Sony Xperia: Ιδιαίτερα χαμηλές οι πωλήσεις smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Sony, Sony Xperia: Ιδιαίτερα χαμηλές οι πωλήσεις smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2019Το ότι το τμήμα smartphones της Sony δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά είναι γνωστό. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι τα πράγματα είναι τόσο άσχημα όσο αποκάλυψαν τα στοιχεία πωλήσεων του τελευταίου τριμήνου.

Οι πωλήσεις της Sony και των υπόλοιπων εταιρειών

Η Sony δημοσίευσε τα στοιχεία πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2019 και αποκάλυψε ότι κατάφερε να πουλήσει μόλις 600.000 smartphones. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι ιδιαίτερα μικρό για μία εταιρεία με το μέγεθος της γιαπωνέζικης κατασκευάστριας. Ενδεικτικά, το τρίτο τρίμηνο του 2018 είχε πουλήσει περίπου 1,6 εκατομμύρια smartphones.

Οι 600.000 πωλήσεις μέσα σε ένα εξάμηνο είναι ένας μικρός αριθμός για τον κόσμο των smartphones. Εταιρείες όπως η Xiaomi καταφέρνουν να πουλήσουν το ίδιο πλήθος σε ένα λεπτό, η Huawei πουλάει κατά μέσο όρο τόσα smartphones την ημέρα, ακόμη και η Realme που τώρα επεκτείνεται παγκοσμίως κατάφερε να πουλήσει μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα 16 φορές περισσότερα smartphones.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας

Η απόδοση της Sony είναι χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις που είχε κάνει στην αρχή του έτους. Η εταιρεία αρχικά αναμενόταν να πουλήσει 5 εκατομμύρια μονάδες για το οικονομικό έτος από την 1η Απριλίου 2019 έως τις 31 Μαρτίου 2020.

Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αποφάσισε να αναθεωρήσει την εκτίμηση αυτή μειώνοντας τον αριθμό σε μόλις 4 εκατομμύρια μονάδες. Και αφού είδε τις αδύναμες επιδόσεις των πωλήσεων το προηγούμενο τρίμηνο, αναθεώρησε εκ νέου και ανέφερε ότι θα καταφέρει να αγγίξει τα 3,5 εκατομμύρια μονάδες.

Θα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της;

Ακόμη και αυτό το πλήθος πωλήσεων είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η Sony πούλησε συνολικά 1,5 εκατομμύρια smartphones τα προηγούμενα τρίμηνα. Για να πετύχει τον νέο της “στόχο” θα πρέπει να πουλήσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε έξι μήνες, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020.

Την επίτευξη αυτού του “στόχου” δυσκολεύει περισσότερο το γεγονός ότι η κατασκευάστρια κυκλοφόρησε ελάχιστες συσκευές φέτος. Οπότε, οι πωλήσεις της στηρίζονται κυρίως στα Sony Xperia 5, Xperia 1 και Xperia 10.

Είναι δύσκολο για μία εταιρεία που πουλάει 600.000 smartphones το τρίμηνο να πουλήσει ξαφνικά ένα εκατομμύριο, ειδικά όταν προσφέρει τόσες λίγες επιλογές στον καταναλωτή. Ωστόσο, μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει τι θα γίνει τελικά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Σαν θετική μου ακούγεται η είδηση ότι καταφέρνει και πουλάει κινητά! 😛

John

Lol, δεν έχεις άδικο και αυτά που πουλάει και παλι πάρα πολλά ειναι.

παπαροκας

α ρε παπαροκα προφητη μεγα που χες προβλεψει το κλεισιμο στην αγια τριαδα της αχρηστειας SONY-LG-HTC χρόνια πολλά τώρα και σε λοιδορουσανε
….

Vendetta

Λίγο περισσότερες πωλήσεις από τον πληθυσμό της Δυτικής Σαχάρα ή του Σουρινάμ. Καθόλου άσχημα. Σε ένα χρόνο θα έχει προσεγγίσει τον πληθυσμό της Γουαδελούπη. Αλλά και πάλι. Σύμφωνα με αντικειμενικό μέλος είναι στο μέσο όρο πώλησης της κάθε συσκευής οπότε δεν υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας.

George

Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο χαίρεσαι με κάτι τέτοιο.. Όπως και να έχει είναι ανταγωνισμός και όσο χάνεται χειροτερεύει η αγορά
Το Xperia 5 είναι μια χαρά απλά άργησε να το βγάλει

Vendetta

Σε αυτό που λέει ο George έχει δίκιο. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλη του έτους που είναι και οι γιορτές (πέρα από την πλάκα που κάνουμε).

JR

Αυτό που λες προϋποθέτει η Sony να είναι ανταγωνιστική για τις άλλες εταιρείες κάτι που δεν ισχύει όχι μόνο για τα πρώτα ονόματα αλλά ούτε για τα δευτεροτριτα όπως η Asus και η ZTE που βγάζουν ως και αυτες κλασεις ανώτερα κινητά.

