Snapdragon 875: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του από τη Samsung

, Snapdragon 875: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του από τη Samsung

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγους μήνες μακριά από το τέλος του 2020, όπου η Qualcomm μας παρουσίασε ήδη τα flagship SoC chipset της Snapdragon 865 και Snapdragon 865+, όμως η εταιρεία ήδη κοιτάει το μέλλον. Μάλιστα, ο επόμενος επεξεργαστής της ήδη έχει μπει στο στάδιο μαζικής παραγωγής.

Σύμφωνα με αναφορές από τη Νότια Κορέα, η Samsung κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο με τη Qualcomm για την αποκλειστική παραγωγή του SoC Snapdragon 875, προσφέροντας καλύτερη προσφορά από την TSMC. Το εν λόγω συμβόλαιο, σύμφωνα με τις αναφορές, αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο γουόν Νότιας Κορέας. H Samsung Semiconductor Company έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του flagship SoC, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2020, αν και αναμένουμε τα πρώτα smartphone που θα τον ενσωματώσουν να κυκλοφορήσουν στο πρώτο μισό του 2021.

Από τις πρώτες εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το νέο SoC θα είναι η Xiaomi, με κάποιο flagship smartphone της σειράς Mi, ενώ αναμένουμε και την Oppo. Το νέο chipset θα ενσωματώνει το Snapdragon X60 modem με σύστημα RF. Επίσης, θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Quick Charge 5.0, ενώ αναμένουμε να δούμε και τη δύναμη των πέντε πυρήνων Cortex-X1, οι οποίοι θα συνδυάζονται με τρεις πυρήνες Cortex-A78.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.