Η Silicon Valley απέναντι στον Trump για την απαγόρευση μεταναστών

Μια από τις πρώτες εντολές που έδωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Doland Trump ήταν να απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα σε μουσουλμάνους πολίτες από 7 διαφορετικές χώρες. Μεταξύ αυτών είναι Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία, Υεμένη, Λιβύη και Συρία.

Σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε, οι πολίτες από τις 6 πρώτες χώρες δεν θα μπορούσαν να μπουν στη χώρα για τις επόμενες 90 μέρες, ενώ η απαγόρευση για τους Σύριους ισχύει επ’αόριστον.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ενώ οι εταιρείες της Silicon Valley δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχες. Οι περισσότερες από αυτές καταδίκασαν την απόφαση και προχώρησαν σε δηλώσεις. Άλλες ήταν σκληρές και άλλες πιο ήπιες.

Η έντονη αντίδραση

Netflix. Ο CEO Reed Hastings κατήγγειλε την πολιτική Trump μιλώντας για μια “πολύ θλιβερή εβδομάδα”. Ανέφερε ότι οι ενέργειες του Trump βλάπτουν τους υπαλλήλους του Netflix ανά τον κόσμο και ότι είναι τόσο “αντιαμερικανική που μας βλάπτει όλους”. Μέσα από post στο Facebook o Hastings συνέχισε λέγοντας ότι το χειρότερο είναι πως οι πράξεις αυτές θα κάνουν την Αμερική λιγότερο ασφαλή: “Worse, these actions will make America less safe (through hatred and loss of allies) rather than more safe”.

Airbnb. Ο Brian Chesky, CEO της εταιρείας καταδίκασε επίσης την απαγόρευση εισόδου μεταναστών και κάλεσε την Airbnb να σταθεί σε όσους επηρεάζονται. Επίσης, προσέφερε δωρεάν διαμονή σε όσους δεν επιτρέπεται να μπουν στις ΗΠΑ.

Uber. Η Uber δεσμεύτηκε να αποζημιώσει τους οδηγούς της που δεν μπορούν να μπουν στη χώρα λόγω Trump. O CEO Travis Kalanick μέσα από Facebook post δήλωσε: “This ban will impact many innocent people — an issue that I will raise this coming Friday when I go to Washington for President Trump’s first business advisory group meeting”.

Slack. CEO Stewart Butterfield αντέδρασε με μια σειρά από tweets λέγοντας μεταξύ άλλων για την πρώτη εβδομάδα του Trump πως “σχεδόν κάθε πράξη μοιάζει να είναι αδικαιολόγητα…κακή”. Αναφέρθηκε στους παππούδες του που πήγαν ως μετανάστες στην Αμερική και έγραψε: “We are all brothers and sisters”.

Lyft. Ο CEO Logan Green τονίζει πως η απαγόρευση ατόμων συγκεκριμένης θρησκείας είναι αντίθετη τόσο με τις αρχές της Lyft όσο με τις αξίες των ΗΠΑ. “Throughout our history, Lyft has worked hard to create an inclusive, diverse and conscientious community where all of our drivers and passengers feel welcome and respected. Banning people of a particular religion from entering the U.S. is antithetical to both Lyft’s and our nation’s core values”.

Mozilla. Ο CEO Chris Beard δήλωσε: “It’s a bad precedent, ignores history, and is likely to do more lasting harm than good”.

Οι πιο μετριοπαθείς αντιδράσεις

Apple. Ο CEO Tim Cook δήλωσε πως οι εκτελεστικές εντολές δεν είναι πολιτική που υποστηρίζει η Apple. Με επιστολή προς τους υπαλλήλους του δήλωσε πως η Apple προσέγγισε τον Λευκό Οίκο για να εκφράσει την αντίθεσή της με την απαγόρευση μεταναστών.

