Sony: Τα smartphones τη δυσκολεύουν (ξανά)- Το PS4 σώζει την κατάσταση

Μετά τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων από Apple, Samsung, Microsoft και LG, ήρθε η σειρά της Sony. Στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο κατάφερε να φέρει στα ταμεία της έσοδα 21.5 δισ. δολ. με τα λειτουργικά κέρδη να είναι 1.69 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη της Sony για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου ήταν στο 1 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 33% συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Gaming
Το τμήμα του gaming με σημαία το PlayStation 4 ήταν το πιο κερδοφόρο, με αύξηση κατά 10.5 και συνολικά έσοδα τριμήνου στα 4.89 δισ.δολ. Η Sony πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει πάνω από 35 εκατ. κονσόλες του PlayStation 4. Το τμήμα του gaming ανέφερε αύξηση λειτουργικών εσόδων κατά 45.5%

Sony mobile
Η Sony mobile, γνωρίζουμε ότι δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της, όμως το τμήμα κατάφερε να φέρει μεγαλύτερα λειτουργικά κέρδη της τάξης των 201 εκατ. δολ. χάρη στα πιο premium προϊόντα που λάνσαρε η Sony, αλλά και την μείωση εξόδων σε marketing και R&D (έρευνα και ανάπτυξη)

Sony Pictures
Η Sony Pictures είχε επίσης ένα εντυπωσιακό τρίμηνο με ταινίες όπως Spectre και Hotel Transylvania 2 να τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά στο box office και να φέρνουν στα ταμεία της 2.18 δισ. δολ. (26.9% αύξηση από το 2014).

Sony Devices
Η αρνητική έκπληξη όμως έρχεται από το κομμάτι Sony Devices, το οποίο περιλαμβάνει και τους αισθητήρες εικόνας. Τα τελευταία χρόνια το κομμάτι αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της Sony, όμως οι χαμηλότερες πωλήσεις smartphones το προηγούμενο τρίμηνο, είχαν ως συνέπεια την πτώση της ζήτησης για αισθητήρες καμερών. Επιπλέον το τμήμα επηρεάστηκε και από την χαμηλότερη ζήτηση στις μπαταρίες. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν τα έσοδα κατά 12.6% στα 2.08 δισ. δολ., με συνολικές λειτουργικές απώλειες 97 εκατ. δολ.

Διαβάστε τις τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων από: Apple, Samsung, Microsoft και LG

sony playstation strong sales, Sony: Τα smartphones τη δυσκολεύουν (ξανά)- Το PS4 σώζει την κατάσταση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Κάτοχος Z5c. Αρκετά καλή αυτονομία που αγγίζει τις 2 μέρες,μηδέν lag,ταχύτατος sd810 με σχετικά καλές θερμοκρασίες,η οθόνη για 720p εξαιρετική,ποιότητα κατασκευής ΑΑ,κάμερα απλά καλή. Στην κάμερα θέλει δουλειά.

Αλέξανδρος

Συνονόματε έχω το z ultra και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά η κάμερα είναι ασ’ τα να πάνε ( ούτε καν flash δεν έχει ). Περιμένω το καινούργιο πως και πως και ελπίζω να διορθώσουν αυτό το μελανό σημείο.
Με τόσο ποιοτικές συσκευές πως δεν κάνει πωλήσεις δεν καταλαβαίνω και όπως επίσης το μίσος των άλλων για την Sony.

Thomas

Τι απαράδεκτος τίτλος και παραπλανητικός !

Άλλα λέει το άρθρο και άλλα ο τίτλος, κάπως έτσι δημιουργούνται εντυπώσεις.

Εύγε κα Σιούτη

Nick

Κάποιο λάθος – εκ παραδρομής θέλω να πιστεύω – έχει γίνει στον τίτλο, για να επιβεβαιώσω ότι δεν τρέχει κάτι με την κατανόηση κειμένου εκ μέρους μου πάτησα πάνω στην πηγή να δω το ορίτζιναλ άρθρο στα αγγλικά όπου και επιβεβαιωσα αυτό που πίστευα.

vasilist

Εγώ πιστεύω έχοντας κρατήσει για λίγο το Ζ2 ότι ή Sony κατασκευάζει πολύ καλά τηλέφωνα σε ποιότητα και χρήση αλλά είναι λίγο ακριβά.
Εγώ πλέον πάω σε κινέζικα, HTC one x και galaxy s5 ήταν τα τελευταία μου γνωστής μάρκας μιας και το one x βγήκε μάπα και full στις βλάβες και το s5 δεν δούλευε μετά από ένα χρόνο και το hands free jack και ήθελε άνοιγμα.
Γιαυτό πλέον κινέζικα flag ships με τα μια λεφτά και ίδιες επιδόσεις.

