Samsung: Θα αναπτύξει custom επεξεργαστές για pc και smartphone;

samsung soc, Samsung: Θα αναπτύξει custom επεξεργαστές για pc και smartphone;

Η Samsung σχεδιάζει να ανταγωνιστεί το πυρίτιο της Apple αναπτύσσοντας τους δικούς της custom επεξεργαστές για μελλοντικά smartphone και υπολογιστές σε μια προσπάθεια να αναπτύξει πιο προηγμένα τσιπ.

Όπως σημειώνει το Business Korea, η Samsung έχει ήδη σχηματίσει μια εσωτερική ομάδα αφιερωμένη στην ανάπτυξη του πυρήνα της CPU και έχει προσλάβει τον Rahul Tuli, έναν πρώην προγραμματιστή της AMD, για να ηγηθεί αυτής.

Μέχρι σήμερα η νοτιοκορεάτικη εταιρεία βασιζόταν στη βρετανική ARM για τα τσιπ των Exynos, αλλά η αλλά η ανάπτυξη των τσιπ εσωτερικά θα της έδινε τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τη διαδικασία σχεδιασμού και βελτιστοποίησης. Σας θυμίζει κάτι; Aυτό ακριβώς είναι που θέλει να πετύχει και η Apple, με τη σταδιακή απεξάρτησή της από την Intel.

Ο πρώτος επεξεργαστής εφαρμογών (AP) λέγεται ότι θα ονομάζεται Galaxy Chip και θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος το 2025. Πιθανότατα η CPU του θα είναι βασισμένη στην τεχνολογία Arm, καθώς η Samsung μόλις ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικού της πυρήνα CPU.

«Η Samsung Electronics θα είναι σε θέση να ενισχύσει το επίπεδο ολοκλήρωσης του Galaxy Chip της, εάν αναπτύξει με επιτυχία έναν πυρήνα CPU», ανέφερε το κορεατικό Pulse News επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο του κλάδου. «Θα είναι σε θέση να φορτώσει τη δική του CPU το 2027 εάν η ανάπτυξη πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung αναπτύσσει τη δική της CPU καθώς η εταιρεία χτίζει τη δική της ομάδα ανάπτυξης και επενδύει στην τεχνολογία από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 προκειμένου να δημιουργήσει τις δικές της σχεδιαστικές δυνατότητες.

Το project αυτό ναυάγησε επειδή οι πυρήνες CPU της θεωρήθηκαν κατώτεροι από εκείνους ανταγωνιστών όπως η Qualcomm όσον αφορά την απόδοση ισχύος, την παραγωγή θερμότητας και την απόδοση πολλαπλών πυρήνων. Το 2019, η εταιρεία διέλυσε επίσημα το έργο και απέλυσε περισσότερους από 300 προγραμματιστές στο Ερευνητικό Κέντρο Samsung Austin (SARC).

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.