Για πτώχευση πηγαίνει o προμηθευτής του Sapphire Crystal της Apple

Κάποια σχετικά παράξενα νέα βγήκαν στην επιφάνεια εχθές καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία GT Advanced, του Sapphire Crystal που χρησιμοποιεί η Apple στο Apple Watch, έκανε αίτηση χρεοκοπίας. Η Apple επιπλέον χρησιμοποιεί Sapphire Crystal από την ίδια εταιρεία για το γυαλί της κάμερας και τους Touch ID fingerprint sensors στα iPhone.

Από την είδηση αυτή προκύπτουν ερωτήματα για το πόσο θα επηρεαστεί η Apple από την αίτηση πτώχευσης όσον αφορά στα χρονοδιαγράμματά της. Ήδη έχει ακουστεί ότι η πρώτη wearable συσκευή της Apple θα καθυστερήσει μέχρι τον Φεβρουάριο και όταν κυκλοφορήσει θα είναι σε περιορισμένο αριθμό. Η απόφαση αυτή ίσως να σχετίζεται με την πτώχευση της GT Advanced.

Ο κατασκευαστής του Sapphire από ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει την λειτουργία του προς το παρόν, ελπίζοντας ότι θα λύσει τις διαφορές που έχει με τους πιστωτές του. Ο CEO της GT Advanced αναφέρει ότι δεν θα κλείσουν τις πόρτες αλλά θα προσπαθήσουν να υιοθετήσουν διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Πάντως μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου η εταιρεία είχε περί τα 85 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.

Από την άλλη, η είδηση αυτή μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός ότι η Apple αποφάσισε να μην βάλει επικάλυψη από ζαφείρι στην οθόνη του iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Συνεπώς, παρά τις αμέτρητες φήμες η GT Advanced δεν ανέλαβε την κατασκευή των οθονών και αυτό ίσως να είχε αντίκτυπο στην εταιρεία. Οι πληροφορίες λένε ότι η Apple απέρριψε την οθόνη από ζαφείρι λόγω των χαμηλών επιδόσεων.

GT Advanced bankrupt, Για πτώχευση πηγαίνει o προμηθευτής του Sapphire Crystal της Apple

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Δυστυχως η apple νομιζει οτι με τα ψεματα θα επιβιωσει…πουλωντας φυκια για μεταξωτες κορδελες!!!! Θα παρει κι αυτη σιγα σιγα το δρομο της προς την χρεοκοπια μαζι με τους προμηθευτες της..

stelios90

@nikos πολυ δύσκολο αλλα ίσως…

NICK_X

Τι θα κανει η apple!?!?!?!?!?θα χρεοκοπησει!?!?!?!?!?χαχαχαχαχ

Φιλιππος

Η πιο κερδοφορα εταιρεια και με το μεγαλυτερο αποθεματικο ποσο το οποιο καθετσαι και τοκιζεται στις τραπεζες, στον τομεα κατασκευης κινητων τηλεφωνων θα χρεοκοπησει. Τι αλλο θα ακουσουμε απο τους ελληναρο-οικονομολουγους!

p.s.: δεν ειμαι οπαδος καμια εταιρειας (εκτος απο BMW:P) ΑΛΛΑ δεν μπορω να διαβαζω και μαλ….ς.

john

Μονο λεφτα εχει η apple γιατι δεν κανει κανενα εργοστασιο και παει στον εναν και στον αλλο να φτιαχνει τσιπακια κτλ με αποτελεσμα να εχει μεγαλο κοστος παραγωγης και πουλαει ακριβα χωρις λογο…

Alex

@nikos

Από το σχόλιό σου καταλαβαίνω ότι δεν είσαι πάνω από 14 ετών. Περίμενε να μεγαλώσεις και να αρχίσεις να καταλαβαίνεις λίγο την αγορά πριν εκφράσεις άποψη γιατί γίνεσαι περίγελος…

karkavelas

Δεν καταλαβαίνω γιατί πεσατε σαν τα κοράκια επάνω στον Νίκο μετά από αυτό που είπε.
Δηλαδή, εταιρίες όπως Nokia, HTC, BlackBerry, Motorola πως έπεσαν/χάθηκαν;
Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει.
Έτσι είναι αυτά.
Πρόσφατο άρθρο έδειξε ότι και η Samsung έχασε μεγάλο τζίρο το τελευταίο τρίμηνο.
Χαλαρώστε λοιπόν γιατί και η Apple κάποτε για χρεοκοπία ήταν και την έσωσε ο Steve jobs και δεν αμφιβάλω ότι αν συνεχίσει έτσι δεν θα δει και αυτή την πτώση της.

