Business

Samsung: Η βιομηχανία τεχνολογίας αναζητά εναλλακτικές πηγές για προηγμένους ημιαγωγούς

Η Samsung δήλωσε ότι η παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας αναζητά εναλλακτικές πηγές για προηγμένους ημιαγωγούς ενόψει των αυξανόμενων πολιτικών κινδύνων.

Μιλώντας στην ενημέρωση επενδυτών της νοτιοκορεατικής εταιρείας, ο Sim Sang-pil, επικεφαλής του εταιρικού σχεδιασμού έθεσε φιλόδοξους στόχους για τη λειτουργία, η οποία ανταγωνίζεται άμεσα την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Η Samsung αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα κατά 3,3% φορές έως το 2027 σε σύγκριση με το 2022.

«Όταν συναντώ πελάτες αυτές τις μέρες, αισθάνονται ότι ο τρέχων γεωπολιτικός κίνδυνος είναι σοβαρός. Χρειάζονται τη δεύτερη πηγή τους», είπε ο Sim. “Το Samsung Foundry έχει πολλές ευκαιρίες με πελάτες που θέλουν μια δεύτερη πηγή.”

Η TSMC Apple Inc. και η Nvidia Corp κατασκευάζει τους πιο προηγμένους ημιαγωγούς στον κόσμο, για να ανταποκρίνεται στα σχέδια των πελατών. Η εξάρτηση του κόσμου από αυτήν την ενιαία εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν έχει εξελιχθεί σε θέμα ανησυχίας για τους πολιτικούς ηγέτες σε Αμερική και Ευρώπη.

Η ένταση στην Ταϊβάν πυροδοτεί νέο γύρο πολεμικών παιχνιδιών στις ΗΠΑ που κινδυνεύει για την TSMC

Επεξεργάστηκε την 15 Νοεμβρίου 2022 14:09

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.