Sony: Το τμήμα Mobile παραμένει το “αγκάθι” στα έσοδα

sony mobile, Sony: Το τμήμα Mobile παραμένει το “αγκάθι” στα έσοδα

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, και μοιάζουν αρκετά θετικά για την ίδια. Συνολικά είχε έσοδα 18.25 δισ. δολαρίων με τα καθαρά κέρδη να είναι στα 1.15 δισ. δολάρια.

Τα πιο σημαντικά τμήματα, όσον αφορά στα κέρδη, ήταν αυτό των ημιαγωγών, που περιλαμβάνει τους αισθητήρες καμερών για mobile συσκευές, και το Game & Network Services, στο οποίο υπάγονται οι πωλήσεις του PlayStation 4 (hardware και software).

Από τα 8 συνολικά τμήματα της Sony, μόνο το ένα είχε λειτουργικές απώλειες και αυτό είναι το τμήμα Mobile Communications. Από τα 32.4 εκατ. δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρσι, φέτος έπεσε στα 21.9 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις σημείωσαν θετική μεταβολή 1,9% σε raw νόμισμα, αλλά μειώθηκαν σε ετήσια βάση λόγω των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η Sony αναφέρει ότι “η επιδείνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεταβολή του γεωγραφικού συνδυασμού των πωλήσεων smartphone, στην αύξηση της τιμής των βασικών εξαρτημάτων, καθώς και στην αρνητική επίπτωση […] του δολαρίου των ΗΠΑ”.

Οι προοπτικές για το οικονομικό έτος είναι κάτι περισσότερο από υποσχόμενες για τη Sony. Η εταιρεία αναμένει 11.8% αύξηση πωλήσεων και σε λειτουργικά έσοδα, μέχρι τον Μάρτιο του 2018 ή 74.5 δισ. δολάρια. Μένει να δούμε αν θα ανακάμψει το τμήμα mobile.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Είναι πραγματικά κρίμα όλο αυτό το οικονομικό σκηνικό για μια εταιρία που παλιότερα ήταν υποδειγματικη στην κατασκευή κινητών. Πιθανώς μια αλλαγή στο σχεδιασμό να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται. Ήμουν κάτοχος xperia S, z3, και πολλών άλλων κινητών της Sony (τα Τ29m και Κ750i και άλλα παμπάλαια δεν τα αναφέρω γιατί οι περισσότεροι από δω μέσα παίζει να μην τα ξέρουν 😂) και ήταν πραγματικά κορυφαία για την εποχή τους. Έχω διαπιστώσει όμως πως μετά το Ζ3 ήρθε η κατιούσα και αυτό είναι θλιβερό. Τώρα όσοι πείτε καλά να πάθει κτλ αγγιζετε τα όρια της εμπάθειας γιατί σκεφτείτε και πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι και πολλά άλλα.

Kostas-DOHA

Σκουπίδια συνεχίζουν και ζουν σε βαρος αλλων προιοντων τους.
Πληρης και καθολικη αποτυχια.

vladimiros

Εγω πιστευω η Sony καποτε θα ανεβει πολυ πιο πανω..ουτε πρωτη θεση ουτε δευτερη,απλα θα ειναι σε ενα καλο επιπεδο,πλεον περιμενουμε τις αλλαγες της Sony αρχες του 18 και εκει μετα θα δειξει τι πωλησεις θα εχει..δεν μπορει να κανει και αλλιως αφου οι περισσοτερες εταιριες πανε σε διπλες καμερες,σε 18:9 οθονη,χωρις την θυρα 3,5 και σε μικρα μπεζελ..οποτε πρεπει να ακολουθηση θελει δεν θελει…
Τουλαχιστον ο Ιαπωνας ειναι εγγυηση δεν εχει τα θεματα που ακουμε για το Νοτε 8 που εχει παγωμα σε καποιες λειτουργιες,η του Pixel 2 που εχει θεμα στην οθονη και στο μικροφωνο..ειναι δυνατον σε τοσο ακριβα κινητα με τετεια προβληματα,τουλαχιστον μην τα βαζεις τιμη 1000ευρω

One

Η Sony βγάζει τα πιο γρήγορα κινητα και χωρις κρασαρίσματα και lag οπως καποιοι αλλα που πουλανε περισσοτερo. Ειμαι πολυ ευχαριστημένος με το ΧΖ Premium που σε καθε αναβάθμιση παει ακομα πιο γρήγορα απο οταν το αγορασα πριν 4 μηνες περιπου. Ειδικα τωρα που πηρε το Oreo δε παιζεται ενω αλλοι θα περιμενουν πολυ για να δουν αναβαθμιση.
Τωρα αν πουλαει αρκετα τηλεφωνα ή οχι δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την ποιοτητα και αξιοπιστια των συσκευων της αλλα και με την υποστυριξη σε updates που δινει στις συσκευες της.

