Sony Mobile: Ανακοίνωσε κέρδη και τέλος στις ζημιές

H Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2016 το οποίο είναι κερδοφόρο για την εταιρεία αν και μειωμένο συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Όπως και να έχει αυτό το περιμέναμε μιας και ένα από τα εργοστάσια της Sony είχε επηρεαστεί από το σεισμό στο Kumamoto και ο τζίρος του τριμήνου το δείχνει ξεκάθαρα αυτό. Έφτασε τα 15,662 δις δολάρια μειωμένος κατά 11% ετήσια. Επίσης η εταιρεία αναφέρει ότι ένας από τους παράγοντες που την επηρέασαν ήταν το δυνατό γιεν, κάτι που αυξάνει θεωρητικά τις τιμές της.

Όσον αφορά το mobile της εταιρείας και ενώ αυτό έχει ήδη μικρύνει αρκετά, έφερε 33% λιγότερο τζίρο από ότι το αντίστοιχο περυσινό έτος. Το θετικό όμως με το mobile τμήμα της εταιρείας είναι ότι πλέον δεν χάνει χρήματα από αυτό, αλλά όπως ανακοίνωσε η Sony πλέον το mobile τμήμα δεν μπαίνει μέσα, μάλιστα έβγαλε και ένα μικρό κέρδος 4 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι ιδιαίτερα θετικό μιας και το προηγούμενο έτος έχασε 544 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από δύσκολες αγορές και να μην διαθέτει πλέον mid-range μοντέλα, όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός, αλλά μόνο high end συσκευές οι οποίες και έχουν καλύτερα περιθώρια κέρδους.

Το πλέον κερδοφόρο κομμάτι της εταιρείας όμως ήταν και παραμένει εκείνο που περιλαμβάνει το PlayStation, το οποίο και αποτελεί το 75% των κερδών της ή περίπου 427 εκατομμύρια δολάρια και με αυξητικές τάσεις τόσο από έτος σε έτος όσο και από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Sony, Sony Mobile: Ανακοίνωσε κέρδη και τέλος στις ζημιές

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Αφου έβγαλε κερδη χωρις να πουλάει κινητά στην Αμερική και τη στιγμη που η αγορα των κινητών είναι σε πτωτική φαση τοτε είναι θαύμα. Πάντως και οι mirroless κάμερες της είναι σε ανοδική ταση γιατι έχουν πολύ καλύτερη μεταχείριση από την εταιρεία.

Κώστας Ζ.

@One, φιλε, ασε τις καμερες, μιλάει για sony mobile…πραγμα που σημαίνει μόνο κινητά τηλέφωνα και tablet…

One

@ Κώστας Ζ μα από το σεισμο του Kumamoto που λεει το άρθρο, επηρεάζονται κυριως οι αισθητήρες στις κάμερες και φαινεται αυτό στον τζιρο της εταιρείας.

Κώστας Ζ.

@One , τότε το λάθος βρίσκεται στον τίτλο του άρθρου και μπερδεύτηκα…Sorry..

Dimitris

Φέτος είχε κέρδος 4 εκ. δολλάρια και πέρυσι χασούρα 544 εκ. δολλάρια… :Ρ περίφημα τα πηγαίνει…ειδικά με τις κινητάρες που βγάζει που πάνε από το κακό στο χειρότερο.. :Ρ

GiorgosM.

Η πιο σοβαρή εταιρία…Xperia Zητακι και τα μυαλά στα κάγκελα…τρεισήμισι χρόνια συσκευή με 6 αναβαθμίσεις λογισμικού με την κορυφαία 5.1.1 τί άλλο να ζητήσεις;; μπράβο στην sony

Anakin

Μόνο Samsung μακριά από την σονυ 5 χρονάκια ήμουν οπαδός της αλλά ξενέρωσα τόσο που δεν ξαναπηγαινω να πάρω ξανά κινητό της

RODIFIRE

κολπα ειναι αυτα που λενε θα την δουμε σε λιγους μηνες παλι 😉

Tom

Καλό αυτό για την εταιρεία και η αλήθεια είναι ότι φτιάχνει καλά κινητά που συνεχώς αναβαθμίζονται με αντίθεση με τις άλλες εταιρίες. Το νέο στυλ της εταιρίας με λιγότερα κινητά και έμφαση σε πιο ακριβά μοντέλα φαίνεται αν τις βγαίνει. Αν φτιάξει το μάρκετινγκ και φυσικά βάλει μια σειρά πότε βγάζει με νέα μοντέλα θα πάει ακόμα καλύτερα.
Θα συμφωνήσω ότι το xperia Z που έχω και εγώ 2,5 χρόνια δε σκέφτομαι να το αλλάξω συντόμως, γιατί τρέχει τα πάντα άνετα και κρατάει σχεδόν 2 μέρες η μπαταρία του. Και όλα αυτά παρόλο που το έχω φορτωμένο με αρκετές εφαρμογές και κάνω αρκετή χρήση με 4G κτλ.

αριστοτελης κιοσσες

προσωπικα εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την σονυ ξερω πολυ ειχατε πολλα παραπονα και λογικα αλλα εγω ειχα 4 χρονια sony αρχικα ειχα το m1 και μεχρι πριν μισο μηνα το m4 aqua εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος ουτε κολληματα ουτε τιποτα αλλα το αλλαξα γιατι πηρα το s6 edge

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.