Business

Samsung: Σημειώνει τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων 3 χρόνων

Οι τελευταίοι μήνες ήταν σίγουρα πολύ δύσκολοι για την Samsung, αφού το φλεγόμενα Samsung Galaxy Note 7 έφεραν μεγάλη αναστάτωση στην εταιρεία, που είδε δισεκατομμύρια να χάνονται σε κόστη επιστροφών και χαμένες πωλήσεις. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τέταρτο τρίμηνο του 2016 η Samsung αναμένεται να καταγράψει το μεγαλύτερο κέρδος που είχε τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι προβλέψεις της Samsung για το τέταρτο τρίμηνο του 2016, κάνουν λόγο για ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη τα οποία φτάνουν τα 7.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα κέρδη είναι μεγάλη πρόοδος σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι, όταν και η Samsung είχε 5.2 δισεκατομμύρια κέρδη.

Η πρόβλεψη αυτή της Samsung, δείχνει ότι το οικονομικό κόστος που δέχθηκε από το Samsung Galaxy Note 7 απορροφήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω, οδηγώντας έτσι σε ένα καλό τέταρτο τετράμηνο για την Samsung. Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε αυτά τα κέρδη τριμήνου θα είναι τα καλύτερα τα 3 τελευταία χρόνια.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιανουαρίου 2017 19:34

Σχόλια

  • Το deal της Samsung είναι το κομμάτι των κινητών να αποτελεί την μικρότερη πηγή κερδών και ο μεγάλος όγκος να έρχεται από το Semiconductor. Τα κινητά δεν θα έχουν κέρδη σε λίγο μιας και υπάρχουν αρκετοί που δίνουν στο κόστος μπας και πάρουν μερίδιο.

  • Με τέτοιες τιμές που έχει υιοθετήσει φυσικά θα έχει αύξηση κερδών , σε λίγο θα πιάσει την apple .

  • Θελω λιγο να σημειωσω το εξης για το note 7.τα 5 δις ζημια εχουν να κανουν με τα 5 δις κυριως που θα εμπαιναν στα ταμεια και δε μπηκαν οχι οτι εχασαν 5 δις.δωσαμε 849 ευρω να παρουμε το note7 και το 90% το ανταλλαξε με ενα s7 edge.που σημαινει οτι η εταιρεια εχασε πχ 250 ευρω κοστος παραγωγης απο το note 7 συν αλλα τοσα περιπου απο το s7 edge.συνολο 500 ευρω συν μεταφορικα διαφημισεις κτλ μπορει αυτο το ποσο να πηγαινει και 600 ευρω αλλα οπως και να το κανουμε χαμενος δε βγαινεις απο αυτο οταν εχεις εισπραξει 800 ευρω απο το πελατη.μονο απο τις επιστροφες χρηματων εχεις χασιμο.οποτε λογικο μου φαινεται να εχει καλα οικονομικα αποτελεσματα γιατι πηγαν πολυ καλα οι πωλησεις φετος.

  • Ναι αλλά με το S8 δεν βλέπω να έχει κέρδη με αυτά που κάνει τώρα να αφαιρεί jack και κουμπί !!

  • Τα συγχαρητήρια μου... Πέσανε μέσα οι ειδικοί που προέβλεψαν ότι κλείνει η Samsung . Περιμένω προβλέψεις για το s8 που θα πατωσει, για την Αpple που επίσης κλείνει κ για τα Κινέζικα ότι δε θα πάρουν την πρωτιά σε πωλήσεις .

  • Πραγματικά δεν ξέρετε τι θέλετε τόσα χρόνια κράζετε για το κουμπί και τώρα που λένε οτι δεν θα το έχει παλι κράζετε. Ολο κάτι σας φταίει ελεος

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.