Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Apple Steve Jobs, Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες. Αυτή τη φορά, μια επιταγή στο RadioShack που υπογράφει ο Jobs θα βγει σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα και αναμένεται να πιάσει περισσότερα από 25.000 δολάρια.

Η συγκεκριμένη επιταγή προέρχεται από την Apple Computer Company και συμπληρώθηκε από τον Jobs στις 23 Ιουλίου 1976. Εκδόθηκε για 4,01 $ και φέρει την υπογραφή “Steven Jobs”.

Η διεύθυνση στην επιταγή είναι η υπηρεσία απαντήσεων και σημείο παράδοσης αλληλογραφίας που χρησιμοποιούσε ο Steve Jobs ενώ η Apple λειτουργούσε από το γκαράζ των γονιών του.

Μια συναρπαστική επιταγή για έναν από τους μεγαλύτερους άγνωστους ήρωες της αρχικής έκρηξης των υπολογιστών, του RadioShack. Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες του 20ού αιώνα, σε διάφορα ποσοστά, χρωστάνε στο κατάστημα ηλεκτρονικών της Βοστώνης. Ο Steve Wozniak, που πέρασε ώρες περιδιαβαίνοντας τους διαδρόμους του RadioShack ως έφηβος, έκανε οικονομίες για να αγοράσει το πρωτοποριακό τους TRS-80 Micro Computer System, το οποίο χρησιμοποίησε για να φτιάξει το περιβόητο ‘μπλε κουτί’ του, μια παράνομη συσκευή που μπορούσε να κάνει δωρεάν μακρινές τηλεφωνικές κλήσεις. Το ‘μπλε κουτί’ θεμελίωσε την πρώτη επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ του Wozniak και του Jobs, ένα δίδυμο που κατάφερε να φτιάξει και να πουλήσει περίπου 200 από αυτά τα κουτιά για 150 δολάρια το καθένα. Ο Jobs αργότερα είπε στον βιογράφο του ότι αν δεν υπήρχαν τα μπλε κουτιά του Wozniak, ‘δεν θα υπήρχε η Apple’. Με άλλα λόγια, δεν θα υπήρχε η Apple αν δεν υπήρχε το RadioShack.

Όταν γράφτηκε η επιταγή, ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak δούλευαν στον υπολογιστή Apple-1. 50 από τα μηχανήματα κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν στο The Byte Shop στο Mountain View της Καλιφόρνια, ενώ κατασκευάστηκαν συνολικά περίπου 200 υπολογιστές Apple-1.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει 21 προσφορές για την επιταγή και το σύνολο ανέρχεται σε 22.444 $. Η δημοπρασία λήγει στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.