Ιωάννης jb

Προφήτη, έχεις πει εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια ότι η Sony θα κλείσει..
Και 10 συσκευές να δώσει στο τρίμηνο ο Ιάπωνας δε κλείνει ρε άσχετοι! Πάρτε κανα κινέζικο εκεί και βγαλτε το σκασμό

Vendetta

Προφήτη η προφητεία/ πρόγνωση έχει χρονικό περιορισμό. Μάθε το και αυτό!!! Καινούργιο!!! Εδώ θα τα μάθεις όλα!!!

djfapples

Είναι προφήτης μακράς διάρκειας προβλέπει από τώρα για τα επόμενα 200 χρόνια

παπαροκας

θα σκισω τα προφητικά βιβλια μου και θα αγοράσω καΐκι να γινω ψαρας μετά απο αυτα που μου γράφουν 😂😂

John

Για να είναι ο άλλος fanboy της Sony mobile (lol) φαντάζεσαι για τι περίπτωση πρόκειται οποτε απλά μην ασχολείσαι. 🤣

Ιωάννης jb

Ας τα δούμε το πράγμα λίγο σφαιρικά… Από το 2018 μέχρι σήμερα η Sony έχει κυκλοφορήσει όλες κ όλες 10 συσκευές!! Και ουσιαστικά έβγαλε xz2-3, xz premium κ compact, xperia 1, 5, 10 κ 10 plus! 8 συσκευές σε 2 ολόκληρα χρόνια!! σε λίγο και η Apple θα βγάζει περισσότερες!!! Όταν μια εταιρία βγάζει τόσες λίγες συσκευές το Android που το βρίσκει κάποιος παντού εύκολα κάποιος θα επιλέξει από αλλού! Υπάρχει τεράστια ποικιλία από Android συσκευές!!! Η Sony αν δούμε το τελευταίο διάστημα έχει βγάλει ελάχιστες συσκευές που μπορεί κάποιους να μην τους καλύπτει!!! Πχ. Το τελευταίο έτος έβγαλε μόνο μακροστενες συσκευές κάποιους δεν τους αρέσει αυτό! Θα πάνε αλλού! Πέρυσι έδωσε το xz3 με μια κάμερα και μόνο 64-4 ρομ-ραμ.. Επιλογές που μπορεί να μην είναι τραγικές αλλά τον καταναλωτή δεν τον κερδίζουν.. Ο καταναλωτής ήθελε πέρυσι στο xz3 τουλάχιστον 2 κάμερες και ας είχαν χειρότερο αποτέλεσμα από την μία, ήθελε τουλάχιστον 6 γιγα ραμ και ας έκανε χειρότερη διαχείριση από άλλα με 4! Και τουλάχιστον 128αρα ρομ και ας δε τη γέμιζε ποτέ κανένας! Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο και η κάμερα δεν ήταν τόσο καλή όσο θα έπρεπε και η 6αρα ραμ σε… Συνέχεια »

Vendetta

Ναιιιιιιιιιιιιιι. Επιτέλους!!! Ένα αντικειμενικό σχόλιο!!!
Σενάριο 1: Αλλάζουν οι άνθρωποι τελικά.
Σενάριο 2: Μπήκε κάποιος άλλος και γράφει χρησιμοποιώντας το nickname σου
Σενάριο 3: Δεν πέρασε σήμερα ο ψεκασμός
Ότι και να ισχύει το like το αξίζεις!!!

Το θέμα Ιωάννη είναι ότι αυτά που λες να τα δουν και μέσα τα στελέχη της Sony. Διότι είναι λυπηρό μία τέτοια εταιρία να τη δούμε στο μέλλον να έχει σοβαρά προβλήματα. Φυσικά και δεν θα κλείσει διότι έχει πολλά κέρδη από άλλες δραστηριότητες (έχω πολλές συσκευές – tv, ηχεία κ.α. – της εταιρίας και είμαι πολύ ικανοποιημένος). Αλλά το κλείσιμο της επιχειρηματικής μονάδας των Smartphones θα είναι ότι χειρότερο όσον αφορά την καινοτομία της Sony.

παπαροκας tiamat Enûma elis

ειναι το 2)
vendetta μη χαιρεσαι χακαραν το site

Ιωάννης jb

Το xz3 δε θα το πάρω γιατί δίνω μεγάλη σημασία στη μνήμη ραμ και πλέον τα 4 στο κινητό που έχω δε φτάνουν παρόλο που έχει φοβερή οθόνη, ποιότητα κατασκευής, ui κ πολλά ακόμα δεν πρόκειται να πάρω καινούργια συσκευή που θα θέλω να μου πάει για καιρό και να έχει 4αρα ραμ! Και η 6αρα που έβαλε στο xperia 5 που μου άρεσε πολύ με κάνει διστακτικό.. Το κακό όμως είναι ότι υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί εκεί έξω που το xz3 είναι υπεραρκετό και θα τους πάει για πολύ όμως πηγαίνουν σε άλλες συσκευές επειδή πέφτουν θύματα του μάρκετινγκ! Δε μπορεί ρε φίλε να μη προτιμήσεις το xz3 με τη φοβερή οθόνη, το πανέμορφο ui και την απίστευτη φινέτσα του και να πας πχ σε mi9 επειδή το βρήκες σε καλή τιμή και έχει 48 τριπλή κάμερα κ 6 γιγα ραμ ε όχι!!! Έγραψα προηγουμένως κάποιους λόγους που μπορεί να αποτρέψουν κάποιον να πάει σε xperia τις τελευταίας 2ετιας! Υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για να κάνουν κάποιον να την επιλέξει αλλά δυστυχώς αυτήν η κατάσταση που επικρατεί με τα και καλά φοβερά και φτηνά κινέζικα είναι κάτι που αποτρέπει κάποιους να την επιλέξουν και πολλοί άλλοι που… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.