Samsung, θέλει να εξαγοράσει την BlackBerry;

Εχθές ακούσαμε ότι σύμφωνα με τις έγκυρες πηγές του Reuters η Sony είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να πουλήσει το τμήμα mobile το οποίο τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν αποφέρει τα κέρδη που θα έπρεπε. H BlackBerry είναι ένας ακόμη κατασκευαστής που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα και προσπαθεί να ανακάμψει με smartphones όπως το BlackBerry Passport.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, η Samsung έδειξε το ενδιαφέρον της να εξαγοράσει την BlackBerry προσφέροντας έως και 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη των δυο εταιρειών συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ότι η Samsung πρότεινε τιμή 13.35 έως 15.49 δολάρια ανά μετοχή. Μετά την γνωστοποίηση της είδησης η μετοχή της BlackBerry ανέβηκε κατά 30%.

Αν και το Reuters θεωρείται έγκυρη πηγή, η BlackBerry με δήλωσή της αρνήθηκε ότι είναι σε συζητήσεις εξαγοράς με τη Samsung, κάτι το οποίο έκανε και η δεύτερη στη συνέχεια. Συνήθως όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Στην περίπτωση λοιπόν που οι πληροφορίες είναι σωστές, να πούμε ότι η BlackBerry μπορεί να μην θεωρείται πλέον ισχυρός παίκτης στην αγορά των smartphones, όμως έχει μεγάλο “χαρτοφυλάκιο” από πατέντες hardware και software, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Samsung δείχνει το ενδιαφέρον της.

samsung to acquire blackberry, Samsung, θέλει να εξαγοράσει την BlackBerry;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorhe

Φτάνει με το ξεπούλημα. Δεν μπορεί η κάθε εταιρία να δώσει αυτό που θέλει; Στο τέλος θα μείνουν 3 εταιρίες με όλες τις πατέντες. Μπράβο.

Panos7GR

Το θεωρώ πολύ δύσκολο γιατί η BlackBerry είναι στενά συνδεδεμένη με την καναδική κυβέρνηση. Είναι υπεύθυνη για το δίκτυο της χώρας κτλ. Να μου πεις μπορεί να γίνει ότι έγινε με τη Nokia που εξαγοράστηκε το Mobility τμήμα… Οπως και να έχει, θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση αν συνεχιστεί πάντως!

Parastas

Fake η είδηση

mpampis13

οχι ρε φίλε τα blackberry εχουν ενα αυστηρο και ωραιο design παει και αυτο αν το πάρει η samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.