Sony, πτώση το τρίτο τρίμηνο με 9.9 εκατ. πωλήσεις smartphones

Μετά από πολλές ανακοινώσεις για εκτιμήσεις κακών οικονομικών αποτελεσμάτων, την αλλαγή στρατηγικής για πιο high-end συσκευές και την απομάκρυνση του τωρινού CEO στο τμήμα Mobile Communications, η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Ενώ το προηγούμενο τρίμηνο τα πήγε καλά, επέστρεψε πάλι στα δύσκολα.

Ουσιαστικά ανακοίνωσε αύξηση εσόδων με 17.45 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 7.2% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στις πολύ δυνατές πωλήσεις του PlayStation και των αισθητήρων για κάμερες.

Στο σύνολο τα αποτελέσματα τριμήνου δείχνουν λειτουργικές απώλειες 785 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με τα 124 εκατομμύρια δολάρια κέρδη το ίδιο διάστημα πέρσι. Η Sony απέστειλε 9.9εκατομμύρια smartphones, λίγο πιο κάτω σε σύγκριση με τα περσινά 10 εκατομμύρια. Η εταιρεία μείωσε τις αρχικές εκτιμήσεις της για 43 εκατ. αποστολές στα 41 εκατομμύρια παραμένοντας πάνω από τα 39 εκατομμύρια που πούλησε το 2013.

Ο απερχόμενος CFO είχε αναφέρει ότι η Sony δεν θα επικεντρώνεται σε αγορές όπως η Κίνα όπου Κινέζοι κατασκευαστές ελέγχουν την αγορά, ενώ ο νέος επικεφαλής που αναλαμβάνει σε λίγες μέρες θέλει να επικεντρωθεί στο να βελτιώσει τις σχέσεις της Sony με τους παρόχους.

sony αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, Sony, πτώση το τρίτο τρίμηνο με 9.9 εκατ. πωλήσεις smartphones

Το τμήμα gaming σημείωσε πωλήσεις 2.8 δισεκατομμυρίων, 83.2% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι αλλά τα λειτουργικά κέρδη ήταν μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια. Η Sony πούλησε3.3 εκατομμύρια PlayStation 4 στο τρίτο τρίμηνο αυξάνοντας την κυριαρχία της απέναντι στη Microsoft.

Το τμήμα αισθητήρων για κάμερες είχε έσοδα 2.3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 271 εκατομμύρια δολάρια κέρδη ενώ το τμήμα τηλεοράσεων είχε 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα εκ των οποίων τα 184 εκατομμύρια δολάρια είναι τα λειτουργικά κέρδη.

sony αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, Sony, πτώση το τρίτο τρίμηνο με 9.9 εκατ. πωλήσεις smartphones

Πηγη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killerchris

δε στεναχωρηθηκα τοσο αφου η sony δεν με ενθουσιαζει τωρα τελευταια

Kostas-DOHA

Δυστυχώς…στην ΑΣΙΑ η σονυ ειναι τοσο αδιαφορη οσο δεν φανταζεσται…ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν υπαρχει …για αυτους που γνωριζουν εταιρικα νεα και ειναι του χωρου καταλαβαινουν…ευτυχως που εχουν τα ps3/4 και ρεφαρουν….το μαγαζι (το κυρίως μαγαζι)…εχει αλλαξει χερια…..και φυσικα τα ανωτερα στελεχη οταν βγαινουν να δοκιμασουν σε αλλες εταιρειες πεφτει πολυ γελιο…..θα μεινω εδω….
ps: σε αρκετες εταιρειες ΠΛΕΟΝ οι συνεντευξεις ΒΙ-ΝΤΕ-Ο-ΣΚΟ-ΠΟΥ-ΝΤΑΙ……θα μεινω εδω….

