Sony: Ετοιμάζει το πρώτο νέο εργοστάσιο smartphones μετά από 20 χρόνια

Δεν είναι λίγες φορές που έχει ακουστεί η ότι η Sony θα αποχωρήσει από την αγορά των smartphones, φήμες οι οποίες φούντωναν από τις όχι και τόσο καλές πωλήσεις των κινητών. Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες από το Nikkei, η Sony ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο για smartphones στην Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα για mobile συσκευές, που θα ανοίξει η Sony μετά από 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλο, παρά να βγει από την mobile αγορά σκέφτεται. Το αντίθετο μάλιστα, ανανεώνει και επεκτείνει τον συγκεκριμένο τομέα.

Το τελευταίο εργοστάσιο για mobile συσκευές το είχε ανοίξει το 1995 στο Πεκίνο, μαζί με 3 τοπικούς συνεργάτες ενώ η ίδια είχε το 51%. Ωστόσο, το νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη θα είναι μόνο δικό της, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει τον πλήρη έλεγχο, θα λαμβάνονται πιο γρήγορα οι αποφάσεις και η παραγωγή θα είναι ταχύτερη διαδικασία.

Τα νέα δεδομένα έρχονται σε αντίθεση με τις αναφορές που είδαμε τον προηγούμενο μήνα και έλεγαν ότι ο CEO Kazu Hirai, δίνει στα Xperia έναν χρόνο διορία για να φέρουν κέρδη.

Εμείς για ότι ακούγεται κρατάμε τις δικές μας επιφυλάξεις και αναμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με το mobile τμήμα της Sony, αν θα ανανεωθεί για να συνεχίσει ή θα γίνει παρελθόν.

Sony: Ετοιμάζει το πρώτο νέο εργοστάσιο smartphones μετά από 20 χρόνια, Sony: Ετοιμάζει το πρώτο νέο εργοστάσιο smartphones μετά από 20 χρόνια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
A.N.

Αντε στην υγεια των haters 🙂

Nick

Αν είναι να κλείσει μια εταιρία το mobile τμήμα σαφώς και δεν θα ενδιαφερθεί όχι μόνο να ανοίξει νέο εργοστάσιο αλλά να κλείσει και αυτά που έχει…αν είναι αλήθεια αυτό το κείμενο έχουμε πέσει θύματα παραπληροφορισης…διότι το άνοιγμα εκνεου εργοστασίου δείχνει πως οι πωλήσεις πάνε καλά…

One

Τρελανε μας ρε Σοναρα!!! Sony for ever!

Αλλα αν μπορείς φερε και καμια επένδυση στην Eλλαδα τωρα που η χωρα εχει ανάγκη!

Mary

Να και ένα καλό νέο, και ναι ειναι καλό νέο και το λέω αυτο για όλους εσάς που λυσσαξατε να κλείσει η σονυ.
1ον ειναι καλό να μην κλεινουν οι εταιρείες γιατι ετσι υπαρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτο ειναι υπέρ μας και 2ον ειναι απίστευτα άσχημο και κακό να θέλετε να κλείσει μια εταιρεια διότι ειναι σαν να εύχεστε να μείνουν χωρίς δουλεια χιλιάδες άνθρωποι! Ντροπή!

Shadgr

Ίσως να έχει βλέψεις σαν έξτρα γραμμή παραγωγής της Apple και να παράγει iPhone.

Ιωάννης jb

Nick.. To ανοιγμα νέου εργοστασίου εννοείται πως συνεπάγεται με το οτι πηγαίνουν καλά οι πωλήσεις!!!
Το θέμα με την sony δεν είναι οτι δεν πουλάει αλλά οτι μπαίνει μέσα! Δλδ παρόλο που πουλάει (σχετικά καλά, θα μπορούσε βέβαια και καλύτερα) καταφέρνει και μπαίνει μέσα!! Νομίζω πως για να κανει κάτι τέτοιο μια εταιρία θέλει προσπάθεια.. και νομίζω πως εκει στην sony υπάρχουν πολλοί ανίκανοι που θα έπρεπε να πάρουν δρόμο!!!!
Μακάρι να διορθωθεί και να γίνει σιγά σιγά επικερδείς ο τομέας smartphones τις sony!!!
Νομίζω πως αυτό είναι μια κίνηση που θα τους βγει σε καλό…

One… η χώρα μας θα ήταν η τελευταία στον πλανήτη που θα σκεφτόταν να επενδύσει μια εταιρία σαν την sony! (οι οποία αντιμετωπίζει και θέματα επιβίωσης τα τελευταία 5-6 χρόνια)
Ετσι και έκανε καμια τέτοια βλακεία τότε το κλείσιμο το είχε σίγουρο!!! χαχαχα

Γιάννης

Το πολύ πολύ αν πουληθεί το τμήμα mobile να πουληθεί μαζί και το εργοστάσιο όπως έγινε με τα VAIO.

