Sony IMX586 για πραγματικά 48MP και λήψεις υψηλής ποιότητας σε smartphones

sony imx 586 cmos αισθητήρας 48mp smartphones, Sony IMX586 για πραγματικά 48MP και λήψεις υψηλής ποιότητας σε smartphones

Η Sony, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οπτικών αισθητήρων για τις κάμερες των smartphone, παρουσίασε το νέο CMOS αισθητήρα IMX586 που μπορεί να αποδώσει πραγματικά 48 megapixel.

Σύμφωνα με τη Sony, ο αισθητήρας διαθέτει το μικρότερο μέγεθος pixel στα 0.8μm και για αυτό το λόγο μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικά τα 48MP και μπορεί να ανταγωνιστεί τις υψηλού επιπλεδου SLR κάμερες, πραγματοποιώντας λήψεις υψηλής ανάλυσης και ποιότητας για τα smartphone που θα τις χρησιμοποιούν.

Η Sony συμπεριέλαβε τις τεχνολογίες exposure congtrol και signal processing functionality απευθείας στον αισθητήρα, με αποτέλεσμα το τετραπλάσιο dynamic range σε πραγματικό χρόνο, μεγαλύτερο από τους αισθητήρες που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Επιπλέον, ο IMX586 χρησιμοποιεί το φίλτρο Quad Bayer το οποίο βοηθάει στη λήψη φωτογραφιών μεγαλύτερης λεπτομέρειας, ενώ αναφορικά με τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας καταφέρνει να αποτυπώνει φωτεινές φωτογραφίες με χαμηλά ποσά θορύβου.

Ο νέος CMOS αισθητήρας από τη Sony έχει επίσης τη δυνατότητα καταγραφής 4K video σε ανάλυση 4096×2160 pixel στα 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ σε αναλύσεις Full HD και HD μπορεί να αποτυπώσει 240fps και 480fps αντίστοιχα. Η κυκλοφορία του IMX586 έχει οριστεί για το Σεπτέμβρη και δεν είναι γνωστό το πότε θα δούμε τα πρώτα smartphone που θα “φιλοξενούν” το συγκεκριμένο αισθητήρα.

sony imx 586 cmos αισθητήρας 48mp smartphones, Sony IMX586 για πραγματικά 48MP και λήψεις υψηλής ποιότητας σε smartphones

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tsagarogiorgis

Από ένα σημείο και μετά η Sony δίνει κάτι καινούργιο στην αγορά με την κυκλοφορία κάθε ναυαρχίδας ..περιμένουμε xz3

ΚώσταςD.

Εντάξει ξέφυγε η Σόνυ… Σε 5-6 χρόνια οπως το πάνε οι κάμερες στα κινητά θα βγάζουν πολύ ποιοτικές φωτογραφίες και σε πολύ καλες αναλύσεις.

dimitrisdim14

Παρομοιο αισθητήρα είχε και το Nokia 808 και το 1020… Στα 41MP. Και όντως ήταν πολύ δυνατό … Ειδικά στο ζουμ μετά την λήψη …

Nick

“και μπορεί να ανταγωνιστεί τις υψηλού επιπλεδου SLR” Κάπου εδώ άρχισαν να μου τρέχουν δάκρυα απο τα γέλια και δεν μπορούσα να κρατηθώ αλλο… αισθητήρας κινητού…. ΚΙΝΗΤΟΥ… να ανταγωνιστεί, όχιιιιιιι τις entry level, αλλά τις ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ dslr….. φαντάζομαι τον nooba με το νέο σόνυ, να έρχεται δίπλα μου την ώρα που ειμαι με την canon μου με τον 400ρη φακο πάνω, σκίαστρα, cpl και να μου λέει “ψιτ φίλε, βγάζω καλύτερα απο εσένα” και ετσι κατάλαβa ότι αυτά είναι απλά λόγια διαφημστών και όχι σοβαρών ατόμων… δεν μπορείς να συγκρίνεις ΟΤΙ και να βγεί σε κινητο, με μηχανές που έχουν full frame αισθητήρα! ούτε καν με τις entry level, είναι τουλάχιστον βλασθμο και χαζό! δεν λέω μπορεί να είναι καλό (μπορεί να ασχολούμαι ημηεπαγγελματικά με την φωτογραφία και να έχω τρελό εξοπλισμό, αλλά είχα παραδεχτεί το 808 και το 1020 οτι ηταν απιστευτα κινητα) αλλά έως εκει…. το να λέμε πως μπορεί να ανταγωνιστεί μια επαγγελματική SLR είναι σαν να λέμε πως το νέο fiat 500 έχει διπλό τούρπο που του επιτρέπει να ανταγωνιστεί μια bugati και άσχετα με το zoom…. ακόμα και να βγάλετε φώτο με ζουμ, ανοίξτε την στον υπολογιστή σε μια μεγαλη οθόνη και κάντε crop… Συνέχεια »

Nick

να προσθέσω….

επειδη έχω ένα ιστορικό όσο αφορά τις λέξεις “θορυβος” και “sony” στην ίδια φραση….

μας κοροιδευουν;;;;;;;;;; δεν χρειάζεται να το αναλύσω όσοι ξέρουν έχουν γνώση για το ISO σε οποιοδήποτε φακό sony, είτε είναι σε κινητό είτε σε compact (μονο οι mirrorless της έχουν ξεφύγει απο την καταρα της)

vladimiros

Nαι ομως δεν λεει ποσο μεγεθος αισθητηρα θα εχει? απο το 1/2.3″ ποσο θα παει? για παραδειγμα το P20 pro εχει 1/1.7″

Μάκης

Πες τα Nick…

One

Για να δούμε αν θα τον εχει το ΧΖ3. Πάντως με τετοιο μέγεθος pixel θα τα βρει δύσκολα σε χαμηλο φωτισμό, εκτος αν συνδυαστεί με ενα καλο μονόχρωμο αισθητήρα.

mech.al.

Tο ΧΖ3 θα έχει την διπλή κάμερα του ΧΖ2 premium το γνωρίζαμε αυτό, μη περιμένετε τζάμπα…

Flagship killer

Και ήμουν έτοιμος αύριο να πάω να πάρω mirror less… Υποδεέστερες των SLR αν εξαιρέσουμε τον όγκο… Κορόιδο θα με έπιαναν…. Θα περιμένω αυτό το εργαλείο μη χάσω και τα λεφτά μου… Παιδιά να είμαστε σοβαροί.. αφήστε τα μεγέθη αισθητήρα και τις ταχύτητες κλείστρου και τα manual mode… Απλά δείτε με το μάτι τον φακό ενός “τέρατος” κινητού (p20 pro) και μιας μικρής SLR…. Χωρίς γνώσεις, με γυμνό μάτι φαντάζεσαι και μόνο που τα βλέπεις δίπλα δίπλα πιο κάνει δουλίτσα….

Theo

Σωστός ο nick. Όλα διαφημιστικά κόλπα είναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.