Η Samsung συγχωνεύει τα τμήματα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

, Η Samsung συγχωνεύει τα τμήματα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε μια εσωτερική αναδιοργάνωση των επιχειρήσεών της με αρκετές αλλαγές στην ηγεσία. Η εταιρεία θα έχει δύο νέους CEO που θα επιβλέπουν δύο τμήματα: Device Solutions, που είναι η επιχείρηση ημιαγωγών, και ένα νέο τμήμα SET που περιλαμβάνει κινητά, τηλεοράσεις και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στη δομή της Samsung από το 2017, όταν η εταιρεία διόρισε τρεις ηγέτες για τρία ξεχωριστά τμήματα.

Ο Jong-hee (JH) Han, ο επικεφαλής της επιχείρησης Visual Display, είναι επίσης πλέον συν-CEO με ευθύνη για το τμήμα SET. Η Samsung του πιστώνει ότι οδήγησε την εταιρεία στην κορυφαία θέση στις πωλήσεις τηλεοράσεων παγκοσμίως για 15 συνεχόμενα χρόνια και λέει ότι «αναμένεται να ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ των διαφόρων επιχειρήσεων στο τμήμα SET και να βοηθήσει στην προώθηση νέων επιχειρήσεων και τεχνολογιών».

Ο άλλος νέος Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Kyehyun Kyung, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electro-Mechanics. Έχει επίσης εργαστεί στην ομάδα προϊόντων μνήμης flash της Samsung και στην ομάδα σχεδιασμού DRAM στο παρελθόν και τώρα θα αναλάβει να ηγηθεί του πολύ σημαντικού, εξαιρετικά κερδοφόρου τμήματος ημιαγωγών της Samsung.

Η Samsung έχει επίσης διορίσει επικεφαλής των γραφείων της Βόρειας Αμερικής για τα τμήματα SET και DS, καθώς και έναν νέο οικονομικό διευθυντή, τον Hark Kyu Park. Η αλλαγή διαχείρισης εκσυγχρονίζει αποτελεσματικά την οργανωτική δομή του εκτεταμένου τεχνολογικού γίγαντα σε δύο επιχειρήσεις για καταναλωτικά προϊόντα και εξαρτήματα αντίστοιχα.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.