Sony: Το τμήμα Μobile επέστρεψε σε κέρδη το οικονομικό έτος του 2016

sony financial report, Sony: Το τμήμα Μobile επέστρεψε σε κέρδη το οικονομικό έτος του 2016

Η Sony Corporation δημοσίευσε τα αποτελέσματα της το οικονομικό έτος του 2016, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου του 2017. Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 73.3 δισ. JPY (676 εκατομμύρια δολάρια), πράγμα που σημαίνει ότι υποδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ωστόσο, οι αριθμοί για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ήταν καλοί, φτάνοντας τα 27.7 δισ. JPY (244 εκατομμύρια δολάρια καθαρό κέρδος), ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2015 η εταιρεία είχε απώλειες 765 εκατ. δολαρίων.

sony financial report, Sony: Το τμήμα Μobile επέστρεψε σε κέρδη το οικονομικό έτος του 2016

Το τμήμα Mobile της Sony κατέγραψε κέρδος 94 εκατομμυρίων δολαρίων (JPY 10.2 δισ.), σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά που σημείωσε απώλειες 61.4 δισ. JPY. Το 2017 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για κέρδος που θα κυμαίνεται γύρω στα 5 εκατ. δολάρια.

Το Τμήμα Gaming της Sony σημείωσε 53% αύξηση στα κέρδη του, φτάνοντας τα 135.6 δισ. JPY, στα οποία συνεισφέραν σημαντικά οι πωλήσεις του PS4 (20 εκατομμύρια στο FY2016). Στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα έσοδα τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρσι.

Το Τμήμα Ημιαγωγών “μπήκε μέσα” με 12.8 δισ. JPY το τέταρτο τρίμηνο του 2016, ωστόσο το τέταρτο τρίμηνο του 2015 τα πράγματα ήταν αρκετά χειρότερα με 73.6 δισ. JPY απώλειες.

Τέλος, ο αντίκτυπος που είχε ο σεισμός Kumamoto στην γραμμή παραγωγής ημιαγωγών, η οποία αναγκάστηκε να κλείσει, υπολογίζεται στα 52.8 δισ. JPY (487 εκατ. δολάρια).

sony financial report, Sony: Το τμήμα Μobile επέστρεψε σε κέρδη το οικονομικό έτος του 2016

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos

Αυτο εγινε χαρη στην μεσαια κατηγορια των κινητων sony που εκανε τρελες πωλησεις οπως xperia xa xperia e5 xperia xa ultra kai to sony x compact που ειναι το μικροτερο κινητο με 3gb ram κατι που ξεχνανε μερικοι ειδικα τωρα στα 349 τιμη κωτσοβολου ειναι the best

Οδυσσέας

Και ΧΖ…

Ιωάννης jb

Smartphones, tablet, οθόνες, εικόνα, ήχος και playstation!!!
Θα μπορούσε να βγάζει κέρδη σημαντικά κ όχι όπως τώρα! Ολόκληρη sony κ δε βγάζει ούτε 1 δις δολάρια!
Κατάντια..
Smartphones θα μπορούσε κ καλύτερα…
Tablet ενώ είναι σημαντική κ ανερχόμενη αγορά! Την παρατησε.. Premium tablet δεν υπάρχουν εκεί έξω κακά τα ψέματα!
Οθόνες ακριβές!! Κ οχι μονο.. Μου βάζει 4k σε 5,5 ίντσες κ μου κρατάει hd στις 32 άσε που ζητάει κ πολύ περισσότερα από τους ανταγωνιστές.. Με πολύ φτωχότερα χαρακτηριστικά!!
Τα υπόλοιπα ακόμα κ να τα άφηνε ή να τα μείωνε κ να κρατούσε μόνο τα παραπάνω που έχουν μέλλον κ το ps δεν θα ήταν κακό κατά την άποψή μου

Impressive-Instant

Καιρός ήτανε… Ελπίζουμε αυτό να είναι κίνητρο για ακόμη πιο καινοτόμα προϊόντα στο μέλλον.

