Samsung, προειδοποιεί τους επενδυτές για κακά οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου

Ο οικονομικός διευθυντής της Samsung, Lee Sang-Hoon, προειδοποίησε τους επενδυτές της εταιρείας ότι η οικονομική κατάσταση για το 2ο τρίμηνο του 2014 δεν είναι πολύ καλή και τα κέρδη αναμένεται να είναι πεσμένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της Samsung κατά 2%.

Προηγούμενες αναφορές για κακά οικονομικά αποτελέσματα είχαν ήδη ρίξει την μετοχή κατά 8.5% τον προηγούμενο μήνα και αυτή η δήλωση ήρθε να αναζωπυρώσει την φωτιά.

Παρά τις αναφορές ότι το Samsung Galaxy S5 πάει καλά στις πωλήσεις, ο επιθετικός ανταγωνισμός από εταιρείες όπως η Sony, η HTC και η LG έχουν κόψει τις πωλήσεις της ναυαρχίδας της Samsung και άρα τα αναμενόμενα έσοδα. Επιπλέον, το οικονομικό ινστιτούτο KTB Investment and Securities, αναφέρει ότι το κύριο πρόβλημα για τα οικονομικά αποτελέσματα είναι είναι οι χαμηλές πωλήσεις σε low και mid-range συσκευές.

Τέλος η Samsung είχε ήδη βιώσει μια ελαφριά απώλεια και κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014. Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει το financial report για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στις αρχές Ιουλίου.

Το Samsung Galaxy S5 λέγεται ότι ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια πωλήσεις τον Μάιο αλλά οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η εταιρεία θα καταφέρει να πουλήσει 90 εκατομμύρια smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2014, αριθμός που μεταφράζεται σε 24% αύξηση. Από την άλλη, η Apple κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τις πωλήσεις iPhones και iPads κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και θα περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει από τον Σεπτέμβριο και μετά καθώς οι προβλέψεις αναλυτών την θέλουν να πουλά 80 εκατομμύρια iPhone 6 μόνο μέσα στο 2014, δηλαδή μέσα σε 3 μήνες αν κάνει το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο.

, Samsung, προειδοποιεί τους επενδυτές για κακά οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου

, Samsung, προειδοποιεί τους επενδυτές για κακά οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου

Πηγή (1),(2)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Δεν μου προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση δεδομένου ότι το S5 δεν είχε την ανταπόκριση που είχαν οι προηγούμενες ναυαρχίδες της σειράς S. Από την άλλη βέβαια για να λέμε και την πραγματικότητα το UI του S5 ήταν πολύ πιο καλογραμμένο από αυτά των S3,S4.
Όσον αφορά την “επίθεση” στις low end,mid range κατηγορίες που δέχεται από τις άλλες κατηγορίες λογικό μου φαίνεται αφού εκεί είναι το “ψωμί” στις λεγόμενες “αναπτυσσόμενες” αγορές.

Sot11

Το περίμενα! Οταν κυκλοφορείς κάτι σαν το s5 και παρατας συσκευές σαν το s3 τότε θα σε κλάψουν με βεβαιοτητα! Φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά λενε.

ddr2

Ετσι ειναι.
Η απλ ξεπερανα τος προβλεψεις, ενω η σαμσουγκ υπολειπεται….
Για να ξερουμε τι μας συμβαινει και ποιος τρεχει να προλαβει.

giannogeorge

Γιατί πιασμένα οικονομικά; μήπως έκαναν καμμία βλακεία, λεωεγωτωρα;

Erevos

@ddr2
Έχεις τίποτα μετοχές της Apple ή απλά πανηγυρίζεις επειδή τα πληρώνεις χρυσά και βοηθάς στα κέρδη σαν καλό isheep? Εγώ ειλικρινά χ…. για τις μετοχές των εταιρειών.

