Sony: Ο σεισμός στην Ιαπωνία σταματά την παραγωγή CMOS αισθητήρων

Ο καταστροφικός σεισμός που χτύπησε την νότια Ιαπωνία την Πέμπτη και το Σάββατο, δεν επιτρέπει στη Sony να ανοίξει το εργοστάσιό της στο Kumamoto. Πρόκειται για το εργοστάσιο που παράγει CMOS αισθητήρες εικόνας για κάμερες smartphones.

Ένα από τα μεγάλα ονόματα που συνεργάζεται η Sony είναι και η Apple, η οποία παίρνει τους αισθητήρες για τα iPhones. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό καθώς η Sony θέλει να καθορίσει το μέγεθος του αντίκτυπου που έχουν οι δυο σεισμοί στην ικανότητα παραγωγής του.

Εκτός από την προσωρινή διακοπή των εργασιών στο εργοστάσιο του Kumamoto, ο τεχνολογικός γίγαντας αναγκάστηκε να κλείσει μέρος της μονάδας στο Nagasaki. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο συμμετείχε επίσης στην παραγωγή αισθητήρων εικόνας για smartphones. Προς το παρόν, η Sony δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά.

Σε αυτό το σημείο, η Sony ανακοίνωσε επίσημα ότι θα μπορέσει να αποστείλει CMOS αισθητήρες, χάρη στα αποθέματα που έχει. Η ίδια επισημαίνει ότι αν παρατηρηθούν ελλείψεις και καθυστερήσεις στις αποστολές, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση και ευελπιστεί ότι σύντομα τα εργοστάσια θα ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγή. Οι εγκαταστάσεις αυτές συνήθως λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Η Sony έχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς και μια μακρά παύση της διαδικασίας παραγωγής θα είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλοί κατασκευαστές. Ένας από αυτούς είναι και η Samsung, η οποία όμως έχει παραπάνω από έναν προμηθευτή για αισθητήρες εικόνων και δηλώνει ότι η παραγωγή της ναυαρχίδας της δεν θα διαταραχθεί.

sony cmos sensors earthquake, Sony: Ο σεισμός στην Ιαπωνία σταματά την παραγωγή CMOS αισθητήρων

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Original

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2011 με την έκρηξη της Φουκουσίμα. Τότε η εταιρεία ήταν στην μέση παραγωγής φακών 8 Mpxls που προορίζονταν για τα Xperia Neo. Λόγω της καταστροφής, η παραγωγή των Xperia Neo σταμάτησε και έτσι αργότερα βγήκε το Xperia Neo V το οποίο ήταν πανομοιότυπο, μόνο που είχε πλέον πίσω κάμερα 5 Mpxls. Το Neo (αρχική τιμή ~380 Ευρώ) δεν ήρθε ποτέ επίσημα στην Ελλάδα και το Neo V βγήκε μετά από αρκετούς μήνες στα 200 Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.