George

Η sony βγάζει κατά βάση πολύ ποιοτικές συσκευές της αξίζει κάτι καλύτερο αλλά ας μη ξεχνάμε ότι αυτοί οι τύποι με το z3+ κ το z5 χρησιμοποίησαν τον απαράδεκτο 810 δύο φορές κ σε συνδιασμό με την κάμερα που δεν ήταν παραπλήσια με της sammy έχασε την μπάλα.
Ξέρετε δε θέλει κ πολύ να χάσεις το τρένο μια δυο χρονιές αρκεί,όταν μάλιστα αυτές τις δυο χρονιές οι sammy κάνει ριζικές αλλαγές στην φιλοσοφία γίνετε πραγματικά premium κ η επέλαση των Κινέζων γιγαντώνεται τότε μιλάμε για ήττα μεγάλη.
Αυτός ο 810 πάντως πόσους έθαψε;και η htc από εκεί ξεκίνησε τις φαπες.
Φέτος πάντως με xz xzs xcompact κ περιμένουμε το xzp έχει κάνει δουλειά όχι αστεία.

One

Και φέτος ακόμα καλύτερα με το ΧΖ Premium.

Πιστεύω οτι ο λογος που η Sony παει καλύτερα ειναι οτι απο τοτε που ανέλαβε ο Kaz Hirai επιτέλους αρχίζουν και ακούν τους πελάτες τους σε σχέση με παλιότερες χρονίες, δεν ειναι δισταχτικοί σε νεες ιδεες και καινοτομίες, και στο τμημα mobile ειδικα προσφέρουν καλες υπηρεσίες, αναβαθμίσεις, security patches και απροβληματιστες συσκευές για αρκετό καιρό.

Μπορεί να είναι λίγο ακριβές στην αρχή αλλά με την εμπειρία χρήσης που εχεις, λες στο τέλος οτι αξίζουν τα λεφτά τους.

Saša

Οπως και η HTC παλευουν για τα “ψιχουλα”. Ετσι ειναι, οι μαγκιες πληρωνονται. XA,XZ,ZX,ZC,Z12345 ΟΛΑ ιδια και δε φταιει φυσικα κανενας 810, μαρκετινγκ 0 μιας και παραδεχτηκαν προσφατως οτι το τμημα υπαρχει για να υπαρχει. Αλλα δε μπορω να καταλαβω εφοσον δε πουλας γιατι δε βαζεις πχ μια αποσπομενη μπαταριουλα τουλαχιστον να κερδισεις ενα μεριδιο αγορας που θελει αυτο το χαρακτηριστικο?

Κώστας Ζ.

@Sasa, το ότι δεν πουλάς, δεν σημαίνει οτι δεν είσαι ποιοτικός. Και το αντίστροφο φυσικά δεν ισχύει. Θα έλεγες ποτέ ότι η KIA βγάζει πιο ποιοτικά αμάξια απ’οτι η Mercedes επειδή έχει υψηλότερες πωλήσεις;

Αλέξανδρος

Αν και γουστάρω τη Sony, έκανε μερικά λάθη ( και κάνει ακόμη ) απαράδεκτα για μια τέτοια εταιρεία.
Θέλετε ναυαρχίδα κάθε 6 μήνες;
Θέλετε το ίδιο σχέδιο εδώ και μερικά χρόνια;
Θέλετε marketing;
Ότι δεν ακούει τον κόσμο για “μικροαλλαγές” (bezels, κουμπιά σε λάθος θέση, κ.τ.λ. ) που πρέπει να γίνουν;
Τιμολογιακή πολιτική; ( όλοι θέλουν να γίνουν apple πάνω στο θέμα, αλλά αντιγράφουν την Apple μόνο στην τιμή. Τον ντόρο και το πως πλασάρει μια συσκευή της+ την ευχαρίστηση των πελατών δεν το βλέπουν;)

Έχω το z ultra το θηρίο και είμαι πολύ ευχαριστημένος και ήθελα νέο μοντέλο ΑΛΛΑ ………το ξέχασε. Ευτυχώς το θυμήθηκε η Xiaomi και άλλες.
Ελπίζω στην συνέχεια να ανεβεί γιατί της αξίζει σε γενικά πλαίσια ( όσοι ξέρουν τις συσκευές της ), αλλά αν θέλεις τζίρους, πρέπει να απευθύνεσαι στο σύνολο. Αν διορθώσει τα παραπάνω είμαι σίγουρος.

One

@Saša Ποια “ψίχουλα”; Η Sony εχει το μεγαλύτερο κερδος ανα συσκευή στο Android. Και αν η Ferrari που πουλάει λιγα αυτοκίνητα, παει να πει ότι δεν εχει κέρδος;

One

@Αλέξανδρος τα κουμπιά είναι στη σωστη θεση. Δεν χρειάζεται να σηκώνεις το κινητο για να ακουμπήσεις το δακτυλικο αποτύπωμα, όπως εκανε η Samsung και θα κανει και η Apple.