P

Όταν κάνεις από τοστιερες εώς βιντεοκάμερες του κιλού αυτά θα πάθεις στο τέλος … Βρε ουστ

Notis

Και έμενα δεν μου προκαλεί εντύπωση, ενώ είναι μια πολύ καλή εταιρία πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι για να κρατηθεί στο σημείο που έφτασε, πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να προσφέρει επιπλέον premium design και quality. Δεν γίνεται να ζητάς ακριβώς τα ίδια με τους άλλους με υλικά πλαστικού. Απλά δεν γίνεται, διότι τον αγοραστή πέρα από τις δυνατότητες τον ενδιαφέρει πια και η ποιότητα κατασκευής. Πάντως επειδή τα μεγέθη σε τέτοιες εταιρίες είναι ασύλληπτα, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει τακτική από την πτωση αυτή.

VasiliS4mini

Εταιρεία που προειδοποιεί τους επενδυτές δείχνει το ποσό σοβαρή είναι και πόσο ενδιαφέρεται όσο για αυτούς τους επενδυτές όσο και για τους καταναλωτές. Η Samsung κάνει κορυφαία hardware και κάνεις δεν το αμφισβητεί. Ενταξει με το software έχει λίγο πρόχειρη προσέγγιση. Ένα είναι σίγουρο ότι η αγορά έχει κορεστει και το ίδιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα και στην Apple.

nikos

Επιτέλους για μία φορά φέρθηκε ώριμα απέναντι σε αυτούς που τις σκάνε τόσα λεφτά 💰 και δεν τους άφησε ξεκρέμαστους!

ddr2

@erevos
Εγω πανηγυριζω για την τσαπου που τρωει η μαιμουδιαρα , γιατι απλα δεν τη γουσταρω.

prank

@ddr2 εισαι gtp πραγματικα

ddr2

@prank
Εσυ γιατι παρεξηγηθηκες; Σου εθιξα την εταιρια;;
Gtp εισαι εσυ και ολο σου το σοι.

Darth

@ddr2 μέτοχος της apple?………….. και γιατί πανηγυρίζεις………. και η δυο εταιρίες είναι άπω της χειρότερες και ποιο ανήθικες στην αγορα (δυο όψεις ενός νομίσματος………..) τι μια τι άλλη διαφορά δεν υπάρχει.

Τώρα αν έλεγε η είδηση samsung και apple έχουν χαμηλές πωλήσεις δίνοντας ετσι ώθηση σε πολλές μικρότερες εταιρείες να αναδειχθούν κλπ κλπ αυτό ναι θα ήταν είδηση για πανηγυρισμό (εκτός και αν είσαι μέτοχος κάποιας από αυτές)

γενικός να ξερετεο fanboysmos είναι ότι χειρότερο (ένα απο τα χειρότερα…. να μην υπερβάλω) δείχνει κυρίως αδύναμο χαρακτήρα και αδυναμία να εχεις πραγματικά δικιά σου γνώμη

ddr2

@darth

Την άποψή μου την είπα στο πρώτο μου πόστ πάνω πάνω.
Δεν νομίζω ότι είπα και κάτι φοβερό ή προκλητικό, αλλά αμέσως ακολούθησε απάντηση που με χαρακτηρίζει ως isheep.

Όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα δεν είναι οι εταιρίες, αλλά τα πρόσωπα….

Notis

ddr2 +1 Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη γνώμη μου όπως θέλει αρκεί να μην προσβάλει . και ειρωνεύεται τους υπόλοιπους. Αν σε κάποιους δεν αρέσει ας σταματήσουν συνέχεια αυτά τα γελοία περί isheep sammyboy και δεν συμμαζεύεται του νηπιαγωγείου που χαλούν όλο το blog και τη συζήτηση.
@Darth μην διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου περι fanbouismou έχεις μπερδέψει αρκετά τις έννοιες στο μυαλό σου. Η άποψη ενός ανθρώπου που δεν σε βρίσκει σύμφωνo, δεν είναι απαραίτητα φανατισμός αλλά η δική σου δικαιολογία σε αυτό που πιστεύεις. Π.χ. θεωρώ πολύ πιο σοβαρό να γράφεις σε προηγούμενο ποστ ότι η Ελλαδα είναι αμερικάνικη αποικία παρά η ειρωνική επίθεση που έκανες στο ddr2 ο οποίος απλά είπε την άποψη του. Αιντε παραπέρα.