Marios

Εγω με το xperia p που πέρασε στα χέρια μου ειπα ότι δεν θα ξαναπάρω Sony. Η χειρότερη ποιότητα κατασκευής. Μάλιστα αντικατέστησε το HUAWEI IDEOS X5 που είχα. Κλάσεις ανώτερο ποιοτικά το huawei από την Sony. Η κατάληξη του Sony ήταν στην ανακύκλωση μετά απο 8 μήνες και πλέων βρήκα την υγεία μου με το Galaxy S4

GiorgosM

Λογικά τα βλέπω τα νούμερα. Είχα δει πριν κάνα μήνα που έψαχνα για tv 50 με 55″, όπως τα λένε τα παιδιά στο avclub, τρομερή εικόνα ειδικά στις 55″ αλλά μάπα πολύ μάπα o media player, στις δε κάμερες φακούς απλά κορυφή! Για ps δεν το αναφέρω καν, συνεπώς μια χαρά είναι τα νούμερα, όταν θα “μάθει” και στα κινητά και βαδίσει σε πρότυπα lg, θα βελτιώσει σίγουρα κατά πολύ τα νούμερα της.
Με την ευκαιρία τελικά επέλεξα τηλεόραση lg 50″ 670, ενώ από κινητό έχω να πω πως το Ζ διανύει περίοδο ιδιαίτερης φόρμας με την 4.4.4 🙂

GiannisMix

δεν εχω προσωπική γνώμη για xperia P. αλλα μεταλικο ηταν απ όσο ξέρω. είχε χειρότερη ποιότητα απο το S4?

Marios

Gianni είχε τρια καπάκια πλαστικά τα οποία τα άλλαζα καθέ 2 μήνες. Ξεφτίζανε με τον αέρα. Επίσης ο φωτισμός στα πλήκτρα τα διάφανα όποτε ήθελε δούλευε. Η οθόνη είχε γεμίσει χαρακιες σαν πάγκος που κόβεις το ψωμί και το τελευταιό που με έκανε και το πέταξα ήταν ότι χαλασε η κάμερα!!!!!! σε 8 μήνες! Την ίδια χρήση έκανα και στο Huawei δυο χρόνια και δεν είχε πάθει το παραμικρό! Εντάξει ποιοτηκα δεν συγκρίνεται κανένα με το S4. Είναι πλαστικό αλλά πλαστικά έιναι και τα ταμπλό των αυτοκινήτων. Εχει πολύ καλή ποιότητα το S4.

Δημήτρης

Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι πως σε κάθε εταιρία υπάρχουν ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι πελάτες, απλά στην sony το ποσοστό των δυσαρεστημένων είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία, κάτοχος xperia s, το κινητό μου έπεσε, χτυπήθηκε, βράχηκε, το rootara, πρακτικά το βασάνιζα από την πρώτη μέρα αγοράς του και όμως παιδιά μου έβγαλε 3 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα (εκτός από το yellow tint, όπου και έγινε άμεση αντικατάσταση).
Τώρα πριν 2 βδομάδες ήμουν έτοιμος να αγοράσω το z2, αλλά μετά από πολύ ψάξιμο είδα πως είναι γεμάτο προβλήματα (αυτά με ξενερώνουν στην sony), τώρα λέω από βδομάδα να πάω για z3. Ποια είναι η άποψή σας για το z3;

Rizo

Παιδιά, δεν ξέρω από νούμερα αλλά το Z3 που έχω είναι άπαιχτο. Το μόνο που έχω δουλέψει από τους ανταγωνιστές είναι το G3. Το έχω και το χαίρομαι. Ποιότητα ΑΑ, ήχους πιο καλός στην πράξη σε σχέση με αυτά που λένε τα reviews, οθόνη φοβερή (ειδικά μετά από μια διόρθωση στο White balance) και γενικά τα 484 άξιζαν!
Ειδικά οποίος είναι multimedia με κλειστά μάτια!
Τα κέρδη είναι αδιάφορα. Και η Samsung και η HTC έχουν μειωμένα κέρδη-ζημιες τι σημαίνει αυτό?

GiorgosM

Το Ζ3 φίλε μου δεν είναι μέσα στα νούμερα που παρουσιάζονται, τώρα βγήκε στις αγορές. By the way κινηταρα!My next one 😉

Κώστας Ζ.