Επισης τα bezel βοηθούν στο κράτημα ειδικα με το ένα χέρι και προστατεύουν σε περίπτωση που πεσει κατω η συσκευή . Η εξωτερικη εμφανιση και τα μικρα bezel μπορεί να φαίνονται ωραια στο ματι, αλλα δεν εχoυν σχέση με τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Ιωάννης jb

Αλέξανδρος.. Για το z ultra έχεις απόλυτο δίκιο, αν είχε βγάλει κανά 2 νεότερα z ultra κ όχι του τύπου c5 κ xa ultra τα οποία είναι μετριότητες.. Θα ήταν πολύ ανεβασμένες οι πωλήσεις.. Για το ναυαρχίδα στο εξάμηνο είναι μία λάθος αντίληψη που επικρατεί, δεν είναι κάτι που το κάνει μόνο η sony, κ στη τελική δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να μην αρέσει σε κάποιον αυτό.. Ίδιο σχέδιο η sony ε?? Κ η apple που εδώ κ 3 χρόνια έχει ακριβώς το ίδιο?? Το οποίο άλλαξε πολύ λιγο σε σχέση με αυτό που είχε άλλα 2 χρόνια πιο πριν!! Τι θα πρέπει να πούμε κ για την sammy που πάλι κάνει αλλαγές με το σταγονόμετρο!! Δες το j5 2017 είναι ίδιο με το πρώτο j5 που είναι ίδιο με το s5 που είναι ίδιο με το s2 που είναι ίδιο με το πρώτο galaxy.. Πουλάνε όμως σαν τρελά άρα μην ακούω χαζομαρες.. Saša.. Να κερδίσει μερίδιο αγοράς αν βάλει αποσπώμενη!! Τα θέλετε κ τα λέτε?? Η sony ήταν από της πρώτες που έβγαλαν την αποσπώμενη από τα καλά μοντέλα κ τώρα λες να την βάλει πάλι κ για ποιό λόγο?? Για να κερδίσει μερίδιο αγοράς?? Έχει ανάγκη… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

George… Όταν η sony έβγαζε ξανά γυαλί κ αλουμίνιο με design κ τα πάντα όλα για z3+ κ z5 μιλάω… κάποιοι άλλοι τότε ανακάλυπταν το τροχό!! Κ όταν λέω τροχό καταλαβαίνεις πως εννοώ το design με γυαλί κ αλουμίνιο… το οποίο όμως υστερούσε σε πολλά όπως προβλήματα με την ραμ, μη αδιαβροχοποιηση, χώρις στέρεο ήχο, χωρίς κάρτα μνήμης..
Αλλά υπερτερουσε στο μάρκετινγκ κ στο όνομα τρομάρα τους

techgeek

94 εκατομμύρια κέρδη και ανοίγουν τις σαμπάνιες. Απλά γελοίο. Οι ανταγωνιστές της βγάζουν δισεκατομμύρια. Ειδικά το XZ 2017 με bezels του 2004 άπατο εννοείτε θα πάει.

Ιωάννης jb

Techgeek..Η μοναδική εταιρία που βγάζει δις από τα smartphone είναι η apple..
Όλες οι υπόλοιπες με κάτι εκατομμύρια τη βγάζουν…
Εταιρίες όπως η samsung βγάζουν λίγα παραπάνω…
Εταιρίες όπως χαβαη, χαομι κ μπαχαμες ενώ πουλάνε παραπάνω βγάζουν λίγα…
Ανοίγουν σαμπανιες κ οχι μονο διότι είχαν πολύ καιρό να δούν τέτοια κέρδη! Κέρδη που εταιρίες σαν την χαομι δε θα δουν ποτέ..
Είμαι σίγουρος ότι τα περιθώρια του 3210 είναι μικρότερα του xz premium οπότε έπρεπε να βάλεις πιο παλιά ημερομηνία..
Απατο σίγουρα αφού το 90% εκεί έξω είναι ασχετοι από τεχνολογία κ θα πάρουν αυτό που είναι το πιο…

Φωτης

Sony κ χρήμα κ κέρδη με τεραστια διαφορα ειναι το ps4€€€€€!!!!Αυτο φαινεται ξεκάθαρα!!!

One

@techgeek αμα δε σου αρεσει μη το παρεις. Παρε τις AmoRED οθονες να τα βλεπεις ολα κοκκινα, τους ασυρματους φορτιστες που δεν φορτιζουν, ενα κακογραμμενο software που με Snapdragon 835 ειναι πιο αργο απο το ΧΖs με snapdragon 820, να σκας 1000 ευρω σε κατι που απο τα λαγκαρισματα με το ζορι θα σου βγαλει τον χρονο, και στο τελος να λες και ευχαριστω.