Dimitrinho

Το αστειο εδω γενικα σχετικα με τα fanboys ειναι ο τσακωνονται για τα κινητα οπως ο ολυμπιακος με τον παναθηναικο φανταστειτε να δινουν ραντεβου στους δρομους για να πλακωθουν οι apple fanboys με τους αντιστοιχους της samsung θα γελαει και το παρδαλο κατσικι με αυτην την κατασταση.

ddr2

@Notis
+1
Έγραψα την άποψή μου, χωρίς να προσβάλλω κανέναν προσωπικά. Για την εταιρία μίλησα.

Αλλά η απαντήσεις που έλαβα ήταν καθαρά προσβλητικές για το πρόσωπό μου.

Από εκεί καταλαβαίνεις ποιος είναι ο φανατισμένος και ο κολλημένος.

iSheep

Επειδη είπε ο ddr2 την γνώμη του ειναι iSheep? έλεος κομπλεξικοι με κορυφαίο τον Erevo. Αυτός πρεπει να χει φάει τέτοιο σκαλωμα που δεν μπορει να παρει i-συσκευές που του γύρισε το μάτι.😜
Ναι κύριοι πληρώνω για να αγοράσω και το υλικό κατασκευής εκτός απο ολα τα αλλα.. Ας βγάλει η Φεράρι αμάξι 100000€ με παλιο -πλαστικά φτιαγμένο το σαλόνι και θα δεις κράξιμο μετα. Ποιος θα το αγοράσει;;; Ε μετα να τα samSheep.
Κινητό samsung εχω 200€ ξεκαθαριζω.

prank

@ddr2 δεν ειπα κατι ρε φιλε ειπ οτι απλα εισαι για την παραλια (gtp) απλα θες διακοπες μην αρπαζεσαι σαν ενα κοριτσακι που εχασε την prada τσαντα της. Ελα ηρεμησε και θα σου δωσω ενα γλιφιτζουρι τι λες? 😉

Notis

ddr2 +1 Συμφωνώ ότι οι απαντήσεις υπήρξαν προσβλητικές και ειρωνικές ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος καθώς εξέφρασες άποψη ξεκάθαρη χωρίς ειρωνίες και χωρίς προσβολές προς κανέναν εδώ μέσα. Τέσπα μη δίνεις καμία σημασία.

ddr2

@prank
Ούτε την ευθύνη όσων γράφεις δεν μπορείς να αναλάβεις….
Λυπηρό….

KAFROS

Χωρίς να είμαι ειδημων φαντάζομαι ότι η ανακοίνωση βγήκε απο επίσημα χείλη για να περιορίσει την πτώση της μετοχής ή τουλαχιστον να μετριάσει το ρυθμό της και όχι επειδή η samsung (και η κάθε πολυεθνική) στεναχωριεται για τους μικρομετοχους. Όπως και να’χει, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου για μια τόσο μεγάλη και σοβαρή εταιρεία. Θα αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους για την επόμενη χρόνια, θα δώσουν το κατιτις παραπάνω στο αγοραστικό κοινό απο αυτά που έχουν θαμμένα στα συρτάρια για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και λογικά θα γυρίσουν την κατάσταση. Ούτε φαληρισαν ούτε τίποτα. Για τη samsung μιλάμε, όχι για κανένα περίπτερο.

Darth

@ddr2 προφανώς…………. εταιρείες είναι κάτι σαν τσομπανιδες…….. αν δεν έχει “πρόβατα” δεν έχουν “δουλειά”……….. (δεν σε εκραξα, αν φάνηκε κάτι τέτοιο ζητάω ταπεινά συγγνώμη….. γιατί μερικές φορές εκφράζομαι κάπως……………..φλογερά)

@Notis γενική άποψη για των fanboysmo ανέφερα (όχι κατι στοχεύμενο σε κάποιον)
δλδ fanboysmos είναι μια αρρωστημένη κατάσταση να το πω ωμά (δεν έχει σημασία προς ποια εταιρεία πάει κλπ)

prank

Εγω @ddr2 σε συγχωρω οποτε μην σε νοιαζει και μην αγχωνεσαι φιλε. Εισαι σπουδαιο ατομο (look my name)

ddr2

@Darth
Εντάξει, εσύ δεν είπες και τίποτα, δεν σε παρεξήγησα.

