Apple: Στη Samsung έπειτα από 4 χρόνια η κατασκευή του A12 chip 7nm

samsung apple a12 chips 7nm, Apple: Στη Samsung έπειτα από 4 χρόνια η κατασκευή του A12 chip 7nm

Οι πληροφορίες θέλουν τη Samsung να έχει κλείσει ένα τεράστιο deal με την Apple για την κατασκευή των A12 chips με τη διαδικασία των 7nm. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 2013 που θα κατασκευάσει τα SoC της Apple.

Θυμίζουμε ότι τότε είχε κερδίσει η TSMC. Η εταιρεία από την Ταϊβάν έγινε ο μοναδικός προμηθευτής της Apple για τους επεξεργαστές της. Φέτος έχει αναλάβει επίσης τα Apple A11 chipsets 10nm για το πολυαναμενόμενο iPhone 8.

Ωστόσο, οι πηγές από την Κορέα θέλουν τη Samsung να παίρνει τη ρεβάνς από την TSMC. Η Samsung αγόρασε “extreme UV machines”, που είναι ο πιο προηγμένος εξοπλισμός για την παραγωγή chipset, με στόχο να κατασκευάσει επεξεργαστή 7nm αποκλειστικά για το iPhone του 2018. Ένας από τους 3 CEOs στην Κορέα, αναφέρεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να κλείσει η συμφωνία.

Πηγές αναφέρουν ότι Samsung και Apple ολοκλήρωσαν τη συμφωνία, έπειτα από τις πετυχημένες διαπραγματεύσεις για OLED panels. Ο κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις δοκιμές των νέων μηχανημάτων και θα ξεκινήσει την παραγωγή A12, όταν εγκρίνει η Apple τη διαδικασία.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Asos206

Επεξεργαστές από Samsung, οθόνες από Samsung, μαλον ξέμεινε λίγο από hardware I Apple…
Συνεργασία των δύο μεγάλων για το κέρδος, τα υπόλοιπα είναι για να μαλώνουν οι fan των εταιρειών..

Agnostos13

Asos206:
Φασονατζιδες ειναι η Samsung…μην τρελενεσαι! Η Apple σχεδιαζει hardware, δεν παραγει…

ΝΙΚΟΣ

Ακριβώς αυτό @Asos206 ! Στο hardware η Samsung απλά δεν έχει αντίπαλο. Το μόνο που απομένει για να ολοκληρώσει την κυριαρχία της είναι ένας exynos για τα W10 σε Arm

Asos206

Όπως και να έχει δεν είναι και το καλύτερο να ακούς για μια Apple να παίρνει οθόνες και επεξεργαστές από τη Samsung, για κάποιους ίσος είναι ψιλά γράμματα αυτά, τώρα τη μαγείρεμα πέφτει ουδείς ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι η σαμσουνκ θα βάλει και άλλα λεφτά στο ταμείο της.
(htc υ11έχω δεν είμαι Samsungακιας)

ΝΙΚΟΣ

Η Samsung έχει πολύ δυνατό R&D για οθόνες, cpu, ram, ssd διαφόρων τύπων , κάμερες και είναι κορυφή σε όλα αυτά. Όλη σχεδόν την συσκευή την σχεδιάζουν και την φτιάχνουν μόνοι τους. Μην την μπερδεύεις με τους Κινέζους που απλά μοντάρουν φθηνά και γρήγορα @Agnostos13.
Όποιος δουλεύει ανταμείβεται ,και η Samsung με όλα της τα στραβά το κάνει

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Τα δικα της τα σχεδιαζει και τα φτιαχνει μονη της η Samsung. Για την Apple κανει φασον…

ΝΙΚΟΣ

Και όχι μόνο για την Apple Άγνωστε. Έχει την δυνατότητα να κάνει φασόν , όπως λες για αρκετά απαιτητικό hardware ,που άλλοι δεν έχουν. Δεν είναι λίγο αυτό , μην το υποτιμάς.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Καλα δεν ειναι κατι ακατορθωτο…απλα πετυχαινει τις οικονομιες κλιμακος λογω συνεργασιας με Apple και Qualcomm και ειναι win-win!

ΝΙΚΟΣ

Ακατόρθωτο όχι, αλλά σε λίγο καιρό ,όποιος θέλει top υλικό για smartphone, θα είναι μονόδρομος.

Agnostos13

@ΝΙΚΟΣ:
Δεν καταλαβαινω που στηριζεται η εκτιμηση σου…

giannis

Η Samsung ως κολοσσός παραγωγής, μπορεί να υποστηρίξει τον όγκο που απαιτεί η Apple και φυσικά και την ποιότητα και ίσως να είναι η μοναδική που μπορεί. Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Μην το υπεραναλύετε.

Don mitso mou

Καλά μη τρελένεστε όλοι. Η apple έχει πάνω από 200 προμηθευτές σε όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά Accelerometer: Bosch in Germany. Invensense in the United States. Audio Chipsets and Codec: Cirrus Logic in the United States (outsourced for manufacturing). Baseband processor: Qualcomm in the United States (outsourced for manufacturing). Batteries: Samsung in South Korea. Huizhou Desay Battery in China. Cameras: Sony in Japan. OmniVision in the United States produces the front-facing FaceTime camera chip but subcontracts TMSC (in Taiwan) for manufacturing. Chipsets and Processors: Samsung in South Korea and TSMC in Taiwan. Alongside their partner GlobalFoundries in the United States. Controller Chips: PMC Sierra and Broadcom Corp in the United States (outsourced for manufacturing). Display: Japan Display and Sharp in Japan. LG Display in South Korea. DRAM: TSMC in Taiwan. SK Hynix in South Korea. eCompass: Alps Electric in Japan. Fingerprint sensor authentication: Authentec makes it in China but outsources it to Taiwan for manufacturing. Flash memory: Toshiba in Japan and Samsung in South Korea. Gyroscope: STMicroelectronics in France and Italy. Inductor coils (audio): TDK in Japan. Main Chassis Assembly: Foxconn and Pegatron in China. Mixed-signal chips (such as NFC): NXP in Netherlands. Plastic Constructions (for the iPhone 5c): Hi-P and… Συνέχεια »

combo

Mπράβο….

VasiliS7edge

Φασονατζιδες με είναι η Apple. Τα προϊόντα της είναι φασόν Όλα. Η Apple το έχω ξανά πει πουλάει υπηρεσίες μέσω των συσκευών που φτιάχνει φασόν. Η Samsung από την άλλη σε θέμα hardware μην παίρνει κανείς να την φτάσει η Apple και κάθε Apple.

Agnostos13

@VasiliS7edge:
Φασονατζης ειναι αυτος που εκτελει το φασον οχι ο εντολεας…

VasiliS7edge

Agnostos13 οκ το iPhone ειναο προϊόν φασόν. Πάλι καλά που επιλέγει ποιοτικές λύσεις αυτήν την φορά στο Ποιος θα κάνει το φασόν και δεν καταφεύγει σε φτηνές λύσεις.

Agnostos13

@VasiliS7edge:
Η κατασκευη ειναι φασον…οχι το προιον! Τα χεις μπερδεψει!
Τεσπα…βασικα το θεμα της Apple ειναι ποιος καλυπτει τα standard της στην χαμηλοτερη τιμη…
Δεν παει να λεγεται Samsung…Sony ή Sugamoto Maga Zaki!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.