Ιωάννης jb

Ετσι είναι το πολύ πολύ αν πουληθεί να πουλήσουν μαζί και το εργοστάσιο, δλδ την γραμμή παραγωγής, τι?? χώρια δε γίνεται..
Πάντως για την χώρα μας τουλάχιστον που βλέπουμε, οι τιμές δείχνουν ικανοποιητικές!!!
και μπορεί να κάνουν το κόσμο να στραφεί σε sony smartphones!!!
το m4 aqua σε λίγο καιρό θα κάνει 150 ευρώ έτσι όπως πάει, δε παίζει να έχει ανταγωνισμό απο κανέναν…. για το m5 ακόμη δε ξέρουμε κάτι..
c4 και c5 ακόμα δε κυκλοφόρησαν καλά καλά, αν αρχές του 16′ οι τιμές τους σε skroutz είναι στα 200 και 250 ευρώ αντίστοιχα τότε θα παν καλά και αυτά!!! Αν είναι πιο πάνω δε νομίζω να κάνουν πωλήσεις!!
Για τις ναυαρχίδες νομίζω πως θα παν ακόμη καλύτερα διότι είναι κορυφαίες!!!!

Απο εκεί και πέρα το θέμα για την sony είναι τα έσοδα που θα κάνει απο τις πωλήσεις, και αυτά δε ξέρω αν θα είναι ικανοποιητικά

One

Ιωάννης jb εχεις δικιο. Θυμαμαι τη Nissan που ειχε επενδύσει στο Βολο και ενώ ειχε καλη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων η Ελληνικη γραφειοκρατία την αναγκασε να φυγει. Θελουν πολοι να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλα η γραφειοκρατία τους απωθεί.

rose

Αντε να χαρουν λιγο ο justin bieber και ο one direction. Παντως η αγορα χρειαζεται την sony , μπορει να μην μου αρεσει σαν εταιρια στα mobiles αλλα ,ειναι πολυ ανωτερη απο κατι εταιριες τυπου huawei,meizu κτλπ.

Kostas-DOHA

βγαζω το καπελο στην ομαδα διαχειρισης + επικοινωνιας της σονυ – σιγουρα εχει προσλαβει καποιο εμπειρο γραφειο που τρεχει την εικονα τους – μπραβο ρε σοναρα – θα την ξεφορτωσει χοντρα – και φυσικα δουλευω για την lg, samsung, apple – μου δινουν τρελα λεφτα, μπονους, αυτοκινητο και κινητο σονυ….χαχαχαχαχα

Bloodmaster

Να ακουσω τωρα τους haters
One
Οπως το ειπες με τετοιους φορους που να ερθει η sony Ελλάδα.
Επισης ενα μεγαλο μπραβο στην αγαπημενη μας sony. Γενικα οι Ιάπωνες είναι πολυ μπροστά σε ολα

Nick

Kostas doha Από όπου και να το δεις κάτι παίζει και έχεις τέτοιο μίσος για μια εταιρία συνήθως και πάντα δηλαδή μισούμε κάποιον που είναι καλύτερος μας και θέλουμε το κακό του…τι παίζει ζηλεύεις κάτι στα Sony ; Η σου φάγε την γκομενα κανένας με z3; Αν κλείσει η Sony και η HTC οι τιμές στα κινητά θα εκτοξευτουν στο χιλιάρικο αφού μετά θα μείνουν 3 μεγάλες εταιρείες… Δεν σε συμφέρει και δεν συμφέρει κανέναν αυτό οπότε πριν γράφουμε κάτι χρησιμοποιουμε και λίγο αυτό που είναι στο κεφάλι μας όχι στο κάτω κεφάλι στο πάνω λέω δεν είναι γράμματα εκτός και αν είσαι troll

Max91

Για το μονο που χαιρομαι ειναι οτι θα σταματησουν εδω μεσα μερικοι μερικοι με τσιχλα τους οχι θα κλεισει και μακαρι να κλεισει και αλλα τετοια… ουφφ ανακούφιση

Koukoz

….παίρνω μπύρα και ετοιμάζομαι να απολαύσω σχόλια!

Kostas-DOHA

@Nick
την γκομενα μου την εφαγε ενας με Ζ4 γκαμπριο….χαχαχαχα…και ναι ειμαι τρολ(λ)…..γιατρε μου !!!!! με καταλαβες απο τη γραφη!!!!….πες μου οτι ειμαι και ατριχος αυτο μονο τελος….χαχαχαχα….παντως πριν απο 5 λεπτα ελαβα μειλ απο σονυ – θελει να με χαρτηληκωσει κι αυτη…σε ευχαριστω….σε πληροφορω οτι εχω βγαλει 2α λυκειου (2 φορες μαλιστα) και ειμαι κε επιστημων

El Matador

Sony απλα κορυφαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.