Apple: Η Samsung ο αποκλειστικός πάροχος OLED οθονών;

Samsung και Apple βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις έτσι ώστε η πρώτη να γίνει ο βασικός πάροχος OLED οθονών για τα μελλοντικά iPhones. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κορέα αναφέρουν ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά αυτό είναι πολύ κοντά στο να γίνει σύντομα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή OLED οθονών για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, αν καταφέρει τελικά να κλείσει το deal με την Apple. Η ίδια μπορεί να αποφασίσει να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής OLED για να προμηθεύει την Apple, και η Apple μπορεί να χρηματοδοτήσει μερικώς το project.

H Samsung έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα, καθώς πουλά ένα από τα εργοστάσια παραγωγής LCD σε κινέζικη εταιρεία. Τα χρήματα της πώλησης θα χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί η δυνατότητα παραγωγής OLED panel.

Αν λοιπόν κατασκευάσει γραμμές παραγωγής αποκλειστικά για την Apple, η Samsung μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής οθονών στην Apple, και να ξεπεράσει την LG Display. Η Samsung κατασκευάζει ήδη OLED panels για το Apple Watch, οπότε μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί η συμφωνία της με την Apple.

Apple: Η Samsung ο αποκλειστικός πάροχος OLED οθονών;, Apple: Η Samsung ο αποκλειστικός πάροχος OLED οθονών;

Πηγή:1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisA3

Αυτό το deal θα αυξήσει τρομερά τα κέρδη της εταιρείας. Πολύ καλό. 250 εκ. Πάνελς δεν είναι και λίγα.

Γιώργος

Δώσε καμία οθόνη της προκοπής στην Apple ρε Samsung γιατί με αυτές τις ξεβαμμένες τις IPS που χρησιμοποιούν δεν γίνεται δουλειά.

Panos

Μακάρι να βάλει και η Apple οθόνη oled στα κινητά της γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Και στο μέλλον και στα ipad..

ΚώσταςD.

Κάποτε η apple “έθαβε” τις oled…

piko

Οταν τις εθαβε υπηρχε λογος….
Το pentile, τα χρωματα που ηταν αλλου για αλλου, η ορατοτητα κατω απο τον ηλιο, οι μεγαλες ανομοιομορφιες…
Τωρα ολα εχουν λυθει σε μεγαλο βαθμο. Ακομα κ το pentile εκει που εχουν φτασει οι αναλυσεις δεν εχει πλεον τοση σημασια…

Γιώργος

Μια απορία έχω , γιατί να περιμένει κάποιος πότε θα βάλει σε 2-3 χρόνια η Apple 3 GB μνήμη , 16 mp camera και QHD AMOLED και να μην πάει να αγοράσει ένα Galaxy S6 τώρα.

Νίκος Z3c

Λίγο άσχετο αυτό που θα πω αλλά ρε παιδιά έχω δει σε κατάστηματα 5 S6 των εκδόσεων S6, S6 edge και S6 edge plus.παρατήρησα ότι σε όλες το λευκό ήταν ιδιαίτερα θερμό έως το σημείο να είναι σχεδόν κόκκινο και αυτό συνέχισε ακόμα και όταν άλλαξα τις ρυθμίσεις στη θερμοκρασία χρώματος. Το ίδιο επίσης είδα και σε s3 φίλου. Για πιο λόγο συμβαίνει;Είναι πρόβλημα ή φυσιολογικό. Το λέω γιατί και εμένα μου αρέσουν οι oled οθόνες κυρίως σε ότι αφορά το μαύρο και τον χρόνο απόκρισης που είναι αξεπέραστος… Στα χρώματα νομίζω ότι ακόμα και σήμερα έχουν μια δόση υπερκορεσμου. Ακόμα και σε a5 φίλης μου πάλι ήταν πολύ θερμά τα χρώματα

Takis13

Νικος z3c@ φιλε εχει ο αδερφός μου το s6 edge και δεν παίζεται η οθονη του δεν χορταινω να την βλεπω και φαντάσου εγω εχω το lg g4

Agnostos13

@Γιωργος
Ξεβαμενες δεν ειναι οι IPS σε καμια περιπτωση… Μαλλον τις μπερδευεις με τις TFT!
Οι IPS εχουν ακομα την ακριβεστερη πιστοτητα χρωματων και τη μεγαλυτερη φωτεινοτητα.
Στον αντιποδα οι OLED εχουν το πιο βαθυ μαυρο, το πιο εντυπωσιακα χρωματα και την χαμηλοτερη καταναλωση ενεργειας (βασικος λογος για να κανει την αλλαγη η Apple).

John

Η AMOLED οθόνη του S6 είναι η κορυφαία που υπάρχει σε κινητό…

https://www.androidauthority.com/galaxy-s6-display-tests-displaymate-593778/

Οι IPS υστερούν πολύ σε αντίθεση και μαύρο γι’ αυτό και τα χρώματα είναι “ψόφια”.

azriel84

@Γιώργος

Γιατί το Galaxy S6 δεν τρέχει iOS. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Στα του θέματος, μέχρι και το S5 οι amoled ήταν πολύ απλά θέμα γούστου και δεν ήταν σε καμία περίπτωση de facto καλύτερες από τα IPS LCD panel. Χαρακτηριστικά το DisplayMate έλεγε ότι σε όποιον αρέσουν οι LCD παίρνει iPhone που έχει την καλύτερη σε όποιον αρέσουν οι Amoled παίρνει Samsung.