@prank
Τι εννοείς με το look my name? (βαρέθηκα να βριζόμαστε όλη μέρα…)

Aroulis235

εννοεί ότι πλάκα κάνει(πλάκα=prank).

prank

@aroulis235 που βρηκε την απαντηση θα παρει ενα μιλκο για να εχει το κεφαλι ψηλα και να συνεχίζει να διαβαζει το ονομα μου :p μπραβο ο μονος ππυ στροφαρε 😉

Aroulis235

@prank +10000….

Πέτρος Π

Χμμ όσες φορές έχει τύχει να διαβάσω εδώ κάποιο άρθρο σχετικό με οικονομικά θέματα, και ειδικά για τα οικονομικά των εταιρειών δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα… Τόσο τα ίδια τα άρθρα είναι γραμμένα λες και τα έγραψε παιδάκι του δημοτικού, ενώ τα σχόλια, ακόμα χειρότερα είναι σαν να τσακώνονται παιδάκια στο νηπιαγωγείο για τις πλαστελίνες τους, δηλαδή έλεος!!

Δηλαδή σχολιάζει εδώ ο καθένας λες και είναι ειδήμων, και μπορεί να ξέρει που οφείλεται η πτώση της εταιρείας… Ο άλλος λέει οφείλεται στο ότι είναι πλαστικό το S5 και όχι αλουμίνιο…
Ρε παιδιά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, υπάρχουν εκατοντάδες παράγοντες, δεν γυρίζουν όλα γύρω από το πόσους πυρήνες έχει το S5…

Γι’ αυτό λένε έκαστος στο είδος του…

prank

@Πετρος Π ηρεμησε το χαβαλε κανουν περοσσοτεροο εδω μεσα μιλας λες και ειναι κατι τοσο σημαντικο για σενα το εδω μεσα το εξω? ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ….

Notis

@Πέτρος Π Τα άρθρα είναι για να σχολιάζονται, την επόμενη φορά να μας πείς τί να λέμε και τί όχι επίσης να μας επισημάνεις τί από αυτά που λέμε είναι σωστά ή όχι με βάση τις οικονομικές γνώσεις που διαθέτεις. Επιπλέον επειδή τα άρθρα είναι γραμμένα από παιδάκι δημοτικού μην τα ξαναδιαβάσεις και μην ξαναμπείς αφού πέφτει το επίπεδο σου. Υπογραφή, ”ο άλλος”

Πετρος Π

@Notis Ακριβώς επειδή τα άρθρα είναι για να σχολιάζονται έκανα και εγώ το σχόλιο μου… Και αυτό που θέλω να πω με βάση τις γνώσεις μου είναι ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσον αφορά τα οικονομικά… Το να κάτσω τώρα να αναλύω με οικονομικούς όρους δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα… Πάντως “αλλε” το σχόλιο σχετικά με την πλαστικουρα του S5 και το κατά πόσον οφείλεται σε αυτό η πτώση της Samsung είναι σίγουρα τελείως άκυρο….

