Σε “ελεύθερη πτώση” οι πωλήσεις της Micron – Παρουσίασαν μείωση 50%

Micron, Σε “ελεύθερη πτώση” οι πωλήσεις της Micron – Παρουσίασαν μείωση 50%

Με τον χειρότερο τρόπο φέρεται να ολοκληρώνεται το 2022 για την Micron, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την πορεία του κύκλου εργασιών της στην τρέχουσα περίοδο, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της δύσκολης φάσης που διέρχεται η ζήτηση για υπολογιστικά τσιπ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά περίπου 10% το 2023. Η Micron που εδρεύει στο Άινταχο απασχολεί 48.000 υπαλλήλους διεθνώς.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της εταιρείας για το τρίμηνο χρήσης που έληξε την 1η Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 47% στα 6,64 δισ. δολάρια, ενώ εμφάνισε ζημιές ανά μετοχή της τάξης των 4 σεντς. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 1 σεντ ανά μετοχή, με τζίρο ύψους 4,13 δισ. δολαρίων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Business Chip USA

ΗΠΑ: Η μεταφορά της παραγωγής ημιαγωγών θα τους καταστήσει ακριβότερους

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η μετατόπιση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα αυξήσει το κόστος κατασκευής των ημιαγωγών και ίσως τις τιμές δημοφιλών συσκευών που τους χρησιμοποιούν, όπως τα smartphones και οι κονσόλες παιχνιδιών.