vasilist

“Μισά λεφτά” δεν υπάρχει edit

ducatijim

Συγνώμη αλλά μήπως αυτός που έγραψε το άρθρο είναι εμπαθής?? Εκτός αν δεν ξέρει καλά αγγλικά κ έγραψε ό,τι του ήρθε στο μυαλό…..
Συγνώμη αλλά τέτοια άρθρα με κάνουν κ σκέφτομαι λίγο ύποπτα……
Επίσης το Ζ5 γενικότερα πάει πολύ καλά σε πώλήσεις κ Ελλάδα κ Ευρώπη.
Αυτά κ εύχομαι στο μέλλον ευστοχότερα αρθρα…..

Gpapa

Όντως η Sony δεν τα πάει καλά στα κινητά (2% μερίδιο αγοράς παγκοσμίως δεν το λες και επιτυχία και μάλιστα με νέα πτώση στις πωλήσεις) οπότε το άρθρο μια χαρά τα λέει.

ΚΝ

Λανθασμενος τίτλος…Το κείμενο λέει ότι το τμήμα κινητών είναι κερδοφόρο.

Xperiakias

Εκτός τόπου και χρόνου ο τίτλος!

Γιάννης

Δεν αναφέρεται στο άρθρο ότι πέρυσι υπήρξε 14.7% πτώση στις πωλήσεις κινητών (το γράφει το engadget) , όσο πάνε και χειροτερεύουν τα πράγματα.

Ανακιν

Λορενα μήπως ανεβάζεις τα άρθρα από Sony για αυτό και τέτοια παρατυπια;

Emoji

Άνακιν
Δε βαρέθηκες?
Κατά τη γνώμη μου και εμένα τα Sony μου φαίνονται τα καλύτερα κινητά! Κάτοχος iPhone 5s
Και εσύ techblog.gr γιατί δε διορθώνεις επιτέλους τον τίτλο? Λες και πως δε διαβάζεις τα comments μας. Άλλες φορές ξέρεις να απαντάς
Και σόρι για το Out of topic άλλα πριν το 5s είχα xperia z1 compact. Και επειδή ήθελα να το ρουτάρω κάτι έκανα λάθος και χάλασε. Είχε το lollipop. Οπότε πάω να το ανοίξω μου βγάζει το Sony logo και το φωτάκι το ειδοποιήσεων γίνεται πράσινο. Μετά μένει εκεί όλη την ώρα. Ξέρετε πως μπορώ να το φτιάξω? Ευχαριστώ!

Νίκος

@Emoji δοκίμασε να το σύνδεσης με τον υπολογιστή με το pc companion και κάνε αναβάθμιση συσκευής επαναφορά δηλαδή.

Emoji

Δε γίνεται τίποτα
Το έχω ήδη κάνει
Το πήγα μέχρι και στη σόνυ και επειδή δε μπορούσαν ούτε αυτοί να το φτιάξουν θα μου το αλλά αν και θα μου έδιναν ένα άλλο, αλλά επειδή είχε λένε κάνει σπασίματα στα πλαϊνά δε το επέτρεπε η εγγύηση
@Νίκος

Νίκος

@Emoji στο είπα γιατί είχα πάθει παρόμοιο σε Xperia και πήγα στο pc companion στο update και επανήλθε. Απλά ξέρω όταν δεν ανοίγει η συσκευή δεν γίνετε λες υπάρχει κάπου εκεί το update όμως και γίνετε.

Ανακον

@emoji σίγουρα δεν είχες iPhone γιατί αν είχες με τίποτα δεν θα ξαναεπιανες σονυ στα χεριασου

Emoji

Ανακιν
Ειλικρινά δε ξέρω γιατί τόσο μίσος για τη σόνυ
Και ειλικρινά το Sony κατά τη γνώμη μου ήταν χίλιες φορές καλύτερο. Το μόνο πρόβλημα σε σχέση με το iPhone η κάμερα. Και δε μιλάμε για κάτι το τραγικό απλώς λίγο καλύτερη.
Και όσο για το αν έχω δε θα κάτσω να ασχοληθώ. Πίστεψε ότι θέλεις. Καρφάκι δε μου καίγεται 🙂

Xperiakias

@Emoji Xperia Flashtool!

Emoji

@Xperiakias ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΤΥΧΙΑ…

Emoji

@Xperiakias
Σε ευχαριστώ πολύ! Δούλεψε. 🙂

Xperiakias

@Emoji Συγνώμη για την καθυστέρηση φίλε μου! Παρακαλώ φίλε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.