Notis

Όταν μάθεις να αναλύεις τα σχόλια των ανθρώπων έλα να μου το ξαναπέξεις έξυπνος. Δεν είπα ποτέ πως οφείλεται ”αποκλειστικά” εκεί ανέφερα απλά μόνο μια διάσταση του θέματος και σε συνάρτηση με την αλλαγή της εταιρίας σε ποιο Premium υλικά.
Φυσικά και δεν είμαι αρμόδιος να γνωρίζω ολους τους λόγους, δεν είμαι ψωνάρα να πιστεύω κάτι τέτοιο, απλά ανέφερα έναν.
Φυσικά το σχολιο σου είναι ευπρόσδεκτο εφόσον αναφέρεται στο άρθρο και δεν είναι προσβλητικό κατά πάντων μεχρι και του αρθρογράφου. Δεν σου απεύθυνα ποτε το λόγο ούτε με ξέρεις και από χτές για να λές ”ο άλλος”. Το επίπεδο του νηπιαγωγείου και της έντασης που κατηγορείς το συντηρείς ο ίδιος με τη στάση σου. Το αν το σχολιο μου ήταν άκυρο ή όχι να μην σε στεναχωρήσω αλλά επειδή μου είσαι εντελώς άγνωστος δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η μόνη δύναμη που έχεις είναι αυτή που σου δίνει αυτό το site αυτός ο αρθρογράφος που προσβάλεις ώστε να γράψεις ότι θέλεις και το ίδιο συμβαίνει με όλους μας. Μη νομίζεις πως εκεί έξω καίγεται κανένας να του ξετυλίξεις τις οικονομικές σου γνώσεις.

Πέτρος Π

Ακριβώς επειδή δεν καίγεται κανείς για τις γνώσεις μου δεν έκανα καμία βαθυστόχαστη ανάλυση, ανέφερα απλώς οτι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί τα αποτελέσματα κάποιας εταιρείας να εμφανίζονται άσχημα είναι πολλοί και διάφοροι, και δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν (Aκόμα και τα premium υλικά που αναφέρεις μποoούν πολύ άνετα να γυρίσουν μπούμερανγκ, σε περίπτωση που η αύξηση του κόστους δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων… πίστεψέ με, η Samsung έχει εκατοντάδες αναλυτές που ασχολούνται με αυτά, δεν νομίζω οτι δεν τα έχουν σκεφτεί… Σε μία τέτοια περίπτωση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο για την Samsung).
Καμία απολύτως δύναμη δεν έχω, απλά ανέφερα την άποψή μου και τίποτα παραπάνω… Ακριβώς επειδή δεν σε ξέρω ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο από εδώ (ούτε την αρθρογράφο) ανέφερα “ο άλλος”. Και εννοείται οτι μπορώ να κατακρίνω ένα άρθρο αν δεν συμφωνώ, δηλαδή ο αρθρογράφος είναι στο απυρόβλητο??

Notis

Κοίτα επειδή μου δίνεις την εντύπωση ενός μορφωμένου ατόμου σου αναφέρω ξανά ότι η ενσταση μου είναι στον ακομψο τρόπο που απευθύνθηκες σε έμενα και σε όλους εδώ γενικότερα. Το φάουλ που έκανα ήταν που σου ανέφερα ότι εκεί εξω δεν ενδιαφέρεται κανείς για τις γνώσεις σου, ηταν πολύ επιπόλαιο και εντελώς λάθος αφού δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτο. Δεν θέλω να κουράσω άλλο, ούτε να αντιδικήσω μαζί σου, να εισαι καλα.

Πέτρος Π

Ok, έχεις δίκιο, είναι αλήθεια οτι ήμουν πολύ απότομος στο πρώτο μου σχόλιο, και έκανα μια γενίκευση που ήταν μάλλον απαράδεκτη… Τέσπα, ειλικρινά δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν εδώ μέσα, και γενικά το techblog το εκτιμώ πολύ σαν site…

Together we stand, divided we fall…
Pink Floyd

Darth

@ Πετρος Π φιλικα πάντα αλλα χαλαροσε λήγω…………..
από την στιγμη που δεν είμαστε μέτοχοι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με αυτό το άρθρο είναι ΧΑΒΑΛΕΣ (άντε να λογομαχήσουμε με μια μορφή του χαβαλέ) αλλα μεχρι εκεί……. ο μόνος που τα πυρέ όλα στα σοβαρά είσαι εσύ…………..

prank

Να πω και εγω κατι? Εεεε

Aroulis235

My opinion: Η σάμμυ δεν έχει επενδύσει αρκετά στα midrange και στις αναπτυσσόμενες αγορές. Πολύ premium. Θα έπρεπε να έχει περισσότερα core, ace, young…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.