Samsung: Πληρώνει την Apple $548 εκατ. για τις πατέντες που παραβίασε

“Show me the money” φωνάζει η Apple στη Samsung μιας και μετά από πέντε χρόνια μετά τις αρχικές μηνύσεις κατά της Samsung για την παραβίαση σε μια σειρά από πατέντες της, ήρθε η ώρα να πληρώσει. Έτσι η Samsung σε κοινή ανακοίνωση με την Apple, ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει την Apple 548 εκατομμύρια δολάρια μέχρι τις 14 Δεκέμβρη.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια δικαστηρίων, αγωγών και προσφυγών για να καταφέρει η Apple να φτάσει στην τελική ετυμηγορία και να μπορέσει να εισπράξει έστω αυτά τα 548 εκατομμύρια δολάρια, μιας και η όλη υπόθεση έχει περάσει από σαράντα κύματα, με χαρακτηριστικό το 2012 όπου η Apple ζήτησε 2.5 δις δολάρια για ζημιές και τελικά το ποσό έφτασε λίγο πάνω από το 1 δις δολάρια. Η Samsung κατέθεσε προσφυγές επι προσφυγών για να μειωθεί το συγκεκριμένο ποσό αρχικά στα 930 εκατομμύρια και τελικά να φτάσει στα 548 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα πρέπει να καταβάλει η Samsung.

Υπάρχει όμως η δυνατότητα για τη Samsung να προβάλλει νέα στοιχεία και να διατηρήσει τα δικαιώματά της έτσι ώστε να ζητήσει τα χρήματα πίσω από την Apple σε μελλοντικές δίκες. Η Apple πάντως συνεχίζει να αμφισβητεί ότι η Samsung έχει πλέον το παραμικρό δικαίωμα και πως δεν υπάρχει γυρισμός.

Επίσης, η Samsung αναμένεται να ζητήσει από το ανώτατο δικαστήριο στις Η.Π.Α να διερευνήσει εκ νέου την υπόθεση αυτή και αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε νέο γύρω δικαστικών διαμαχών με την τελική έκβασή τους να παραμένει άγνωστη τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τη διάρκεια όλης αυτής της διαμάχης για τις πατέντες της Apple.

samsung, apple, patent, violation, million, dollars, Samsung: Πληρώνει την Apple $548 εκατ. για τις πατέντες που παραβίασε

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Δηλαδή θα το κανονίσουν με συμψηφισμό αγορών από την Samsung.
Εξάλλου η Apple ψωνίζει απ’ έξω.

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά πραγματικά δεν νομίζω ότι αυτή η διαμάχη είναι για τα μάτια μιας και ούτε πάγωσε το θέμα αλλά και τα ποσά είναι υπέρογκα.
Αυτή η Apple 🍎 δεν παίζεται. Αν η Samsung δώσει τελικά αυτά τα 548 μύρια θα σημάνει ότι δούλεψε τσάμπα τόσο καιρό. Μεγάλες κουφάλες οι αμερικανοί.
Θα είναι μεγάλο κορόιδο αν τελικά τα δώσει για κάτι ψευτοπατέντες τύπου swift to unlock ( θυμάστε τι είχε γίνει στο Ε. δικαστήριο πρόσφατα, γέλασαν και τα τσιμέντα για την παραπάνω πατέντα ). Αν παραβίασε κάτι σοβαρό φυσικά και πρέπει να πληρώσει.
Για να δούμε.

παπαροκας tiamat

Καλα δε γινονται αυτα!!!!
Μιλαμε για πατεντες του κ….τυπου tap και ξεκλειδωνω την οθονη την ιδια στιγμη που προ μηνος η apple κριθηκε ενοχη εναντι πανεπιστημίου για καταπατηση πατεντων που εφαρμωσε στον a9 !!!!!!!!!!!

Nick

Έτσι είναι οι μαϊμούδες πληρώνουν και λίγα θα δώσει από εξωτερική εμφάνιση μέχρι ότι θες αντιγράφει την apple σε όλα. Από το s2 και μετά το ξεφτίλησε το θέμα…

Agnostos13

Μια χαρα την εχει βρει τη δουλεια η Apple με την Samsung!
Μια ζωη τσαμπα εξαρτηματα θα παιρνει!
Να γιατι την προτιμαει απο τις αλλες…

Γιώργος

Ας πάρει κάνα φράγκο η Apple μπας και ανοίξει κανένα σοβαρό εργοστάσιο γιατί με την HonHai και αλλα Κινεζοεργοστάσια η ποιότητα έχει παει στα τάρταρα , χθες ανατινάχθηκε iphone 6s στην τσέπη χρήστη και πήγε να σκοτωθεί.

Agnostos13

Καλα τα λεει ο Γιωργος…
Ευτυχως τετοια γεγονοτα οταν αφορουν την Apple ειναι μεγαλη ειδηση και λαμβανονται αντιστοιχα μετρα.
Για τους αλλους δυστυχως δεν ειναι ειδηση, ειναι το φυσιολογικο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.