Business

Η Samsung ξαναπήρε την πρωτιά – H Apple επέστρεψε στη 2η θέση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TrendForce, η Samsung ξαναπήρε την πρωτιά στην αγορά των smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2017 έχοντας στην κατοχή της ποσοστό 26.1%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Apple να επιστρέψει στην δεύτερη θέση, καθώς πήρε το 16.9% της αγοράς.

Η έρευνα της TrendForce δείχνει ισχυρή ζήτηση για τα smartphones της σειράς Galaxy J και αυτός θεωρείται ο λόγος που η Samsung επέστρεψε στην κορυφή. Το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η Apple ήταν στην κορυφή με 20.3%, κάτι που φυσικά οφειλόταν στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Εκτός από τη Samsung, η Huawei ήταν η μόνη που αύξησε το μερίδιο αγοράς της συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο και σταθεροποιείται στην τρίτη θέση. Ακολουθούν Oppo, Vivo και LG, αλλά και οι τρεις έχασαν έδαφος συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Όσον αφορά στους Κινέζους κατασκευαστές, όλοι μαζί παράγουν πανω από το 46% των smartphones. Η Xiaomi έχει την τέταρτη θέση στη λίστα, αλλά κέρδισε 2.1 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο. Ακολουθεί η ZTE που έχει επίσης ανοδική πορεία.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, όπου έχουμε την κυκλοφορία μοντέλων όπως Huawei P10, Samsung Galaxy S8 και LG G6, ενώ σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση του Xiaomi Mi 6.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Απριλίου 2017 14:22

Σχόλια

  • Λογικό, αφού μόλις ανανέωσε συσκευή. Σεπτέμβριο πάλι η Apple θα έχει την πρωτιά, μία ο ένας μία ο άλλος.

  • Αν βγάζει κινητάρες χωρίς τόσο τσουχτερές τίμες τότε θα είναι πρώτη για πάρα πολύ καιρό !!

  • Ενώ η Apple πουλάει κινητάρες , πχ. στην Ινδία πωλείται ακόμη το iphone 4s. Μιλάμε για τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

  • Υποτίθεται σχολιάζουν ψαγμενοι στο techblog!!
    Αφήστε την μάζα κ τους άσχετους από τεχνολογία να αγοραζουν apple κ samsung.. Να δίνουν 250 για galaxy a3 17 κ να ανεβάζουν την samsung... Να δίνουν 700 για κινητό που δεν έχει υποδοχή κάρτας μνήμης κ ακουστικών!!
    Την ώρα που υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που αξίζει να μας τα παίρνουν οι περισσότεροι είναι αδιαβαστοι..
    Htc a9s στα 200 κάτι... κλεψιά!
    Moto x play κάτω από τα 200!
    Κ πολλά ακόμη

  • Πες τα ρε Ιωαννης!! Σου λενε θα παρω το Α52017 με 300 ευρω και τους λες με λιγοτερα παιρνεις το xperia x η δωσε κατι παραπανω για το x performance και λενε οχι θελω samsung..Bαλε και το moto x style στα 230 εργαλειο !!!

  • Να μου έλεγες το Huawei P9 lite να σου πω ότι έχεις δίκιο , το συγκεκριμένο HTC δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει γιατί είναι πολύ ακριβό για mediatek P10 και οθόνη 720p. Για τo Moto X style συμφωνώ γιατί όντως είναι ευκαιρία για την τιμή του.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.