@Marios, ο αδερφος μου εχει Xperia P… Καμερα αψογη, ποιότητα κατασκευής δεν μπορώ να σου πω, αφου του πεφτει καθε μερα κατω…. Επισης, το οτι αγορασες ενα mid range της Sony και σε εκανε να πεις τελος στην Sony και μιλας για το S4 μετά(απο τα καλυτερα smartphones που εχουν κυκλοφορήσει) με παραξενεύει… Θες να δειξεις ΤΙ; Δεν καταλαβαίνω…

Panos7GR

Παιδιά είχα για πρώτο κινητό από το 2011 μέχρι κανένα μήνα περίπου, το Sony (Ericsson) Xperia Neo V και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την Sony. Μπορεί να έπιασα λαχείο, τι να πω. Κανένα μα κανένα πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια τόσο σε hardware όσο σε software. (Νταξει για το software δεν το συζητώ πολύ γιατί σχεδόν αμέσως μπηκανε οι custom ROMs). Έχει αντέξει τόσα καθημερινά βασανιστήρια και ζει! ΣΚΥΛΙ είναι το ατιμο!! Εχοντας αυτο σαν παραδειγμα, λοιπον, πραγματικά θα αγόραζα καινούριο Sony, αλλά με ξενερωνει που στα forum της διαβάζει ένα καρρο παράπονα για κάθε συσκευή της. Από το πιο απλό, μέχρι το πιο σοβαρό. Γενικά έχει αφήσει πολύ κακιά εικόνα στους καταναλωτές το τμήμα Mobile και το πληρώνει… Είμαι Sony fan, αλλά η Sony Mobile δεν με συγκινεί. Η Sony έχει όλη την τεχνογνωσία για να φτιαξει ένα smartphone που θα τριβουμε τα μάτια μας, αλλά δεν το κάνει. Είναι εταιρία που ασχολείται με τα multimedia, έχει κορυφαίες τεχνολογίες για τα multimedia, τις χρησημοποιεί αλλά δεν τις εκμεταλλεύεται σωστά. Και το μεγάλο πέναλτι που κάνει; ΑΡΓΕΙ! Αργεί να πιάσει τον παλμό της αγοράς, αργεί να δώσει updates κτλ. Επίσης οι τιμές της είναι ψηλές (για τις επίσημες λέω). Δεν… Συνέχεια »

Chris

@ Panos7GR μήπως έπαιζες lineage στον elite ?

Marios

@ΚωσταςΖ Δεν καταλαβαίνω για τί πραγμα πρέπει να απολογηθω. Πρώτον: Δεν το συγκρινα μονο με το S4 αλλα και με το Huawei. Το Galaxy σου έμεινε στο μυαλο εσενα. Δεύτερον: 350 ευρώ(απο κατάστημα) πηρα το xperia P και 420 το Galaxy S4(απο skroutz). Εγω ξέρω οτι στην τσεπη μου ιδια κατηγορία ηταν. Ενα μάπα τηλέφωνο της Sony το χρυσοπληρωσα.

Δεν ξέρω για πιο λόγο αυτη η εμπάθεια. Δεν έπρεπε να πω την αρνητική μου εμπειρία απο την Sony ?

Panos7GR

@Chris: Οχι. Αλλά το ψευδόνυμο αυτό είναι πολύ κοινότυπο και γι αυτό από κάποιον άλλο το “έκλεψα” και το χρησιμοποιώ για το Techblog εδώ και πολυυυ καιρό, σχεδόν από τα πρώτα άρθρα που σχολίασα στο Techblog.

Κώστας Ζ.

