Samsung: Πέρυσι δαπάνησε πάνω από 10 δισ. δολάρια για διαφημίσεις

samsung 10b dollars ads, Samsung: Πέρυσι δαπάνησε πάνω από 10 δισ. δολάρια για διαφημίσεις

Είναι γνωστό πως οι κατασκευαστές ξοδεύουν υπέρογκα ποσά στις διαφημίσεις, ώστε να πείσουν το καταναλωτικό κοινό για τις εκάστοτε προτάσεις τους. Ο τομέας των smartphones είναι ένας από τους πλέον κερδοφόρους στην παγκόσμια βιομηχανία και είναι λογικό οι εταιρείες να προωθούν τις συσκευές τους με οποίον τρόπο μπορούν. Την περσινή χρόνια φαίνεται πως πρωταθλητής της διαφήμισης ήταν η Samsung, με τα συνολικά διαφημιστικά έξοδα να… ζαλίζουν.

Συγκεκριμένα, ο Κορεάτης τεχνολογικός γίγαντας ξόδεψε 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια (!!) σε διαφημίσεις. Προφανώς το ποσό αυτό αφορά τις προωθήσεις όλων των Samsung προϊόντων και όχι μόνο των smartphones. Σύμφωνα βέβαια με ανθρώπους που παρακολουθούν την πορεία της Sammy, το μεγαλύτερο μέρος των 10 δις πήγε για την διαφήμιση των Galaxy S7, S7 Edge και του ιστορικού πλέον Galaxy Note 7. Αν συλλογιστεί κανείς πως η LG, ένας κύριος ανταγωνιστής της Samsung, ξόδεψε συνολικά πέρυσι 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να προμοτάρει όλη την γκάμα των προϊόντων της (και κυρίως οικιακές συσκευές), αντιλαμβάνεται το μέγεθος του ποσού της αντίπαλης μεριάς και το πόση έμφαση δίνεται στις σειρές Galaxy S / Note.

Στην Κορέα τώρα λαβαίνει χώρα ένας άτυπος πόλεμος, με τις Samsung και LG να κοντράρονται μέσω διαφημιστικών spots για τα Galaxy S8 και LG G6. Προφανώς αυτή η διαδικασία αποδίδει κέρδη και στους δυο κατασκευαστές, αλλά αυτό φυσικά δεν ακυρώνει το γεγονός πως τα ποσά προώθησης είναι αστρονομικά και (ίσως) αδικαιολόγητα, ειδικά από πλευράς Samsung. Όλα αυτά τα έξοδα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ποσό μεγάλο είναι τελικά το κέρδος των εταιρειών από τα smartphones, αλλά επίσης αν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν οι αυξημένες τους τιμές, εφόσον φαίνεται πως το κόστος κατασκευής είναι μόνο η αρχή.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε το συνολικό ποσό που θα δαπανήσει φέτος η Samsung για την προώθηση των δυο Galaxy S8 μοντέλων και του επερχόμενου Note 8, ειδικά μετά από το φιάσκο του περασμένου Σεπτεμβρίου που στοίχισε στο brand name της. Είναι πιθανό το 2017 να κοστίσει ακόμα πιο ακριβά στον κατασκευαστή διότι εκτός των εσωτερικών προβλημάτων που καλείται να ξεπεράσει, έχει απέναντι του την ανακοίνωση ενός επετειακού Apple iPhone 8. Σε μερικούς μήνες θα γνωστοποιηθούν και πάλι τα δισεκατομμύρια που δαπάνησε η Sammy για μερικά βιντεάκια, χιλιάδες γιγαντοαφίσες και πολλά αλλά.

samsung 10b dollars ads, Samsung: Πέρυσι δαπάνησε πάνω από 10 δισ. δολάρια για διαφημίσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
babis

Έδωσε περισσότερα και απο την ζημία με το Note 7…δεν την λυπάμαι καθόλου και όταν βάλει και λουκέτο θα κερνάω μπυράκια για μία βδομάδα. Έτσι επενδύει η samsung σε R&D…όχι παίζουμε.

VasiliS7edge

Τα έξοδα σε διαφημίσεις δίνουν αξία στο brand value της εκάστοτε εταιρείας. Είναι βέβαια ο συντομος δρόμοςαλλα βέβαια μόνο αυτός υπάρχει σε μια βιομηχανία που κινείται με απίστευτη ταχύτητα. Ο άλλος τρόπος είναι η δωρεάν διαφήμιση πχ δίνοντας στην αγορά ένα ποιοτικό και φτηνό προϊόν, αλλά αυτό όπως βλέπουμε δεν δουλεύει. Πχ η Huawei έχει μείωμενα κέρδη παρά την πολύ καλή αύξηση του μεριδιου της . Άρα αν δεν είσαι Apple και θες να είσαι από τους πρώτους τότε δίνεις λεφτά για Marketing.

anergos13

@babis …Αδιαβαστος & Αδικαιολογητοοοος!!!

https://www.androidheadlines.com/2016/12/samsung-is-the-leading-tech-company-for-rd-spending-in-2016.html

One

Κάμια αλλη εταιρία σε κανένα τομέα δεν δίνει τόσα μεγάλα ποσα για μάρκετινγκ σε καιρούς οικονομικής ύφεσης αλλα από την αλλη εχει βάση αυτο που λέει ο VasiliS7edge.

bezilys

Αναμενόμενο όλο διαφημίσεις από Samsung βλέπω δεν βλέπω Τπ άλλο!!

