Στις αρχές του έτους Samsung και Qualcomm συγκρούστηκαν με κάποιες διαφωνίες, αφού η Samsung απέρριψε την χρήση του Snapdragon 810 στις νέες της ναυαρχίδες Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, και προτίμησε τον δικό της Exynos 7420 παρά τις προσπάθειες της Qualcomm να πείσει τους Κορεάτες. Ωστόσο τα πράματα φαίνονται να οδηγούν σε διαζύγιο μεταξύ […]
Στις αρχές του έτους Samsung και Qualcomm συγκρούστηκαν με κάποιες διαφωνίες, αφού η Samsung απέρριψε την χρήση του Snapdragon 810 στις νέες της ναυαρχίδες Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, και προτίμησε τον δικό της Exynos 7420 παρά τις προσπάθειες της Qualcomm να πείσει τους Κορεάτες. Ωστόσο τα πράματα φαίνονται να οδηγούν σε διαζύγιο μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς φήμες θέλουν την Samsung να ετοιμάζει συνεργασία με την MediaTek.
Ο Κορεάτης κολοσσός πιθανόν να αναζητά από τον Κινέζο κατασκευαστή επεξεργαστών κάποια SoC με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με low-end και mid-range χαρακτηριστικά. Η MediaTek έχει συνεργαστεί και εξακολουθεί να συνεργάζεται με εξίσου μεγάλους κατασκευαστές όπως η Sony και η HTC, και σύμφωνα με τις φήμες η Samsung ήδη έχει εκτελέσει κάποιες παραγγελίες στην MediaTek. Οι επεξεργαστές της MediaTek έχουν περάσει σε υψηλό επίπεδο, και επίσης θα γλυτώσουν την Samsung κατά πολύ από το κόστος κατασκευής νέων Exynos επεξεργαστών.
Από την άλλη μεριά υπάρχει και μια πιθανότητα η Samsung να εκτέλεσε παραγγελία στην MediaTek για επεξεργαστές που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε Smart TVs και Blu-ray players, μιας και ο νέος επεξεργαστής MediaTek Helio υποστηρίζει αναπαραγωγή 120Hz και αποκωδικοποίηση 4Κ, χαρακτηριστικά δηλαδή που θα συναντήσουμε σε ανερχόμενες τηλεοράσεις Samsung.
Ο MediaTek Dimensity 9600 φημολογείται με TSMC N2p στα 2nm, all-big-core αρχιτεκτονική και δύο ultra-large πυρήνες για τα επόμενα flagship smartphones.
Η Samsung φέρνει την υπηρεσία Premium+ στην Ελλάδα για Galaxy Z, Galaxy S26 και τηλεοράσεις άνω των 98 ιντσών, με fast track υποστήριξη και προτεραιότητα στο service.
Η Samsung επιταχύνει την τεχνολογία silicon photonics και στοχεύει σε πλήρη ενσωμάτωση με AI chips έως το 2028, με νέο roadmap που φτάνει μέχρι AI XPU συστήματα το 2029.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου