Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Samsung Galaxy AI, Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI , ένα σύνολο εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών με λειτουργίες όπως η μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, η δημιουργία εικόνων και η βελτιωμένη επεξεργασία φωτογραφιών.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται βασικό στοιχείο στις κινητές συσκευές, η Samsung επικεντρώνεται στη συνεχή βελτίωση αυτών των εργαλείων για να προσφέρει στους χρήστες μια ακόμη καλύτερη εμπειρία.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Oxford Semantic Technologies, μιας βρετανικής startup γνωστής για την τεχνογνωσία της στην τεχνολογία γραφημάτων γνώσης.

Η τεχνολογία γραφημάτων γνώσης αποθηκεύει πληροφορίες σε έναν διασυνδεδεμένο ιστό σχετικών ιδεών, αντικατοπτρίζοντας την ανθρώπινη λογική. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εξατομίκευση σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, όπως το AI στη συσκευή σε τηλέφωνα Samsung.

Καθώς οι παγκόσμιοι καταναλωτές συνειδητοποιούν την αυξανόμενη ανάγκη τους για πιο εξατομικευμένες εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης, η απόκτηση της Oxford Semantic Technologies θα ενισχύσει περαιτέρω τις ισχυρές δυνατότητες της Samsung στη μηχανική γνώσης. Αυτή η εξαγορά είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, καθώς προσπαθούμε να προσφέρουμε εξατομικευμένες εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στην χαρακτηριστική τεχνολογική μας καινοτομία.

– Paul Kyungwhoon Cheun, Επικεφαλής της Samsung Research και CTO της Samsung, Ιούλιος 2024

Από το 2018, η Samsung συνεργάζεται με την Oxford Semantic Technologies σε πολλά έργα. Με αυτήν την εξαγορά, η Samsung λέει ότι θα εξασφαλίσει προηγμένους βασικούς κινητήρες για γραφήματα προσωπικής γνώσης. Αυτά τα γραφήματα ενσωματώνουν πληροφορίες και περιβάλλον από διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές, ενισχύοντας τις εμπειρίες των χρηστών προσαρμόζοντας τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των χρηστών με την πάροδο του χρόνου.

Όταν συνδυάζεται με τεχνολογία AI οn device, όπως αυτή που υπάρχει στη σειρά Galaxy S24 της Samsung, η τεχνολογία γραφημάτων προσωπικής γνώσης επιτρέπει εξαιρετικά εξατομικευμένες εμπειρίες χρήστη, ενώ παράλληλα προστατεύει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με ασφάλεια στη συσκευή. Αυτή η δυνατότητα θα επεκταθεί σε όλες τις σειρές προϊόντων της Samsung και δεν θα περιοριστεί μόνο σε φορητές συσκευές.

Από τότε που η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, έχει ενσωματώσει λειτουργίες AI σε πολλά τηλέφωνα Galaxy που χρονολογούνται από τη σειρά Galaxy S21 και τα πτυσσόμενα Galaxy Z Fold 3 και Flip 3. Και μιλώντας για πτυσσόμενα, μόλις πριν από μία εβδομάδα, ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε τα νεότερα του πτυσσόμενα τηλέφωνα , τα Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 , μαζί με ειδικά βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά Galaxy AI σχεδιασμένα ειδικά για αυτούς τους μοναδικούς παράγοντες μορφής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Αποκτά τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Z Fold 6

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις από την κυκλοφορία, ωστόσο περιμένουμε μια σημαντική αναβάθμιση για την κάμερα.