Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης θέλει ενα προσελκύσει περισσότερες start-ups

χρηματιστήριο Σιγκαπούρης start-ups, Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης θέλει ενα προσελκύσει περισσότερες start-ups

Η πρόσφατη αντίληψη στις χρηματαγορές ότι το το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης είναι ελκυστικό κυρίως για επενδυτικά κεφάλαια σε ακίνητη περιουσία φαίνεται να μην αρέσει στις εγχώριες χρηματιστηριακές αρχές της χώρας, οι οποίες θέλουν να προσελκύσουν και νέες τεχνολογικές εταιρίες start-ups, εστιάζοντας στην τεχνολογία.

Ήδη το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης έχει λάβει μέτρα ξεκινώντας συνεργασία με τον εγχώριο ρυθμιστή της πόλης σε τεχνολογικά θέματα, το Infocomm Media Development Authority με σκοπό οι δύο αρχές να διευκολύνουν τις εταιρίες που επιθυμούν να εισάγουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο προσφέροντας τους συμβουλευτική και οικονομική υποστήριξη.

Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης τα τελευταία χρόνια είδε το ενδιαφέρον για εισαγωγή νέων εταιριών να μειώνεται δραστικά ενώ πολλές εγχώριες εταιρίες επέλεξαν να διαπραγματευτούν οι μετοχές τους σε άλλες διεθνείς αγορές όπως το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία και η Αμερική. Ο ανταγωνισμός από άλλες Ασιάτικες αγορές όπως της Νότιας Κορέας και της Ταιλάνδης είναι έντονος προκειμένου να κερδίσουν νέες δημόσιες εγγραφές, τα γνωστά IPOs από νέες start-ups εταιρίες.

Η Σιγκαπούρη θέλει να κερδίσει ένα κομμάτι από την αυξανόμενη τεχνολογική ανάπτυξη των εταιριών start-up στην περιοχή της Ασίας. Άλλωστε δεν είναι μέχρι στιγμής λίγες οι τεχνολογικές εταιρίες οι οποίες διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της. Αφορά την παρούσα φάση περίπου 80 εταιρίες με κεφαλαιοποίηση περίπου 57.8 δις Αμερικάνικα δολάρια, μεγαλύτερο σε αξία από την κεφαλαιοποίηση των περίπου 54.2 δις Αμερικάνικων δολαρίων σχετικά με επενδυτικά κεφάλαια σε ακίνητη περιουσία και επιχειρήσεις, για τις οποίες είναι περισσότερο γνωστή τώρα η χρηματαγορά της Σιγκαπούρης.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.