Η Samsung καλείται να πληρώσει 120 εκατ. δολ. στην Apple για παραβίαση πατεντών

Samsung Apple παραβίαση ευρεσιτεχνίας, Η Samsung καλείται να πληρώσει 120 εκατ. δολ. στην Apple για παραβίαση πατεντών

Τέλος στη διαμάχη μεταξύ των Samsung Electronics και Apple έρχεται να δώσει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο αποφάσισε ότι η κορεάτικη εταιρεία πρέπει να καταβάλει στην Apple το ποσό των 120 εκατ. δολαρίων για παραβίαση ευρεσιτεχνιών.

Το 2014, η Samsung κλήθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του San Jose, να πληρώσει 120 εκατ. δολάρια για παραβίαση ευρεσιτεχνιών που είχε κατοχυρώσει η Apple. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το slide για ξεκλείδωμα, το autocorrect και τα quick links.

Αρχικά, ένα σώμα τριων δικαστών που εξειδικεύεται σε ζητήματα ευρεσιτεχνιών είχε ακυρώσει την απόφαση, αλλά εν τέλει τον Οκτώβριο του 2016, δικαστήριο 11 δικαστών επανέφερε την απόφαση εναντίον της Samsung.

Η Samsung δεν είχε δεχτεί την απόφαση και είχε ασκήσει έφεση, αλλά εν τέλει το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε το πρόστιμο, αρνούμενο να ακούσει την έφεση της κορεάτικης εταιρείας.

Πλέον, η Samsung εξάντλησε όλα τα νομικά μέσα που είχε για αλλαγή της απόφασης και καλείται να πληρώσει το πρόστιμο.

Η Samsung στην έφεσή της ανέφερε ότι το νέο σώμα που επανέφερε το πρόστιμο δεν ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες και ταυτόχρονα άλλαξε τον νόμο που σχετιζόταν με τις ευρεσιτεχνίες.

Ωστόσο, το δικαστήριο φαίνεται ότι συμφώνησε με την Apple, θεωρώντας ότι η έφεση δεν είχε να προσφέρει κάτι που θα άλλαζε την απόφαση.

Παρά τις διαμάχες τους, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται μια χαρά, με τη Samsung να παρέχει τη Super AMOLED οθόνη 5,8 ιντσών του iPhone X. Παρά το γεγονός ότι η Apple φέρεται να θέλει να «απεξαρτηθεί» από τη Samsung, η κυριαρχία της αντιπάλους της στον τομέα των OLED δεν της αφήνει πολλά περιθώρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Λ

Αρχίσαμε πάλι…

giorgosgek

Εχω την εντυπωση οτι η samsung πουλησε OLED στην apple και οχι super amoled . Ιδια τεχνολογια ειναι αλλα διαφερουν λιγο νομιζω , διαφερουν ως προς την διαταξη των pixel ,το κενο μεταξυ των στρωματων της οθονης και εχουν επιπλεον ενα λευκο pixel για να ειναι πιο φωτεινες….νομιζω . Επισης απο το note 7 εχει κανει τα πανελ πιο λεπτα, το ιδιο και το τζαμι

giorgosgek

μπα λαθος super amoled νομιζω εχει κι αυτο

NikosAr

Κάτι μου θυμίζει όλο αυτό …. αααα τους πολιτικούς μας

NtinosMD

Δεν την απασχολει…αφου στο s9 με τιμη στα 1200 θα τα βγαλει ανετα τα σπασμενα…
Πλεον στις αυξημενες τιμες αυτων των δυο ετσιρειων ξερουμε τι πληρωνουμε επιπλεον χρονο με χρονο…τα δικαστικα προστιμα για παραβιαση πατεντων αλλων εταιρειων. Μου θυμιζει λιγο τακτικη ελλαδας που ετησιως πληρωνει προστιμο υψους 30εκ. ευρω επειδη εκτελωνιζει, παρανομα βεβαια, προιοντα Ε.Ε. (βλ. αυτοκινητα )… και ποιος τα πληρωνει; προφανως ο λαος με τους φορους …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.