Samsung: Ετοιμάζει ρομπότ ως φθηνά εργατικά “χέρια”

Τα ρομπότ έχουν αρχίσει και αντικαθιστούν τους ανθρώπους εδώ και καιρό σε διάφορες εργασίες, πράγμα που προκαλεί ανησυχία καθώς στο μέλλον η ανάπτυξη τους δεν πρόκειται να σταματήσει και θα είναι όλο και πιο ικανά να εκτελούν εργασίες. Πάνω σε αυτό δουλεύει και η Samsung σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ν.Κορέας, ώστε να δημιουργήσουν ρομπότ που θα είναι φθηνότερα από την ανθρώπινη εργασία.

Σκοπός είναι να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που δουλεύουν σε γραμμές μαζικής παραγωγής, όπως τα εργοστάσια παραγωγής smartphones.

Το Υπουργείο Εμπορίας, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νοτίου Κορέας έδωσε 14.8 εκατομμύρια δολάρια στην Samsung, ώστε να την βοηθήσει να αναπτύξει τέτοια ρομπότ που θα τοποθετηθούν στις παραγωγικές γραμμές της χώρας.

Αφορμή για την κίνηση αυτή είναι το γεγονός ότι οι μισθοί στην Κίνα αυξάνονται και γι αυτό θέλουν να φέρουν νέα κερδοφόρα συμβόλαια από κατασκευαστές στην χώρα τους. Με το να αντικαταστήσουν τα εργατικά χέρια με ρομπότ, θα γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί και έτσι μεγάλοι κατασκευαστές θα τους επιλέξουν.

Αν ένα τέτοιο εργοστάσιο με ρομπότ γίνει πραγματικότητα, θα μπορούν να κερδίσουν συμβόλαια από μεγάλους κατασκευαστές, όπως την Foxconn για παράδειγμα, οι οποίοι ποτέ δεν σταματάνε να ψάχνουν για καλύτερες προσφορές που μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Παρόλα αυτά μέχρι να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο θα πάρει αρκετό καιρό και σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες ώστε να αντικαταστήσεις εξ ολοκλήρου τον ανθρώπινο παράγοντα. Πάντως υλοποιηθεί με επιτυχία το συγκεκριμένο project, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην παγκόσμια αγορά.

Samsung: Ετοιμάζει ρομπότ ως φθηνά εργατικά "χέρια", Samsung: Ετοιμάζει ρομπότ ως φθηνά εργατικά “χέρια”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

σύντομα
robot 90% δουλειάς….
90% ανεργία!!
yeah

Bloodmaster

Μπραβο την Samsung. Πρόοδος. Πεταξτε στον δρομο ενα σωρο άτομα.

Themazerunner

Εαν τα ρομποτ ειναι να χρησιμοποιηθουνε σε τομεις και χωρους που ειναι καθ’εαυτου τοξικοι και επιβλαβεις για τον ανθρωπο και τον οργανισμο του με βρισκει απολυτα συμφωνο.Οι καρκινοι δινουν και παιρνουν…εαν ομως μπαινουν στην παραγωγη προς αντικατασταση του ανθρωπινου δυναμικου για μεγαλυτερα κερδη ειναι απαραδεκτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.