Φιλιππος

@karkavelas
Καμια απο αυτες τις εταιρειες δεν χρεοκοπησαν απλα δεν μπορεσαν να ειναι πρωτες στον ανταγωνισμο. Εγω εκανα κριτικη στο σχολιο του νικου (δεν επεσα σα το κορακι οπως λες) γιατι τετοιες εταιρειες δεν χρεοκοπουν ευκολα. Η σαμσουνγκ εχει απο πισω της ολοκληρο ομιλο,αρα εχει τα λεφτα να αναπτυξει νεα προιοντα καθως ο κοσμος γυρισε την πλατη στα τορινα της. Η νοκια ,σονυ το ιδιο. Η htc ηδη παρσουσιαζει αυξημενα κερδη καθως και η lg που θυμιζει στιγμες παλιας καλης σαμσουνγκ με τις συσκευες της.

stelios90

Παιδιά, προφανώς ειναι ειρωνικό το σχόλιο (άσχετα αν δεν το δείχνω και τοσο). Αν έχετε δει ξανα το όνομα μου θα δείτε οτι ειμαι φαν της Apple

Giorgos

Nick_ και Φίλιππε μάλλον δεν ξέρετε ούτε να διαβάζετε

nikos.

Παρεπτοντος η google ηταν το μεγαλυτερο brand απο αυτα που ελεγε εδω τουλαχιστον.just saying .

Φιλιππος

δηλαδη…?

Solon

Τι εννοείτε όταν γράφετε ότι η οθόνη από ζαφείρι είναι χαμηλών επιδόσεων; Επικάλυψη προστασίας είναι όχι οθόνη.
Θολώνει την εικόνα; Περιορίζει την ακρίβεια των αγγιγμάτων κατά την αφή; Υπάρχει κάποιο άλλο σχετικό πρόβλημα; Γιατί αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν είδη στην αγορά κάποια μοντέλα που φέρουν επικάλυψη με ζαφείρι. Υπάρχει κάποιο ελάττωμα που πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με αυτές της οθόνες; Ξέρει κανείς;

alxgiann

@Solon,το πρόβλημα είναι μόνο στο χαμηλό yield στην παραγωγή των οθονών, δηλαδή δεν έχει τελειοποιηθει ακόμα η μέθοδος παραγωγής και βγαίνουν πολλές ελλατωματικες, διάβασα κάπου ότι μόνο κάπου το 35% που περνάει από τον ποιοτικό έλεγχο είναι κατάλληλο για χρήση…

Δημήτρης Κ.

Καταρχάς με αυτά που λένε μερικοί οτι πτώχευσε η Apple,διαβάσατε έστω ολόκληρο τον τίτλο?Δεν λέει οτι πάει για πτώχευση η Apple,αλλά η εταιρεία που την προμηθεύει με οθόνες απο ζαφείρι.Ένα σχόλιο που έχω να κάνω είναι οτι η Apple δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσει,έστω κ αν το μεγαλύτερο ποσοστό των fanboys την εγκαταλείψει.Στο μάρκετινγκ ξοδεύει 180 εκ. δολλάρια και μόνο για το μηλόφωνο,υπολογίστε και το κόστος διαφήμισης στα υπόλοιπα προϊόντα.Ξοδεύει τόσα γιατί ξέρει οτι θα λάβει τουλάχιστον το 10πλάσιο απ’όσα έχει ξοδέψει,κ αυτός είναι κ ο μόνος λόγος που την παραδέχομαι,έστω κ αν κράζω για τις τιμές που βάζει.
Φιλικά,
Δημήτρης

dark_master

Κρίμα που Μια ακόμα εναλλακτική του gorilla glass μας αποχαιρετά πριν μας δείξει τις πραγματικές δυνατότητες της.
Δυστυχώς η αγορά δείχνει σημάδια κορεσμού κ οδηγούμαστε σε ολιγοπώλια.
Πριν λοιπόν πιάσουμε κ υπερασπιστούμε τη μια η την άλλη εταιρεία ας σκεφτούμε πρώτα το συμφέρον μας. Δεν νομίζω να έχουμε κανένα όφελος να το κάνουμε. Ίσα ίσα που στο τέλος η δική μας τσέπη θα πονέσει περισσότερο.

nikos

Φιλοι ολοι εσεις που το παιζετε οικονομολογοι μηπως γνωριζετε κατι που το λενε αερας κοπανιστος;;;;Αυτο πουλαει η Apple… μια φουσκα ειναι…ενα μαρκετινγκ και τιποτα αλλο…και το αποθεματικο που λετε,οι υποτιθεμενες ουρες,ο σαλος….ολα ειναι μαρκετινγκ….οταν ξεφουσκωσει ολο αυτο δεν θα γραφετε καν εδω…οπως ξεφουσκωσε την πρωτη φορα φιλοι μου δεν αργει να ξεφουσκωσει και δευτερη ακομα και για μια “μεγαλη” εταιρια….και στην ιστορια εχει συμβει σε πολυ μεγαλυτερες εταιριες απο την Apple…οποτε προτου πεσετε να φατε καποιον σκεφτειτε λιγο ποσο ευκολο ειναι να πτωχευσει καποια εταιρια στις μερες μας…

george

Η Nokia καποτε ηταν κολοσος…και ειδατε που καταντησε…μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλο λογο μην πεις για ορισμενους εδω μεσα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.