Sony: Εξαγοράζει το τμήμα αισθητήρων της Toshiba

Η Sony φαίνεται ότι ετοιμάζεται να επεκτείνει κι άλλο την κυριαρχία της στον τομέα των αισθητήρων καμερών για smartphones, καθώς οι πληροφορίες την θέλουν να εξαγοράζει το τμήμα αισθητήρων της Toshiba. Σύμφωνα με το Reuters η Toshiba βρίσκεται σε περίοδο αναδιάρθρωσης και είναι πολύ κοντά στο να έρθει σε συμφωνία με την Sony.

H Sony είναι μακράν ο ηγέτης παρέχοντας CMOS image sensors σε κατασκευαστές smartphones και κάποιες DSLR. Το 2014 είχε στην κατοχή της το 40.2% της αγοράς. Η απόκτηση της Toshiba θα βάλει την Sony σε ακόμη πιο ισχυρή θέση απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως η Samsung.

Το τμήμα smartphones της Sony δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά τελευταία, αλλά έχει δεσπόζουσα θέση στις κάμερες των smartphones. Φέτος, επέκτεινε 2 φορές τις μονάδες αισθητήρων σε Nagasaki και Yamagata με κόστος 1.2 δισ. δολάρια. Μεγάλοι πελάτες όπως Apple και Xiaomi της αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Αντιθέτως, για την Toshiba τα πράγματα είναι πιο ζοφερά καθώς βρίσκεται στον απόηχο του οικονομικού σκανδάλου που την θέλει να έχει διογκώσει τα κέρδη της τα τελευταία 7 χρόνια. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση του CEO και 8 ακόμη στελεχών ενώ γίνεται και γενική αναδιάρθρωση ως προς την πορεία της. Το πρώτο κομμάτι είναι αυτό των αισθητήρων, που όπως φαίνεται θα περάσει στα χέρια της Sony.

Sony: Εξαγοράζει το τμήμα αισθητήρων της Toshiba, Sony: Εξαγοράζει το τμήμα αισθητήρων της Toshiba

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Καλο αυτό. Καλο θα ηταν επίσης η Sony να συνεργαστεί με τη Toshiba και να φτιάξουν ένα Ιαπωνικο επεξεργαστή. Ηδη φτιάχνουν επεξεργαστες Κινέζοι, Ταϊβανέζοι και Κορεατες οπότε θα πρεπει να φτιαξουν και οι Ιάπωνες αφου είναι κορυφαίοι στο Hardware.

keysmith

toshiba είναι οι αισθητήρες του nokia 808 και άλλων pureview. Μπορεί η sony να πουλάει περισσότερο σε αισθητήρες αλλα είναι μακράν πίσω από τους toshiba. Ναι καλά το λέω, μακράν πίσω. H ποιότητα των αισθητήρων toshiba σε αυτά τα μεγέθη είναι καλύτερη και ας είναι λιγότερο γνωστή η εταιρία.

Η sony ΔΕΝ (δεν λεμε) έχει καλούς αισθητήρες σε compact σε αντίθεση με τις ASP-C και FF (DSLR, mirrorless). Είναι γεμάτοι artifacts μια ελαιογραφία ή θολούρα γενικά.

Αντε το Z6 να έχει αισθητήρες toshiba πολύ θα το ήθελα.

Koukoz

Μα καλά αυτή η αποτυχημένη SONYδε θα έκλεινε?
Λες να κάνει εξαγορές για να κλείσει και να εξαγοραστεί πιο ακριβά?????
#troll_mode_on

DimitrisZ

@keysmith να σου θυμησω ότι το M9/ M9+ φοράνε αισθητήρα Toshiba και τα ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμό, αναγκαζοντας την να βγάλει το Μ9+ με νέο αισθητήρα. Αυτά.

TechGeek

@Koukoz Ελπίζω να αστειεύεσαι. Η sony είναι κολοσσός με τεραστια κέρδη από τα Sony pictures, playstation, sony music που είναι μια εκ των τεσσάρων πιο μεγάλων δισκογραφιών στον κόσμο. Έχει εταιρία για ασφάλειες και χίλια αλλα πράγματα. Το mobile division της τα πάει χαλια οποτε όπως είπαν αν συνεχίσει έτσι και του χρόνου θα το κλείσουνε/πουλήσουνε και δεν τους νοιαζει πολλά για τους πιο πάνω λόγους που σου ανέφερα.

@DimitrisZ Δεν φταίει μονο ο αισθητήρας για την ποιότητα. Φταίνε και τα οπτικά και το λογισμικό. Και όπως μας έδειξε η ιστορία η HTC δεν είχε ποτε ιδέα να βγάλει κινητό με κορυφαία κάμερα. Οποτε αμφιβάλλω να φταίει η toshiba. Εδώ η sony που κατασκευάζει τους αισθητήρες όλων και στα δικά τις κινητά ως πριν το Z5 δεν είχε ποτε καταφέρει να βγάλει κινητό με κορυφαία κάμερα.

TechGeek

Πολύ κακά νέα για τους χρηστες. Πλέον οδεύουμε προς το μονοπώλιο στους αισθητήρες για κινητά. Θα έχει 0 πίεση η sony οποτε αμφιβάλλω ότι θα προσπαθεί και ιδιαιτερα στο μέλλον.

Gvirginia

@TechGeek Να πω ότι δεν είχε γράψει “#troll_mode_on” από κάτω, πάει στην ευχή.. Φυσικά και αστειεύεται… Επίσης όταν μιλάνε για “εξαγορά / κλείσιμο” της Sony, εννοούν το mobile τμήμα της, όπως έγινε και με τη Nokia για παράδειγμα.

Υπάρχουν ακόμα και άλλοι μεγάλοι παίχτες στον τομέα των αισθητήρων, όπως η Samsun, η OmniVsion και η SK Hynix. Αν αυξήσει και άλλο τις τιμές η Sony ($7 ο αισθητήρας) τότε η αγορά θα στραφεί σε πιο οικονομικές επιλογές, πχ OmniVision ($1.79) και απλά θα τους βελτιώνουν στα εργαστήριά τους.

Bloodmaster

Παλι παει για κλείσιμο η sony την ωρα που επεκτείνεται σαν εταιρία. Χαχαχα.

Γιώργος

Πολύ σωστή κίνηση , να επικεντρωθούν εκεί που κερδίζουν λεφτά και να κλείσουν τμήματα που έχουν πωλήσεις “τρεις και ο κούκος” όπως το τμήμα κινητών.
Πάντως ο αισθητήρας στο Z5 και πάλι αποτυχία βγήκε καθώς λειτουργεί πρακτικά στα 8mp και δεν έχει και OIS.

Γιωργος

Η Sony πρεπει να κανει εσωτερικο απολογισμο του εαυτου της και πρεπει να δει πια τμηματα της πηγαινουν καλα και πια οχι και να επικεντροθει στον ηχο εκει ειναι η Sony αυτη ειναι η γνωμη μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.