Η Samsung παρουσίασε το όραμά της για την τεχνολογία Calm

Samsung τεχνολογία Calm, Η Samsung παρουσίασε το όραμά της για την τεχνολογία Calm

Η Samsung μοιράστηκε το όραμά της για έναν πιο ήρεμο συνδεδεμένο κόσμο μέσω τεχνολογιών αιχμής που βελτιώνουν τη ζωή των χρηστών παρέχοντας εξυπνότερες και πιο διαισθητικές εμπειρίες, μέσω της τεχνολογίας Calm.

Σε συνέντευξη Τύπου στη CES® 2023, η Samsung μαζί με τους βασικούς της συνεργάτες περιέγραψαν λεπτομερώς πώς σχεδιάζουν να οικοδομήσουν έναν καλύτερα συνδεδεμένο κόσμο, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του πλανήτη, η Samsung επισήμανε πώς συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον μέσω ενός συνδυασμού στόχων βιωσιμότητας, καινοτόμου σχεδιασμού προϊόντων και στρατηγικών συνεργασιών. Ως αποτέλεσμα, έως το 2050, όλες οι επιχειρήσεις της Samsung θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα φτάσουν τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Βραχυπρόθεσμα, το τμήμα DX θα μεταβεί σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2027 και θα επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2030.

Για την προώθηση των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας, η Samsung περιέγραψε πώς η καθημερινή βιωσιμότητα—ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά βιωσιμότητας στα πιο δημοφιλή προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας—θα συμβάλει σε ένα πιο υγιές περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία πιο βιώσιμων προϊόντων μέσω καινοτόμου σχεδιασμού στα υλικά και την ενεργειακή απόδοση.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι πολλές από τις τηλεοράσεις και τα smartphone της χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ανακυκλωμένου πλαστικού από δίχτυα ψαρέματος που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ οι οικιακές συσκευές, η μνήμη και τα chipset ραδιοφωνικών δικτύων 5G της εταιρείας συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας για τους πελάτες. Επιπλέον, οι συνδεδεμένες υπηρεσίες της Samsung, όπως το SmartThings Energy και το AI Energy Mode, βοηθούν επίσης τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν το κόστος, ενώ μειώνουν τη συνολική τους επίδραση στο κλίμα.

Με περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές από ποτέ, η Samsung εξήγησε επίσης πώς οι καινοτομίες στην ασφάλεια και το απόρρητο θα αποτελέσουν το κλειδί για τη δημιουργία οικοσυστημάτων συνδεδεμένων συσκευών. Η εταιρεία πάει την εμπειρία ασφάλειας των συσκευών της σε άλλο επίπεδο με τη λύση Samsung Knox Matrix. Η επερχόμενη αυτή λύση θα συγχρονίζει εύκολα και με ασφάλεια τα διαπιστευτήρια μεταξύ συσκευών, ενώ θα προστατεύει ευαίσθητες πληροφορίες μέσω πολυεπίπεδης αμοιβαίας παρακολούθησης που ενεργοποιείται από την τεχνολογία απορρήτου blockchain.

Η συνδεδεμένη εμπειρία επεκτείνεται και στις μετακινήσεις. Ο Marcus Futterlieb από τη Harman αποκάλυψε τα σχέδια της Samsung και της Harman να εισάγουν ένα νέο επίπεδο ευφυΐας, εξατομίκευσης και ευκολίας στην εμπειρία μέσα στην καμπίνα οχήματος (in-cabin experience). Κεντρικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι το Harman Ready Care, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για τη μέτρηση της υπνηλίας και της απόσπασης της προσοχής του οδηγού, παρέχοντας προσαρμοσμένες παρεμβάσεις για τον μετριασμό των κινδύνων και τη βελτίωση της ευημερίας του οδηγού.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.