Google. Η Google κάλεσε 100 υπαλλήλους της που βρίσκονται στο εξωτερικό και επηρεάζονται από την απαγόρευση, να επιστρέψουν πίσω. “We’re concerned about the impact of this order and any proposals that could impose restrictions on Googlers and their families, or that create barriers to bringing great talent to the U.S. It is painful to see the personal cost of this executive order on our colleagues”.

O Larry Page δεν έκανε κάποια δήλωση, αλλά ο Sergey Brin συνιδρυτής της Google βρέθηκε στο αεροδρόμιο του San Francisco για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση.

Microsoft. Η Microsoft δήλωσε πως κατανοεί τις ανησυχίες των υπαλλήλων της και είναι πρόθυμη να παρέχει νομικές συμβουλές σε όσους επηρεάζονται από την απόφαση. “Οur goal as a company is to provide you with legal advice and assistance”. Αργότερα η Microsoft σκλήρυνε τη στάση της λέγοντας ότι η απαγόρευση μεταναστών είναι “άστοχη και ένα θεμελιώδες βήμα προς τα πίσω”.

O CEO Satya Nadella μέσα από το LinkedIn έγραψε πως ως μετανάστης και ως CEO έχει δει τις θετικές συνέπειες της μετανάστευσης στην εταιρεία, την χώρα και ολόκληρο τον κόσμο. “both experienced and seen the positive impact that immigration has on our company, for the country, and for the world. We will continue to advocate on this important topic”.

Tesla. Ο CEO Elon Musk τάχθηκε κατά της απόφασης λέγοντας ότι πολλοί άνθρωποι που επηρεάζονται αρνητικά είναι υποστηρικτές των ΗΠΑ και δεν τους αξίζει να απορριφθούν. “Many people negatively affected by this policy are strong supporters of the US. They’ve done right, not wrong & don’t deserve to be rejected”.

Twitter. Ο CEO Jack Dorsey έγραψε:

Facebook. Ο CEO Mark Zuckerberg δήλωσε μέσα από post πως “ανησυχεί” για το εκτελεστικό διάταγμα του Trump. Αναφέρθηκε στους προγόνους του που ήταν μετανάστες. Δήλωσε πως η πόρτα πρέπει να μείνει ανοιχτή για όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και να επικεντρωθούν σε όσους αποτελούν πράγματι απειλή για τη χώρα.

Amazon. Η Amazon δηλώνει ενήμερη για την απαγόρευση και προσφέρει στους υπαλλήλους που επηρεάζονται, την απαραίτητη βοήθεια. “From the very beginning, Amazon has been committed to equal rights, tolerance and diversity — and we always will be. As we’ve grown the company, we’ve worked hard to attract talented people from all over the world, and we believe this is one of the things that makes Amazon great — a diverse workforce helps us build better products for customers”.

Silicon Valley trump, Η Silicon Valley απέναντι στον Trump για την απαγόρευση μεταναστών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

kai anatrixiase twra o trump..!!!

Παναγιώτης Β

Λιγα είναι τα ψωμιά του… Σιγά σιγά όλοι θα εναντιωθούν στις βλακειες που κάνει !!!

ChristosT

Apple. Ο CEO Tim Cook δήλωσε πως οι εκτελεστικές εντολές δεν είναι πολιτική που υποστηρίζει η Apple. Με επιστολή προς τους υπαλλήλους του δήλωσε πως η Apple προσέγγισε τον Λευκό Οίκο για να εκφράσει την αντίθεσή της με την απαγόρευση μεταναστών.