Φωτης

One @ Σωστος!!!

George. G

@one συμφωνώ απόλυτα! Στο μυαλό μου είσαι; αυτά ήθελα να πω και εγώ!!

Antreas

Μήπως ξέρει κανείς ποτέ ξεκινάνε η προπαραγγελιες για το premium και κατα πόσο θα ισχύει η προσφορά με δώρο τα noise canceling ακουστικά?

Saša

@One Προφανως και βγαζει ψιχουλα. Η Ferrari οπως και καθε εταιρεια εχει target group. Η Ferrari λοιπον ξερει οτι θα πουλησει ενα συγκεκριμενο αριθμο αυτοκινητων και θα εχει ενα συγκεκριμενο κερδος, αυτο δεν αλλαζει (δραματικα τουλαχιστον) γιατι απευθυνεται σε μια πολυ μικρη μεριδα ανθρωπων, ΔΕΝ θελει να πουλησει Ferrari στον καγκουρα, εκει πουλαει Punto GT. Η Sony απ την αλλη απευθυνεται σε ΟΛΟΥΣ, χρησιμοποιει τα ιδια υλικα (πανω-κατω), το ιδιο Soc, τεχνολογια οθονης που χρησιμοποει και ο ανταγωνισμος, μπαταρια το ιδιο, κουμπια το ιδιο, λογισμικο το ιδιο και ζηταει τα γνωσταααα και αυτο ισχυει οχι μονο στις ναυαρχιδες της αλλα σε ολο το portfolio. Τι δεν ειναι το ιδιο? Ναι καλα μαντεψες, το design, το after sale service και το android skin. Το πρωτο ειναι φως φαναρι οτι εχει ξεχαστει να αλλαξει εδω και χρονια, το δευτερο ειναι σημαντικο και ναι εκει η Sony τα παει περιφημα, ομως αυτο απ οτι φαινεται δεν αρκει και το τριτο περναει απαρατηρητο απ την πλειοψηφια του αγοραστικου κοινου. Στα δικα μου ματια παντως φαινεται οτι το “μαγαζι” παει auto pilot και αυτο σχολιασα πιο πανω και ναι ειχα καποτε και εγω Sony.

ΦΝ

Πρώτα από όλα είναι ακατανόητο στο άρθρο που μπερδεύει όσους διαβάζουν τα δεδομένα μεταξύ δολλαριου και γιεν. Δυστυχώς σημαντικό μείον του άρθρου και αδικαιολογητο.
Τα mobile καλά πήγαν σχεδόν 90 εκατ. ευρώ κερδος ενω είχαν ζημιές 60 πριν 1 χρόνο. Μεγάλη αλλαγή και δείγμα ότι είναι σε σωστό δρόμο. Τσ κινητά του πράγματι είναι κορυφαία σημασία είναι να αποκτήσουν πάλι ένα χαρακτηρα πιυ κάπως είχε χαθεί λόγω των πολλών κινητών που έβγαζε. Ευτυχώς το σταμάτησε πλέον.
Επίσης, κερδίζει πολλά από αισθητήρες κτλ που εξελίξει στα κινητά και τα πουλάει στους άλλους.
Τελος, αν δεν είχε την καταστροφή στο εργοστάσιο πού της κόστισε άμεσα 500 εκατ. Ευρώ και εμεσα αλλά τόσα σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν διπλάσια τουλάχιστον. Οπότε μια χαρά είναι μετά φορων τα κέρδη της. Το 2017 θα δείξει την κατεύθυνση της εταιρείας οικονομικά πιο καλά όταν βγει.

panos

Πάντως ένα πράγμα παρατηρώ μην μιλήσει κάποιος για κάποια εταιρεία αμέσως πέφτουν όλοι πάνω να τον φάνε λες και χάνουν χρήμα. Ότι θέλει παίρνει ο καθένας είτε 1000 € είτε 100 €. Χαλαρώστε και απολαύστε την τεχνολογία!!

Μιτς

Ότι κι αν λέμε εμείς οι Sonaκηδες, ούτε το 1% δεν πιάνει στην παγκόσμια αγορά Smartphones, οπότε κάπου υστερεί και μάλιστα πολύ. Το ένα είναι η παππουδιστικη σχεδίαση και προφανώς η ακόμα λιγότερο ποιοτική οθόνη από τον ανταγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.