Samsung: Τα πρώτα 7nm chip θα είναι έτοιμα το 2018

Η Samsung φαίνεται ότι ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην διαδικασία σμίκρυνσης των chip, κάνοντας αυτή την φορά το άλμα στην διαδικασία παραγωγής των 7nm. Η Κορεατική εταιρεία μόλις τον προηγούμενο Νοέμβριο άρχισε την παραγωγή chip στα 10nm, ενώ πλέον chip στα 14nm βρίσκουν τον δρόμο τους στις mid-range συσκευές.

Η αναφορά για την μετάβαση της διαδικασίας παραγωγής στα 7nm έρχεται από τον διευθύνων σύμβουλο της LSI Division της Samsung. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εταιρεία “θα μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα του EUV (extreme ultraviolet exposure equipment) στην διαδικασία των 7nm και θα εξασφαλίσει ασφαλή ανταγωνισμό σε όρους επιδόσεων και κατανάλωσης.”

Τα πρώτα chip κατασκευασμένα με την διαδικασία των 7nm θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2018, οπότε λογικά θα μπορέσουμε να τα δούμε στις ναυαρχίδες της Samsung το επόμενο έτος.

Η TSMC σχεδιάζει και αυτή την μετάβαση στα 7nm μέσα στο 2018, με τις δοκιμές να αναμένονται να ξεκινήσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η TSMC θα είναι και αυτή έτοιμη να προμηθεύσει εταιρείες όπως η Apple, με τα high-end αποδοτικά chip των 7nm μέσα στο 2018.

Samsung chip 7nm 2018 production, Samsung: Τα πρώτα 7nm chip θα είναι έτοιμα το 2018

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

ετσι μπραβο καντε τα παντα για να μην βγαλετε καμια καινουρια μπαταρια και μετα δεν μπορειτε να πουλατε πετρελεα

Periklis

Κάτι τέτοιες εταιρίες πάνε τη τεχνολογία βήματα μπροστά!!!!

Kboug

@makis
Πως συνδεονται τα πετρελαια με την εξελιξη των μπαταριων;
Το εχω ξανακουσει αλλα δεν μπορω να το καταλαβω..

ChristosT

@makis πρακτικά άν η ενέργεια που καταναλίσκουμε δεν προέρχεται απο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και αποδοτικότερες μπαταρίες να βγάλουν όταν αναφέρεσαι σε παγκόσμια κλίμακα…έχεις πρόβλημα.
Αυτό που κάνουμε στο περιβάλλον το βρίσκουμε και θα το βρούμε πολλαπλασίως μπροστά μας.
Οι κολλοσοί που κινούνε την “καταναλωτική” τεχνολογία έχουν χε%^&* το θέμα παραγωγή ενέργειας. Όσο ρουφάνε dollars οι πάντες θα αδιαφορούνε.
Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει οι καταναλωτές να σκέφτονται οικολογικά αναγκάζοντας και τις πολυεθνικές να αναπτύξουν αυτή την τεχνολογία.
Όταν όμως αγοράζουμε με γνώμονα ΟΧΙ την κατανάλωση αλλά το άν μία συσκευή είναι τούμπανο και εξωτερικά όμορφη, αυτά θα έχεις αυτά θα παίρνεις.

bezilys

@kboug συνδέονται επειδή στα δύο δεν γίνεται τπ δηλαδή στις μπαταρίες αντί να κοιτάνε να φτιάχνουν μπαταρίες τις προκοπής(που πιστεύω μπορούν αλλά δεν θέλουν)φτιάχνουν καλύτερους επεξεργαστές,οθόνες,κάμερες…για να τελειώνει πιο γρήγορα η ζωή της μπαταρίας
Του ίδιο και με τα πετρέλαια έχουν βρει εδώ και καιρό το πως να λειτουργούν τα αυτοκίνητα με νερό ή το πως να βγάζουν ρεύμα από τον αέρα!αλλά δεν τους συνεφέρει να τα βγάζουν……

Gvirginia

@bezilys

Όχι ακριβώς…
Η σύνδεση είναι ότι αν σου βγάλουν μπαταρία που διαρκεί για παράδειγμα 1 μήνα, τότε εσύ θα πάρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα εγκαταστήσεις στο σπίτι μπαταρίες για αυτονομία το βράδυ, θα καταναλώνεις λιγότερο ρεύμα κ.ο.κ.

Εν τέλει θα βάλεις μπαταρίες παντού και δε θα αγοράζεις πετρέλαιο κτλ, άρα λιγότερα χρήματα για τις πετρελαϊκές.

George

@Gvirginia
Το ρεύμα για να φορτίσεις την μπαταρία προέρχεται από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άρα μία η άλλη έρχεται!

Gvirginia

@George

Επενδύεις σε οικιακές ΑΠΕ (αν όχι εθνικά).
Εγώ πχ έχω ΦΒ πλαίσια στην ταράτσα μου και έχω τη δυνατότητα να αυτονομηθώ σχεδόν πλήρως από τις συμβατικές πηγές, αν υπήρχαν πάρα πολύ καλές (απόδοση / τιμή) μπαταρίες.
Το σχεδόν το λέω γιατί θα χρειαστεί να βάλω αντλία θερμότητας ώστε να αντικαταστήσω τον καυστήρα.

Επίσης μη κοιτάς τη χώρα μας, δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου. Άλλες χώρες έχουν καλύτερη εθνική στρατηγική στις ΑΠΕ ή σε πυρηνική ενέργεια.
Το θέμα είναι ότι μετά θα στραφείς σε πιο οικονομικούς τρόπους να αγοράσεις / παράγεις ηλεκτρική ενέργεια αντί για Πετρέλαιο / Φ.Α. / Βενζίνη κ.ο.κ.
(Βλέπε Solar Roof της Tesla)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.