Λογικό όταν αυτοί σου αποφέρουν κάτι δεκάδες Δίς το χρόνο στα αποθεματικά σου.
Ο Cook απλά δεν μας λέει τί ακριβώς κάνει παραπάνω απο αυτούς και παίρνει εκατομμύρια μισθό το χρόνο και οι άλλοι πενταροδεκάρες μέσα στα εργοστάσια της FoxConn ως Δούλοι της μηχανής του Κιμά και της Νέας Τάξης…
αυτό ισχύει για όλους.
Αυτοί έχουν πλάκα ρε…

JohnGR

@ChristosT
Τρικυμία εν κρανίω. Που είδες την σχέση μεταξύ των μεταναστών που δουλεύουν στην Apple (που αμοίβονται πολλαπλάσια από εσένα και εμένα μαζί), των Κινέζων υπαλλήλων στα εργοστάσια της Foxconn (που αμοίβονται με πενταροδεκάρες) και της απαγόρευσης μεταναστών του Trump;

ChristosT

@JohnGR βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Τρικυμία έχουν άλλοι που ψηφίζανε ηγέτες που σκοτώσαν και ξεκληρίσαν λαούς και τα είχε καλά ο κύριος Cook με αυτούς, ενώ τώρα ξεφνικά πόνεσε το συμφέρον του κεφαλαίου.
Ο Cook απλά δεν μας λέει τί ακριβώς κάνει παραπάνω απο αυτούς και παίρνει εκατομμύρια μισθό το χρόνο και οι άλλοι πενταροδεκάρες μέσα στα εργοστάσια της FoxConn ως Δούλοι της μηχανής του Κιμά και της Νέας Τάξης…(σύγκρινα τους υπαλλήλους του με αυτόν και όχι αυτούς με εμένα).
Να διαβάζεις τι λέει ο άλλος και όχι οτι σε βολέυει.

Kakal0s

Ο τραμπ κανει οτι θα εκανε καθε λογικος ανθρωπος. Η μουσουλμανικη θρησκεια και οπως λεει στο κορανι πρεπει να σκοτώνεις τους απιστους. Ειναι μια θρησκεια βιας. Ο τραμπ και λιγα κανει βασικα γιατι οι τρομοκρατες ειναι ηδη μεσα στην αμερικη (και στην ευρωπη βέβαια).

JohnGR

@ChristosT
Επαναλαμβάνω: Τι σχέση έχουν οι υπάλληλοι της Foxconn στην Κίνα με το διάταγμα του Trump?
Είναι μετανάστες στις ΗΠΑ; Σίγουρα όχι. Επηρεάζονται από το διάταγμα του Trump; Ξανά όχι.

Πες μου λοιπόν τι σχέση έχουν. Άσε τα νεοταξίτικα και απάντησέ μου επί της ουσίας.

ChristosT

Επαναλαμβάνω: Τι σχέση έχουν οι υπάλληλοι της Foxconn στην Κίνα με το διάταγμα του Trump?
Είναι μετανάστες στις ΗΠΑ; Σίγουρα όχι. Επηρεάζονται από το διάταγμα του Trump; Ξανά όχι.

Πες μου λοιπόν τι σχέση έχουν. Άσε τα νεοταξίτικα και απάντησέ μου επί της ουσίας.

Σου είπα. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει.
Είναι όλοι υπάλληλοι του. Αλλιώς γιατί θα είχε πονόδοντο;

JohnGR

@ChristosT
Αϊντεεεεεέ…
Οι Κινέζοι στα εργοστάσια της Foxconn δεν είναι καν υπάλληλοι της Apple. H Apple έχει δώσει στην Foxconn την παραγωγή των συσκευών της (outsourcing το λένε). Άλλη εταιρεία η Apple, άλλη η Foxconn. Get your facts straight λοιπόν, μπας και γλιτώσεις να γίνεσαι ρόμπα.

ChristosT

@JohnGR
για τους μετανάστες δεν ρώτησες;
Αιντέεεεε…
όσο για τους υπαλλήλους που λές και ανέφερα, δεν είπα κάτι που δεν ισχύει.
Οι υπάλληλοι της FoxConn προσφέρουν κάτι Δίς στα αποθεματικά της Apple ναί ή όχι;

John

“Ο CEO Reed Hastings κατήγγειλε την πολιτική Trump μιλώντας για μια «πολύ θλιβερή εβδομάδα».”

