Sony: Φήμες τη θέλουν να δημιουργεί δικά της chips για τα Xperia

Μεγάλος αριθμός κατασκευαστών στηρίζεται σε τρίτες εταιρείες οι οποίες τους προμηθεύουν με chipsets για να ναυαρχίδες και όχι μόνο. Ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς είναι η Qualcomm, ενώ ακολουθούν ονόματα όπως η MediaTek. Οι νέες φήμες θέλουν τη Sony να σχεδιάζει τα δικά της chipsets που θα μπουν στα μελλοντικά Xperia smartphones και tablets.

Αν οι πληροφορίες είναι σωστές, με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να εξαρτάται λιγότερο από τρίτους και θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Apple και Samsung που χρησιμοποιούν τους δικούς τους επεξεργαστές Apple Ax και Exynos.

Ένα τέτοιο βήμα σημαίνει ότι η Sony πρέπει να κάνει μια μεγάλη επένδυση στο συγκεκριμένο κομμάτι και δεδομένου ότι τελευταία οι πωλήσεις της δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά όσο της Apple και της Samsung, το ρίσκο είναι ακόμη πιο μεγάλο. Ωστόσο, εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας σε τέτοιου είδους ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Sony: Φήμες τη θέλουν να δημιουργεί δικά της chips για τα Xperia, Sony: Φήμες τη θέλουν να δημιουργεί δικά της chips για τα Xperia

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John N

Μαλλον τοσο καλα εννοειται. Γιατί ως γνωστον οι οικονομιες της Apple και της Samsung ειναι καλες

Mitsaras

Κάλα*

Νίκος Z3c

Όλα τα είχε η Sony τα chip της έλειπαν.. Δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι σύντομα.

Jon

Καλή κίνηση αύτη από την SONY. Γιατί άμα φτιάξει τα δικά της Chip Για κινητά, θα μπορέσει παράλληλα να τα χρησιμοποιήσει και στο Play station 5. Όποτε δεν θα εξαρτάτε και εκεί από άλλους και θα μπορέσει να μειώσει τα κόστη παραγωγής και να βγάζει κορυφαίο hardware σε λογικές τιμές ( value for money).

Impressive-Instant

Μακάρι… Είναι ντροπή νομίζω η Μέκκα της τεχνολογίας (Japan) να μην έχει δική της πρόταση στον συγκεκριμένο τομέα…

Γιωργος Παππας

Αν τυχόν δεν είναι ανταγωνιστικά τα chip τους την πατησαν! Πρέπει να επενδύσουν θεωρώ στο high end κομμάτι τους και κάτι τέτοιο προϋποθέτει αργές και σταθερές κινήσεις και πάνω από όλα αποδοτικές. Δεν νομίζω ότι έχουν περιθώρια για τέτοια φιλόδοξα project αλλά μακάρι να τα καταφέρουν και να ξαναμπουν δυναμικά στην αγορά όπως ήταν πριν λίγο καιρο!

DimKoul

Μακαρι να γινει δεν μας χαλαει σαν καταναλωτες μια τετοια κινηση και μακαρι να πιασει και να εχουμε μετα τρελη μαχη μεταξυ ολων των εταιρειων…μου φαινεται λιγο ουτοπικη βασει ολων οσων διαβαζουμε για τη sony αλλα κατι θα εχουν στο μυαλο τους για να ανοιγονται τοσο…παντως και να γινει στο τελικο προιον δεν νομιζω να πεσουν οι τιμες αποτι αν εβαζε απο αλλον κατασκευαστη…

Γιώργος

Επιβάλετε αυτή η κίνηση για την Sony.
Για μένα βγάζει τις καλύτερες συσκευές.
Πρέπει να διαθέτει και το δικό της chip.

One

Να βγαλει Chip και για κινητα και για Playstation και οπου αλλου χρεαζεται. Καλο ειναι να συνεργαστει και με αλλες Ιαπωνικές εταιρίες που και αυτοι θα επωφεληθούν και θα συνδράμουν αμα η Sony δεν μπορει μονη της.

patsakos

Μονη της δύσκολα,αλλά με συνεργασία με την AMD θα κάνουν θαύματα 😜

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.

Smartphones Sony

Sony Xperia 1 VI: Leak δίνει λεπτομέρειες για τις κάμερες, το chipset και την μπαταρία

Η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το Xperia 1 VI στην εκδήλωσή της στις 17 Μαΐου και τώρα μια νέα φήμη μας δίνει λεπτομέρειες για το flagship smartphone.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.