Samsung: Παραμένει κυρίαρχος στις αποστολές smartphones και το Q2 2019

Samsung, Samsung: Παραμένει κυρίαρχος στις αποστολές smartphones και το Q2 2019

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Samsung κυριαρχεί στη βιομηχανία smartphone έχοντας ως μοναδική πραγματική απειλή τη Huawei, κι αυτό τα τελευταία οικονομικά εξάμηνα. Ωστόσο, ο κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας παραμένει στην κορυφή και κανείς δεν μπορεί να τον κατεβάσει από τον θρόνο του.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έχει κλείσει εδώ και έναν μήνα, και οι εταιρείες έρευνας της παγκόσμιας βιομηχανίας smartphone ξεκίνησαν να δημοσιεύουν τις εκθέσεις τους. Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου είναι η Strategy Analytics και η Counterpoint, και οι εκθέσεις τους παρουσιάζουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Οι αναφορές και των δύο εταιρειών επιβεβαιώνουν ότι οι αποστολές smartphone μειώθηκαν σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η πτώση δεν επηρέασε τη Samsung και τη Huawei, καθώς οι δύο κατασκευάστριες είδαν μία μικρή αύξηση των αποστολών και του μεριδίου αγοράς που κατέχουν, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2019.

Samsung, Samsung: Παραμένει κυρίαρχος στις αποστολές smartphones και το Q2 2019

Τα δεδομένα της Strategy Analytics δείχνουν ότι οι συνολικές αποστολές μειώθηκαν κατά 2,6%, ενώ η Samsung κατέγραψε αύξηση 1,9%, η Huawei κέρδισε 1,7% και η Apple έχασε 0,7% σε ετήσια βάση.

Μιλώντας για αριθμούς, η Samsung πραγματοποίησε 76,3 εκατομμύρια αποστολές smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ η Huawei απέστειλε 58,7 εκατομμύρια, με την Apple να βρίσκεται πιο κάτω στέλνοντας μόλις 38 εκατομμύρια iPhone.

Η Samsung παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone, ακολουθούμενη από τη Huawei και την Apple, και τις τελευταίες θέσεις της πεντάδας κατέχουν οι Xiaomi και Oppo με μερίδια αγοράς 9,4% και 8,7%. Και οι δύο εταιρείες παρουσίασαν ελαφρά αύξηση του μεριδίου αγοράς τους.

Samsung, Samsung: Παραμένει κυρίαρχος στις αποστολές smartphones και το Q2 2019

Η έρευνα της Counterpoint δίνει περίπου τα ίδια στοιχεία με λίγο περισσότερη λεπτομέρεια για τα υπόλοιπα brands της δεκάδας. Το μερίδιο αγοράς της Samsung είναι γύρω στο 21,3%, η Huawei έχει σχεδόν 16% και η Apple βρίσκεται στο 10,1%.

Και οι τρεις είδαν μικρή διαφορά στο μερίδιο αγοράς που κατέχουν με την Apple να είναι αυτή που παρουσίασε μείωση. Ωστόσο, σε αντίθεση με την έρευνα της Strategy Analytics η Counterpoint αναφέρει ότι οι παγκόσμιες αποστολές μειώθηκαν κατά 1,2% και όχι 2,6%.

Επίσης, τα στοιχεία της Counterpoint δείχνουν ότι η HMD Global Nokia είδε αύξηση στις αποστολές smartphone της τάξεως του 20%, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019. Έτσι η εταιρεία κατέκτησε την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, επιτυγχάνοντας ένα μνημειώδες επίτευγμα για μια σχετικά νέα εταιρεία.

Τέλος, η Lenovo και η Vivo σημείωσαν μέτρια αύξηση αποστολών, ενώ η LG αγωνίζεται να παραμείνει ζωντανή. Η πιο εντυπωσιακή άνοδος ήταν αυτή της Realme με ποσοστό 848%, κάτι που για τους αναλυτές θεωρείται φυσιολογικό, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το πρώτο smartphone της εταιρείας κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο και κάτι.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.