John

“για μια εταιρία που παλιότερα ήταν υποδειγματικη στην κατασκευή κινητών”
Κανεις λαθος, τα Sony Ericsson ηταν κατασκευαστικα σκουπιδια. Φθηνη πλαστικουρα που αφηνε κομματια παρολο που το προσεχες.

Georgerapp

Εμενα τα sony και μου αρέσουν σχεδιαστικά και δεν τα θεωρώ αλλα ΕΙΝΑΙ κορυφαία τηλέφωνα σε όλα.
Εγω ειμαι εγώ βέβαια και οι πωλήσεις δείχνουν οτι ο κόσμος δε τα γουστάρει οπότε πρέπει να αλλάξουν σχεδιασμό μιας και δε χρειάζεται κάτι αλλο για αλλαγή.
Αν και νομίζω πάλι τίποτα δε θα αλλάξει.το ποτάμι δεν αλλάζει κατεύθυνση και πάει με samsung και κινέζικα μεγάλα brands.
Εδώ θέλεις κάτι καινοτόμο κάτι ουαου να ξεχωρίσεις και σε αυτό τον τομέα οι συντηρητικοί Ιάπωνες δε δείχνουν να το έχουν.

Ιωάννης jb

Επειδή έχω ρίξει μια ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα θεωρώ πως ο τίτλος είναι τραβηγμένος….

Λοιπόν… Όλοι οι τομείς σε σχέση με πέρυσι έχουν κέρδη…
Τα παιχνίδια με 35% πάνω… και η μουσική με 37% ειναι οι 2 κλάδοι με τα μεγαλύτερα…
Ο κλάδος των smartphones σε σχέση με πέρυσι έχει την μικρότερη άνοδο από όλους με ποσοστό 2%….
Το ότι συνεχίζει θετικά και με κέρδη, έχοντας ουσιαστικά τις ίδιες πωλήσεις με το περσινό τρίμηνο δεν είναι μικρό πράγμα! Εννοείται πως θα μπορούσε να αυξήσει και της πωλήσεις αλλά και τα κέρδη, αλλά όταν βλέπουμε πως δεν διαφημίζει, δεν μπαίνει σε μεγάλες αγορές όπως Κίνα και ΗΠΑ και ο ανταγωνισμός είναι πιο δυνατός από ποτέ, τότε σίγουρα είναι λάθος να μιλάει κανείς για άσχημα οικονομικά αποτελέσματα στο τμήμα mobile

Ιωάννης jb

Γιώργος Κ.
Η κατιούσα δεν ήρθε από το z3 και μετά..
Πτωτική τάση υπήρχε από πολύ παλιότερα..
Το z3 είναι μια συσκευή η οποία δεν είναι κακή αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο.. σίγουρα θα μπορούσε και πιστεύω θα έπρεπε να ήταν καλύτερη σε κάποιους τομείς όπως… μνήμη ρομ (μίνιμουμ 32 γιγα) και καλύτερες κάμερες….
Αντιθέτως οι 2 άλλες συσκευές της σειράς, το z3 compact και το z3 compact tablet ήταν καλύτερες και σίγουρα οι αντικαταστατες τους όπου υπήρξαν ήταν κατώτεροι των περιστάσεων….
Από το z3 και μετά η Sony έχει δώσει στον κόσμο της εξαιρετικές συσκευές όπως το x performance, το xz premium αλλά και καλές οικονομικές επιλογές όπως τα xa, xa1 και m5…
Δυστυχώς δεν είναι πολλές αλλά και κάποιες άλλες ήταν κάτω του μετρίου..

bezilys

@John ζεις ένα όνειρο!

ΓΙΑΝΝΗΣ

με μεριδιο αγορας στις ΗΠΑ κατω του 1% η sony συνεχιζει να κοστολογει τ προϊόντα της πανακριβα χωρις καθολου μαρκετινγκ χωρις καινουργιο σχεδιασμο εδω κ ποσα μοντελα…συγγνωμη αλλα με μονη προσπαθεια το φακο κ ισως τη μπαταρια δεν πας πουθενα ,,,Ας ριξει λιγο τις τιμες της μπας και ανταγωνιστει καπως τους κινεζους και αποκτησει μεριδιο αγορας γτ αλλιως οπως βλεπουμε καθε λιγο κ λιγακι εσοδα ΔΕΝ βγαζει και το τμημα mobile δεν αποδιδει ας αλλαξει επιτελους τον σχεδιασμο οπως λενε οτι θ κανει με το νεο ετος μπας και επανελθουν γτ χρειαζονται παντα περισσοτεροι παικτες στην αγορα…

Γιώργος Καπ.