@Marios Το οτι σου κοστισε πανω κατω το ιδιο δεν σημαινει οτι ειναι smartphones ιδιας κατηγοριας… Το ενα το πηρες απο καταστημα και το αλλο απο skroutz…. Άλλωστε, σύγκρινε τα specs τους… Ειναι λογικο ενα Xperia P να αφησει λιγότερο ικανοποιημένο εναν οποιονδήποτε χρηστη απ’οτι θα αφηνε ενα S4…φυσικα και επρεπε να πεις ην αρνητική σου γνωμη και ειναι σεβαστή, απλα δεν θεωρω οτι μπορεις να μειωνεις το P συγκρίνοντάς το με το S4z

Ιωάννης jb

Διαβάζω κάτι σχόλια και βλέπω ότι επικρατεί μια άποψη ότι η Sony καταστρέφεται!! Κάτι τέτοιο αν δείτε προσεχτικά δεν ισχυει, αντιθέτως μάλιστα, τα πάει πολύ καλά!!!! Αυξηση 83.2% στα παιχνίδια και μεγάλη άυξηση στις κάμερες!!!!! Στα smartphones στο τομέα που μας ενδιαφέρει περισσότερο εδω να κάνω μια παρένθεση και να πω σε μερικούς να μη σχολιάζουν ότι τους κατέβει!!!! Είναι στα ίδια επίπεδα με πέρισι!!! Ειναι κατόρθωμα κάτι τέτοιο!!!! Σίγουρα μπορούσε και καλύτερα!! 10 εκατομύρια smartphones πούλησε σε ένα τρίμηνο με τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει αυτήν τι στιγμή στο android δεν είναι έυκολο να πουλήσεις τόσες συσκευές… Για παράδειγμα η Lg είναι αρκετά πιο πάνω με 17 εκατομύρια στο ίδιο τρίμηνο https://techblog.gr/b2b/lg-record-number-of-16-8-million-smarphones-9876/ αλλά αυτό δε μου λέει και πολλά συν του ότι είναι τα μεγαλύτερα κέρδη που έχει κάνει ποτέ! πραγματικά όποτε διαβάζω άρθρο για την Sony απορώ με τo μίσος που υπάρχει για την εταιρία!! Marios.. πληροφοριακά σου λέω ότι το xperia p είναι ενα απο τα πιο ωραία κινητα (μεσαίας κατηγορίας) που κυκλοφόρησε η Sony και ότι δεν είσαι αντικειμενικός!! To xperia p αν είχε καλύτερη (πρωσοπικά θα ήθελα και λίγο πιο δυνατο ηχείο) μπαταρία θα το είχα πάρει (πριν ένα χρόνο το βρήκα 150, κανονικά καινούργιο… Συνέχεια »

dimmis

Marios έχω κ εγώ το xperia p και είμαι απόλυτα ευχαριστημενος.

Κώστας Ζ.

@Ιωάννης jb, μίσος, μπραβο ρε φιλε, αυτην ακριβως τη λεξη εψαχνα…

giorgos

Η sony έχει βγάλει το Ζ3 compact και το Ζ3 που και τα δύο είναι πολύ δυνατά και θα κάνει μεγάλη διαφορά στο επόμενο τρίμηνο που λογικά θα έχει και αύξηση κερδών

giorgos1978

εγω θα διαφωνισω με καποιους…η sony ειναι μια μεγαλη και εμπειρη εταιρια..απλα στα φτηνα smartphones κατω των 200 ευρω oi συσκευες εχουν μικροπροβληματακια που λυνονται με updates.κποιος συγκρινε το xperia p με το s4…να ειμαστε λιγο σοβαροι…ενα παλιο τηλ με ενα καινουργιο με διαφορα σε τιμη και τεχνολογια.εγω εχω το xperia z2 και δεν εχω κανενα θεμα.ενα τρομερο κινητο σε ποιοτητα κατασκευης και δυνατοτητες που υπερτερει του s4 και ειναι κοντα στο s5.αλλωστε ολες οι εταιριες εχουν τα υπερ και τα κατα τους.μην ξεχναμε οτι η sony και η lg ειναι οι μονες απο τις μεγαλες εταιριες που ριχνουν πιο γρηγορα τις τιμες τους!!

maria

Στα φθηνά μοντέλα η sony έχει βγάλει το xperia E3 που έχει κάτω από 200 ευρώ και είναι αξιόλογο σε αυτά τα χρήματα αλλά γρήγορο και όμορφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.