NtinosMD

…..και καπως ετσι φτανουν κ τα σμαρτφονια της τιμολογικα στον Θεο.

NtinosMD

…και επιςης σου λεει πληρωνε βλακα καταναλωτη τη πλυση εγκεφαλου που σου κανω. Γιατι ουσιαστικα οταν βομβαρδιζεσαι συνεχως με δαιφημισεις απο εναν μονο καταςκευαςτη αυτο συμβαινει.

babis

@anergos13 πείθεις τον ευατό σου με νούμερα; Στην λίστα που έβαλες βλέπω ονόματα που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας πολλαπλάσια της Samsung με το 1/3 των χρημάτων. Αυτό δεν είναι τιμητικό αλλά ντροπιαστικό για την Samsung. 10,2 δίς σε διαφημίσεις; Ζήλεψε την ανταγωνιστριά της φαίνεται…κάθεστε και ασχολείστε με μία εταιρεία που σπάνια την προτιμά κανείς πλύν των μοντέλων κινητής και δεν ασχολείστε με μία Honda (ενδεικτικά) που άν θυμάμαι καλά είναι η μόνη εταιρεία που δίνει τα 2/3 που βγάζει σχεδόν στο R&D.

babis

https://www.thestar.com/news/world/2016/08/16/2-words-keep-sick-samsung-workers-from-data-trade-secrets.html
Ψάξτε το θα βρείτε αρκετά για αυτό το θέμα.

VasiliS7edge

Babis διάβασε λίγο ακόμα και μετά σχολίασε. Καλά σου λέει ο φίλος. Η Samsung δεν ασχολείται μόνο με κινητά. Έχει τεράστιο R&D και έχει ανακαλύψει τεχνολογιες που θα τις χρησιμοποιείς στο μέλλον αλλά δεν θα ξέρεις ότι είναι της Samsung. Ok το να μην γουστάρεις μια εταιρεία σεβαστό αλλά να μην λέμε και ότι θέλουμε. Samsung, IBM, Microsoft Google (η Apple μόνο στα κινητά) είναι εταιρίες που διαμορφωνουν το μελλον και πίστεψε με το μέλλον δεν είναι τα κινητά.

anergos13

@babis συνεχομενα Αδικαιολογητος….
Παρε μια γευση απο το τι εστι Samsung & σε ποσους τομεις ,επενδυει,καινοτομει,αναπτυσετε…

https://youtu.be/6Afpey7Eldo

babis

VasiliS7edge κάνε τον κόπο να μου πείς σε παρακαλώ ή να μου εξηγήσεις το “τεράστιο” R&D καθώς και τις “τεχνολογιες που θα τις χρησιμοποιείς στο μέλλον αλλά δεν θα ξέρεις ότι είναι της Samsung.” Ποιό είναι αυτό που χρησιμοποιώ και έχει επάνω το όνομα της Samsung με πατέντα της και σχεδιασμό. Όχι τίποτε άλλο αλλά να συγκρίνουμε και με βάσει άλλες εταιρείες του πίνακα που δόθηκανε. Άλλωστε αυτό δεν είναι το ζουμί της συζήτησης; Να πούμε οτι δηλαδή οτι η Samsung ανακάλυψε, σχεδίασε και κατασκεύασε αυτό και αυτό. Πρόσεξε…να μου πείς μάλιστα και πού το χρησιμοποιώ. Πές μου μετά και πώς διαμορφώνει και το μέλλον.

anergos13

@babis-αδικαιοολογητος

Το ποιο απλο και καθημερινο παραδειγμα η καθιερωση των κινητων “παντοφλας” οπως λεγατε….που τωρα ειναι το απολυτο trend …κλπ κλπ

babis

@anergos13 το πρώτο κινητό παντόφλα που είχα κάποτε στην κινητή τηλεφωνία σίγουρα δεν ήταν samsung. Έχεις ποτέ πιάσει το Phillips Diga στα χέρια σου; 147 mm το 97′ όταν το Note 4 το 2014 είχε 153mm. Ατυχέστατη η σύγκρισή σου και η αναφορά. Ούτε σε αυτό δεν ήταν πρώτη η Samsung. Κάτι άλλο θέλεις να πείς που προσωπικά δεν με αγγίζει ώς λογική. Διάβασε τί ρώτησα και ξαναπροσπάθησε…ίσως τα καταφέρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.