Οταν οι Αμερικανοι εκαναν ντου σε Αφγανισταν, Ιρακ, Συρια και γενοκτονουσαν κοσμο τοτε οι μερες ηταν χαρουμενες. Α ρε υποκριτες ολοι σας, καλα σας κανει ο Τραμπ. Κοντρα στο συστημα της ΝΤΠ παει και πολυ το γουσταρω.

ChristosT

@John +1.
Έτσι είναι φίλε.
Όταν ο Κλίντον βομβάρδιζε την Σερβία ηταν Δημοκράτης και ευνοούσε την ευημερία των ΗΠΑ.
Τώρα ο Τράμπ είναι φασίστας και δεν ευνοεί τα Δίς της Apple.
Υποκριτές μέχρι το κόκκαλο…είναι που η Κλίντον θα έβγαινε ως η Σωτηρία του πλανήτη.

tester

Βλέποντας τα παραπάνω σχόλια καταλαβαίνεις γιατί βγήκε ο Trump. Μισαλλόδοξοι, κακοί “εθνικιστές”, κάποιοι αμόρφωτοι, όλοι αυτοί υποστηρίζουν έναν μεγιστάνα που έχεις μπίζνες σε όλο τον κόσμο και προφανώς εκμετάλλευεται το καθεστώς παγκοσμιοποιήσης.
Για να γλιτώσουν λοιπόν απο τον Κλίντον και τους άλλους φονιάδες, επέλεξαν τον γκαραντί μισαλλόδοξο, ρατσιστή και λαικιστή να τους δώσει την λύση. Αυτοί που πανηγύριζαν με την πτώση του τείχους του Βερολίνου, σήμερα υποστηρίζουν το τείχος του Μεξικού.
Τόση βλακεία συμπυκνωμένη είχε καιρό να μαζευτεί στον κόσμο…
Λέει κάποιος παραπάνω οτι το Κοράνι προτρέπει σε φόνους αλλόθρησκων. Μπορεί να είναι και έτσι. Η Βιβλος μήπως σε τι προτρέπει; Κάποιοι ξεχνάνε οτι η παλαιά Διαθήκη είναι λόγος του Θεού σύμφωνα με την θρησκεία μας. Αλλά ότι δεν μας συμφέρει τα ξεχνάμε, έχουμε φτιάξει μια θρησκέια αλα καρτ και κρίνουμε βάσει αυτών τις θρησκείες άλλων.

John

“επέλεξαν τον γκαραντί μισαλλόδοξο, ρατσιστή και λαικιστή”

Αγαπητε, @tester ποιος απο τους προηγουμενους προεδρους των ΗΠΑ δεν ηταν κατι απο τα τρια αυτα που προανεφερες? Απλα ηταν παραπανω δηθεν και υποκριτες και το εκρυβαν. Οταν βομβαρδιζεις μουσουλμανικες χωρες οπως ολοι οι προηγουμενοι προεδροι, δεν εισαι ρατσιστης προς αυτη την κατηγορια ανθρωπων? Ομπαμα και σια σκοτωναν αβερτα κοσμακι (με ανωθεν εντολες προφανως) και εβγαιναν να μιλησουν δημοσια για ανθρωπινα δικαιωματα και μπουρδες.

Εμ ξεσπιτωνουν κοσμο με τα καμωματα τους, εμ το παιζουν και ανθρωπιστες.

JohnGR

@ChristosT
“Οι υπάλληλοι της FoxConn προσφέρουν κάτι Δίς στα αποθεματικά της Apple ναί ή όχι;”
Προφανώς και προσφέρουν, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το διάταγμα του Trump. Στην Κίνα ήταν, στην Κίνα είναι, στην Κίνα θα είναι. Αν κάποιοι από αυτούς αποφασίσουν να την κάνουν για Αμερική, η Κίνα δεν είναι στις χώρες του διατάγματος.

