Samsung: Θα είναι η κυρίαρχη δύναμη στα foldables;

, Samsung: Θα είναι η κυρίαρχη δύναμη στα foldables;

Μέσα στο 2020 έγιναν αποστολές 3 εκατομμυρίων foldables σε όλο τον κόσμο, με τις τάσεις να ακολουθούν αυξητική πορεία. Η παρουσία της Samsung στην κατηγορία είναι καταλυτική και οι ειδικοί προβλέπουν ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Δεν είναι τυχαίο που το επερχόμενο Samsung Galaxy Unpacked event θα έχει νέα από την Samsung για τα foldables, όπως προβλέπουν όλες οι φήμες. Η Samsung εμφανίζεται να έχει τα σκήπτρα του βασιλείου των foldables, αφού κατέχει τα Galaxy Z Series κατέχουν μερίδιο της αγοράς της τάξης του 88%. Ήδη, μέσα στο 2020 σημειώθηκαν 3 εκατομμύρια αποστολές foldables στην παγκόσμια αγορά, με τις προβλέψεις για το 2021 να εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει στα 9 εκατομμύρια.

Μέχρι το 2023, η Counterpoint Research εκτιμά ότι η αγορά των foldables θα αγγίξει τα 30 εκατομμύρια μονάδες, από την άποψη των αποστολών, πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε μία ραγδαία αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για την κατηγορία, καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές θα μπαίνουν στην αρένα του ανταγωνισμού.

Οι προβλέψεις των αναλυτών, πάντως, για το 2023 είναι ευοίωνες για τη Samsung, καθώς θεωρείται ότι θα συνεχίσει να κατέχει το 75% της αγοράς των foldables.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Maria

Την έφαγε καλά από την xiaomi πλέον πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως ξεπέρασε και την apple άντε να ρίξει και τις τιμές σε τίμια επίπεδα κατανόησης σχεσης τιμής προϊόντος ώστε και οι Samsung fans να επωφεληθούν και όχι να πληρώνουν ένα μισθό για ένα κινητό που θα τρέχει 2-3 χρονια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.