Ioanni συμφωνώ εν μέρει πλην περί Ζ3. Ήταν πολύ καλό για την εποχή του με διπλά ηχεία, αδιάβροχο, πολύ καλή οθόνη, αξιοπρεπέστατη κάμερα και μοναδική μπαταρία. Αν και ζαχαρωνα πολύ και το note 3 φίλου που τελικά απέκτησα μετά το Ζ3 .

Saša

“η επιδείνωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεταβολή του γεωγραφικού συνδυασμού των πωλήσεων smartphone, στην αύξηση της τιμής των βασικών εξαρτημάτων, καθώς και στην αρνητική επίπτωση […] του δολαρίου των ΗΠΑ”

Ανεμπνευστος, βαρετος, αποτυχημενος, για ακομα μια χρονια ιδιος σχεδιασμος συσκευων λεγεται μεγαλε.

bezilys

@Ιωάννης jb τπ τι ιδιαίτερο το z3? Για κοίτα speed test πέρναγε z3+, z5, x performance μόνο το xz καταφερε να το φτάσει!!να σου θυμίσω όταν βγήκε το z3 ήταν κορυφή τα είχε όλα από ποιοτική κατασκευή έως ταχύτητα πρωσοπικα το θεωρω το καλύτερο κινητο του 2014!

παπαροκας tiamat

sasa μα τι λες στη Sony εχουν κανει έρευνες σε ηλικίες 60-75 οτι το design τους ειναι υπέροχο!

Rizo

@Ιωάννης jb Κι εγω θα συμφωνήσω με τον @bezilys εδώ. Κι εγώ είχα αγοράσει το Ζ3 όντας κάτοχος HTC τότε. Και θυμάμαι που κοιτούσα όλα τα κινητά, (μιάς και δεν έχω κόλλημα με συγκεκριμένες μάρκες) και η τελική μου επιλογή ήταν το Ζ3. Μάλιστα θυμάμαι τον μάρτιο του 14 που βγήκαν τότε τα samsung, htc, ακόμα και το Ζ2, κανένα δεν με τράβηξε να κάνω την αγορά. Τον Σεπτέμβριο όμως μόλις είδα το Ζ3 και τα reviews πήγα και το αγόρασα κατευθείαν. Το ότι είχε 32gb ήταν φυσιολογικό, αλλά έπαιρνε και sd οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα. Το Ζ3 αν το πιάσεις στα χέρια σου (σχήμα λόγου) θα καταλάβεις ότι σήμερα apple και samsung ακολουθούν τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής. Τότε αλλά ακόμα και σήμερα αν το πιάσεις στα χέρια σου καταλαβαίνεις πόσο ποιοτική είναι η κατασκευή του και πόσο στιβαρό είναι. Και με stereo ηχεία που εμένα προσωπικά ακόμα και αν μου βάλεις απέναντυ οποιοδήποτε μονοφωνικό κινητό και δείς βίντεο, ακούσεις μουσική ή παίξεις παιχνίδια, η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είναι μόνο η ένταση και τα db το θέμα. Επίσης είχε οθονάρα με απίστευτη για την εποχή φωτηνότητα και μπαταρία 3000mah που πέρα απο το Ζ2 κανένα αλλο δεν είχε… Συνέχεια »

Stathis

Σκουπίδια λέει ο Kostas-DOHA τα xperia που σε σταθερότητα και μπαταρία τα πάταγαν όλα κάτω. Άμα είναι έτσι τα σκουπίδια φίλε…. Το κακό στην Sony την έκαναν κάτι τύποι σαν τον Κωστάκη που ενώ δεν είχαν πιάσει ποτέ xperia (δεν μιλάω για τα φτηνά της Sony κάτι SP ή κάτι παλιότερα Sony-Ericsson) είχαν άποψη για τα πάντα. Μικρή μπαταρία έλεγαν όταν με αυτή τη μικρή μπαταρία κράταγαν διπλάσιες μέρες απ τα άλλα, Μεγάλα bezel τότε έλεγαν (ήταν της μόδας να το λέει κάποιος για την Sony) και έμπαινες phone arena και η αναλογία screen to body ήταν καλύτερη απ τα αντίστοιχα sony, lg, iphone.. που το αδιάβροχο όταν το είχε η Sony και οι άλλοι κορόϊδευαν μετά ακολούθησαν όλες οι εταιρείες και ξαφνικά ήταν καλό feature. Τι να πεις μετά? όλοι αυτοί οι καλοθελητές και τα fanboys της κάθε εταιρείας που έβγαζαν ειδικά για κάποιο λόγο τα Sony άχρηστα. Εγώ Sony κινητό τώρα δεν έχω (γιατί απλά δεν είμαι κολλημένος με μια εταιρεία, ότι θα βρω σε προσφορά θα πάρω) αλλά επειδή είχα 2 κινητά στο παρελθόν και 1 tablet, ούτε με το Z μου είχα παράπονο, ούτε με το Ζ1 compact μου που ακόμα ζει και βασιλεύει σε συγγενείς,… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Δεν είπα ότι ήταν κακό απλά είπα ότι θα το ήθελα καλύτερο… Δεν μίλησα υποκειμενικά..