Gvirginia

@ChristosT Καλά σου λέει ο JohnGR, τα έχεις μπερδέψει λίγο… Ο Τραμπ “έκλεισε” τα σύνορα για επτά χώρες (Ιράκ, Συρία, Ιράν, Σουδάν, Λιβύη, Σομαλία και Υεμένη). Πάγωσε επίσης το πρόγραμμα των προσφύγων. Οι CEO των εταιρειών (13 γράφει το άρθρο, με 1 φάγαμε κόλλημα φαίνεται) είναι αντίθετοι με αυτό γιατί επηρεάζει τους υπαλλήλους που έχουν πράσινη κάρτα ή ταξιδεύουν από / προς τις παραπάνω χώρες. Για παράδειγμα, ένας software engineer (της Microsoft / Facebook / Apple κ.ο.κ που αμείβεται με κάτι χιλιάρικα) με καταγωγή από μία εκ των παραπάνω χωρών και δούλευε όλα αυτά τα χρόνια στις ΗΠΑ, τώρα έχει πρόβλημα. Επειδή απαγορεύτηκαν οι πτήσεις προς τις ΗΠΑ, αν ο παραπάνω υπάλληλος είχε πάει απλά να επισκεφτεί τους δικούς του στη χώρα καταγωγής του, τώρα δε μπορεί να γυρίσει πίσω. Η Κίνα δεν είναι στις παραπάνω χώρες. Οι Κινέζοι που δουλεύουν για πενταροδεκάρες στη Foxconn (οι Δούλοι της μηχανής του Κιμά και της Νέας Τάξης, όπως λες) δεν επηρεάζονται καθόλου από το παραπάνω από τη στιγμή που δε θέλουν να μεταναστεύσουν. Σε περίπτωση που θέλουν να μεταναστεύσουν, απλά θα περάσουν από περισσότερους ελέγχους. Αλλά και πάλι, δεν έχει καμία σχέση με την Apple γιατί αυτοί είναι υπάλληλοι της Foxconn. Αν… Συνέχεια »

Vai

Οσο βλεπω και ακουω καθημερινα ολες τις “κατινες” και τις “καρακαξες” στα πρωινα, στα μεσημεριανα και στα βραδυνα σε ολοκληρο τον κοσμο να κλαινε, να κραζουν και να οδυρονται για τον Trump, τοσο πιο πολυ τον παω και τον υποστηριζω για οσα λεει οτι ΘΑ κανει!

tester

@John δεν είπα ποτέ οτι οι προηγούμενοι ήταν καλοί. Αλλά το πρόβλημα των Αμερικάνων, και κυριώς των ψηφοφόρων που επέλεξαν Trump, δεν ήταν ποτέ οι πόλεμοι που ξεκινούσαν οι ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Πιστεύεις οτι ο λόγος που επέλεξε ο redneck βλάχος απο το Αρκανσο τον Trump είναι η παγκόσμια ειρήνη; Το σκέφτομια και γελάω μόνος μου.

Νίκος 31

Λίγα είναι τα ψωμιά του Τράμπ λέει ο άλλος….

Έχει το μεγαλύτερο λόμπυ απο πίσω του να τον στηρίζει, με μια του κίνηση πέσανε κεφάλαια και έφτασε τον Dow Jones πάνω απο τις 20.000 μονάδες και θα τον ρίξουνε 13.000 αποβράσματα του πολέμαρχου Τζόν Κέρι που αντιδράσανε στο αυτονόητο, στο κλείσιμο των συνόρων. Λες και είναι δικαίωμα του καθενός να σουλατσάρει σε όποια χώρα γουστάρει, όποια στιγμή το επιθυμεί. Λες και η Αμερική είναι κανένα Ελλάντα, μπές βγές. Σιγά σιγά θα ακολουθήσουνε και άλλες χώρες…

Τώρα για τον κύριο Cook και κάθε νεοταξίτη που παριστάνει τον φιλάνθρωπο, δεν ξέρω πόσο αριστερή ήτανε η συμπεριφορά κάθε αυτού την ώρα που υποχρέωνε τον Κινέζο να δουλεύει 18 ώρες την ημέρα για 75 δολάρια τον μήνα στην Foxxconn των δεκάδων νεκρών αλλά τέσπα. Τους πείραξε απλά που είπε θα τους αναγκάσει να παράγουνε τα προιόντα τους στην Αμερική ή θα επιβάλει δασμούς, το αυτονόητο δηλαδή και πάλι, αυτό που έπρεπε να κάνουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα.

