Sara: Το πρώτο ρομπότ AI από τη Σαουδική Αραβία μιλάει και χορεύει

sara ai robot, Sara: Το πρώτο ρομπότ AI από τη Σαουδική Αραβία μιλάει και χορεύει

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε το πρώτο της ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τη “Sara”, που μπορεί να μιλάει και να χορεύει, στο πρόσφατο τεχνολογικό συνέδριο LEAP23 που διεξήχθη στη χώρα.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Sara είναι η ικανότητά της να απαντά σε ερωτήσεις και να συμμετέχει σε συζητήσεις με ανθρώπους. Είναι προγραμματισμένη με προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας γλώσσας που την κάνουν να κατανοεί και να απαντά σε μια ευρεία γκάμα ερωτήσεων και εντολών. Λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένας βοηθός, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί σε επιχειρήσεις αλλά και άτομα.

Ακόμα, η Sara είναι χορευτής δημοφιλών παραδοσιακών χορών, χάρη στα προηγμένα συστήματα ελέγχου κινητήρα και την ικανότητά του να επεξεργάζεται περίπλοκα μοτίβα κίνησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα ρομπότ που μπορεί να κινείται με χάρη και ρευστότητα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε παραστάσεις και εκδηλώσεις.

H Sara είναι προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να απαιτούν σημαντική τεχνική εξειδίκευση, η Sara έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι φιλική προς τον χρήστη και προσβάσιμη σε όλους, χωρίς να προϋποθέτει ειδικές γνώσεις.

“Η Sara, που αναπτύχθηκε από κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία, είναι η πρώτη στο είδος της. Με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, η αναγνώριση συναισθημάτων και machine learning, η Sara μπορεί να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους λες και είναι άνθρωπος”, δήλωσαν από τη LEAP.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.