Φέτος αυτό με το S6 άλλαξε. Η εξέλιξη των amoled από το S5 έως το S6 ήταν τόσο σημαντική που πραγματικά φέτος οι εν λόγω οθόνες δεν έχουν αντίπαλο και δεν μιλάμε μόνο για χαρακτηριστικά στα χαρτιά αλλά και στο μάτι. Το ίδιο βίντεο παιγμένο σε ένα iPhone, LG G4 κτλ απλά φαίνεται χειρότερα σε σχέση με το S6 ή το Note 5. Η Apple λοιπόν αφού τελείωσε η περίοδος του beta testing των εν λόγω οθονών και ωρίμασε η τεχνολογία αποφάσισε να τις βάλει πρώτα στο Apple Watch και μετά θέλω να ελπίζω, στα iPhone και iPad. Θα το θεωρήσω μεγάλη ήττα αν δεν έχει OLED οθόνη το iPhone 7 εν έτη 2016.

Darth

@Νίκος Z3c γιατι ετσι ειναι amoled ειναι ομορφα στην παρακολούθηση ταινιών , games κλπ αλλα σε ολα τα αλλα χανουν (πχ browsing, foto)

Panos

Darth αυτό μπορεί να ήταν η περίπτωση μέχρι και το s5. Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απο το s6 και μετά οι amoled έχουν αφήσει πίσω τις ips οι οποίες έχουν μείνει στασιμες.

Darth

@Panos το μόνο που άλλαξε στο s6 ειναι λιγο καλύτερο φως και λίγο καλύτερο το άσπρο (και αυτό οχι παντού)….. πχ πάρα πολύ έντονα χρώματα που κουράζουν το ματι ειδικά στο browsing παραμένουν για τα καλά όπως και τα burn out
οταν λυθεί το θέμα με το burn out (ιδι στα s6 έχω δει να υπάρχουν και οχι σε ένα δυο) και να στρώσει λίγο το χρώμα θα είναι super…
βεβαία… θα πρέπει να παράγουν και άλλες εταιρείες εκτός απο samsung amoled…. γιατί με της τιμές που έχει amoled τώρα(λογο μονοπώλιου της samsung) αν σου σπάσει οθόνη στο κινητό ποιο πολύ σου συμφέρει να πας για άλλο κινητό

John

@azriel84
H Apple βάζει μόνο εξαρτήματα χαμηλής τιμής στα iphone (βλέπε 8 mp κάμερα , 1 GB RAM , 16 GB αποθηκευτικό χώρο κτλ) γιατί ενδιαφέρεται για το μέγιστο κέρδος και έτσι και αλλιώς οι κάτοχοι iphone δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά καθώς το 99% είναι άσχετοι με την τεχνολογία. Τώρα που πέφτουν οι τιμές στις AMOLED θα βάλει και AMOLED.

Agnostos13

@John Η IPS εχει τη μεγαλυτερη πιστοτητα απεικονισης. Το οτι υστερουν σε αντιθεση δεν ειναι απαραιτητα κακο μιας που τα υπερκορεσμενα χρωματα της AMOLED κουραζουν και δειχνουν καπως “ψευτικα”. Η πιστοτητα ηταν κυριο μελημα της Apple (και του Steve Jobs), για αυτο και οι IPS εγκατασταθηκαν κατα κορων στους Mac υπολογιστες, οι οποιοι ηταν ιδιαιτερα δημοφιλεις σε ατομα που ασχολουταν με την επεξεργασια εικονας. Σκεφτειτε καποιον να κανει επεξεργασια με Photoshop σε μια φωτογραφια σε οθονη OLED. Μολις ολοκληρωσει την επεξεργασια και φτιαξει τους τονους που του αρεσουν και παει να την εκτυπωσει θα διαπιστωσει οτι στην πραγματικοτητα ειναι 3 τονους κατω απο αυτο που θελει! Ετσι η δοκιμασμενη και πετυχημενη στα Mac, IPS, πηρε θεση και στα iPhone/iPad… Βεβαια επειδη οι AMOLED πλεον εχουν βελτιωθει σε αρκετα σημεια και κυριως επειδη εχουν μακραν χαμηλοτερη καταναλωση ενεργειας σε σχεση με τις IPS ειναι πολυ πιθανο να αντικατασταθουν στις φορητες συσκευες (iPhone/iPad) αν πλεονεκτησει η αυτονομια εναντι της πιστοτερης απεικονισης (λαθος κατ´ εμε σε μια συσκευη που λειτουργει και σαν φωτογραφικη μηχανη). Επισης αυτη η διαπιστωση οτι η Apple βαζει φτηνα εξαρτηματα για να πουλαει με μεγαλυτερο κερδος που στηριζεται; Οτι δηλαδη αν εβαζε εξαρτηματα που της κοστιζαν 100€ παραπανω (oled,… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.