Νίκος 31

Αλλά γενικά πολύ υποκρισία ρε παιδιά…

Ο Τράμπ πήρε στα χέρια του μια βόμβα υπαρκτή (μεταναστευτικό) και έκανε το απόλυτα σωστό.

Δεν είδα καμία πάντως καμία ανάλογη αντίδραση απο τις συγκεκριμένες εταιρίες ή απο τις Μαντόνες σε καμιά συγκέντρωση, όταν η Ευρωπαική Ένωση έκλεινε τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες, τους έστελνε στην Ελλάδα και πλήρωνε την Τουρκία 6 δίς ευρώ να τους κρατήσει κατά εκατομμύρια τον ενα πάνω στον άλλο στα Ελληνοτουρκικά σύνορα…

bezilys

Παιδιά εσείς που λέτε για πόλεμο αν είχε βγει η Χίλαρι τώρα θα είχαμε πόλεμο με την Ρωσία βασικά τρίτο παγκοσμίως πόλεμο ευτυχώς να λέτε που είχαν μυαλό οι περισσότεροι και τον ψήφισαν!@tester η παλιά διαθήκη αναφέρεται στο θεό των Εβραίων όχι τον δικό μας!ψαχτω λίγο…

Νίκος 31

Αφού διαλύσανε 7-8 χώρες με τα πραξικοπήματα τους σε Αίγυπτο, Τυνησία, Συρία, Ουκρανία, Λιβύη κτλ και δολοφονήσανε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, κάνανε ότι ήτανε δυνατόν μέχρι 19/1/2017 να οδηγήσουνε τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία. Ειδικά τον τελευταίο μήνα και μετά τις Αμερικανικές εκλογές που όλα είχαν κριθεί και ο λαός τους έστειλε στα σπίτια τους, είχαν λυσάξει και κάνανε ότι μπορούσανε για να καταστρέψουνε κάθε διαπραγματευτικό χαρτί που είχε στα χέρια του ο ανερχόμενος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας. Πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της χώρας συνέβει αυτό το πράγμα.

tester

@bezilys Διάβασε καλά την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Για τον ίδιο Θεό μιλάει, προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης εκπληρώθηκε με τον ερχομό του Ιησού, ο ίδιος ποτέ δεν απέρριψε την Παλαιά και μάλιστα είχε πει οτι δεν ήρθα να την διαγράψω αλλά να την συμπληρώσω. Εξάλλου η Παλαιά Διαθήκη είναι κομμάτι της Βίβλου, του επίσημου βιβλίου του Χριστιανισμού για αυτό και την μάθαινες και στο σχολείο. Μπορεί να μην το θες αλλά ο θεός των Εβραίων είναι και ο δικός σου θεός.

bezilys

@tester ούτε καν,ο θεός των Εβραίων είναι ο εχοβα δηλαδή ο έξω από εδώ!

John

Επισης ολα αυτα τα καλοπαιδα της Silicon Valley στην πραγματικοτητα δεν τους καιγεται καρφι για το Muslim Ban και γενικοτερα για τους προσφυγες. Απλα ειναι βαλτοι απο το συστημα το οποιο τους ανεβασε και λενε οτι λενε. Το ιδιο και οι celebrities. Πολυ το χαιρομαι παντως το ποσο υποχρεωνονται ξεφτιλιζονται στα social media κατα του Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.