Μιλάω καθαρά για χαρακτηριστικά…
Και μπορώ να το αποδείξω σε 2 γραμμές…
Note 4 και nexus 6 κυκλοφόρησαν σχεδόν μαζί, δεν θα μιλήσω για chipset διότι όταν βγήκε το z3 δεν ήταν διαθέσιμο, η μνήμη όμως και στα 2 αυτά υπερτουμπανα πόσο είναι;
Για πες μου ρε ριζο γιατί να μην έχει και το z3 μίνιμουμ 32 γιγα;;
Τα 16 που έχει, σήμερα του δημιουργούν πολύ σοβαρό πρόβλημα..

Για τις κάμερες πάλι αν βάλουμε δίπλα στο z3 συσκευές που κυκλοφόρησαν μαζί του αλλά και μέχρι 6 μήνες πιο μετά βλέπουμε ότι είναι κατώτερη ειδικά αν βάλει κανείς δίπλα του το s6 που βγήκε 5 μήνες πιο μετά!
Βέβαια δεν λέω πουθενά ότι είναι κακή και ότι δεν αξίζει τα λεφτά της
Αν συγκρίνει κανείς την μπροστά κάμερα του z3 με το iPhone 6 άνετα βάζει τα κλάματα η διαφορά υπέρ του μήλου είναι μεγάλη κάντε το και ελάτε να τα ξαναπούμε

bezilys

@Ιωάννης jb πόσο καλύτερο πια να είναι?! Το ξαναλέω τα 16 Giga rom τότε δεν ήταν πρόβλημα ήταν μια χαρά και με μια SD ήσουν κάλλημένος, μετά μου συγκρίνεις κάμερα του z3 με του s6 που είναι ναυαρχίδα του 15 αντί να συγκρίνεις με s5, note 4 το s6 το αναλαμβάνει το z5 που είναι του 15.
Τελοσπαντων ήταν το πιο ολοκληρωμένο κινητό για τότε είχε αδιάβροχοποιηση, μετάλο γυαλί, στερεοφωνικα, επαγωγική φόρτιση, 3 Giga ram που το s5 είχε 2, 3000 μπαταρία με συνδιασμο την stamina 2 μέρες κτλ

Rizo

Εντάξει Γιάννη, δεν το σύγκρινα με το S6, αλλά με το S5 που υπήρχε τότε.
Την κορόιδευα πολύ την Samsung με τις πλαστικούρες και το S5 το πυροβολούσα όποτε το έπιανα στο στόμα μου. Απο το S6 βέβαια όλα άλλαξαν μιας και η Samsung έκανε τρομερή βελτίωση στην ποιότητα κατασκευής. Πέρασε και την Sony στις κάμερες τότε..
Το μόνο που μπορούσε να το ανταγωνιστεί σε κάμερα το Ζ3 όταν βγήκε ήταν το Note 4 που το πήρε και το έχει ακόμα ένας φίλος και κάναμε δοκιμές.
Αλλά το Note είναι άλλη κατηγορία. Και αν σήμερα λέμε σιγά, πρίν 3 χρόνια η συσκευή είχε διαφορά μεγέθους σε σχέση με τις 5,2″ του Sony και όλων των ναυαρχίδων (ίσως πλίν G3).
Τώρα για τα 16gb που λές δεν θυμάμαι να έλεγα οτι ήταν λίγα τότε μιας και s5 και one έιχαν το ίδιο. Βέβαια όσο περισσότερα τόσο καλύτερα έτσι;;!
Επίσης το Ζ3 ήταν το μοναδικό (μαζί με το Ζ2) που είχαν 3gb RAM. Η καλύτερη μαγκιά που έκανε η Sony απο εμένα. Γιαυτό ακόμα και σήμερα πάει σφαίρα το κινητό.

γιωργος.α

μια ζωη επαιρνα σονυ…για μενα τα καλυτερα κινητα μεχρι το ζ3..μετα το χαος…πλεον εχω σαμσουνγκ σ7εντζ και εχω καταλαβει πως η σονυ ειχε μονο ενα μειονεκτημα..το τμημα μαρκετινγκ ειναι για τα πανηγυρια….δεν γινεται να βγαζεις πρωτη αδιαβροχο κινητο πρωτη με μεγαλη καμερα με απιστευτη μπαταρια και να μην τα λανσαρεις οπως πρεπει….και οταν τα βγαζουν οι αλλοι να το θεωρουν κατι το φοβερο…εχει την καλυτερη καμερα τον καλυτερο ηχο την καλυτερη μπαταρια ..με διαφορα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.