Sony, στροφή στις high-end συσκευές για να επιστρέψει στα κέρδη

Πριν από λίγες μέρες η Sony ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια κέρδη και περιμένει επιπλέον 1.7 δισ. δολάρια ζημιές που προέρχονται από την Sony Mobile Communications. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή στρατηγικής αλλά και σε απολύσεις 1000 υπαλλήλων της προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η αλλαγή στρατηγικής είναι ότι στο εξής θα επικεντρωθεί περισσότερο στις high-end συσκευές όπως τα νέα Sony Xperia Z3 και Sony Xoeria Z3 Compact και όχι σε low και mid-range συσκευές. Οι νέες πληροφορίες από την Ταϊβάν αναφέρουν ότι η Sony πάγωσε ήδη τις entry-level και mid-range συσκευές που είχε στα σχέδια με τους κατασκευαστές της.

Αναφέρεται ότι οι πωλήσεις των high-end smartphones σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα δεν ήταν καλές ενώ οι entry-level συσκευές αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από επώνυμους και ανώνυμους Κινέζους κατασκευαστές. Οπότε κατέβασε τις προσδοκίες της για 50 εκατ. αποστολές στα 43 εκατομμύρια.

Η αλλαγή στρατηγικής από τη Sony σημαίνει ότι στο μέλλον θα δούμε λιγότερες συσκευές οι οποίες λογικά θα είναι και καλύτερες. Ήδη σκοπεύει να φέρει την αδιαβροχοποίηση σε mid-range συσκευές.

sony focus on high end smartphones, Sony, στροφή στις high-end συσκευές για να επιστρέψει στα κέρδη


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Sony μου βγαλε 1 ναυαρχιδα τον χρονο προσεγμενη, με αποφυγες συνηθισμενων χαζων λαθων, κλεισε συμβολαια με τις Αμερικανιες εταιριες τηλεφωνιας και ασε τις απολυσεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ

sony συνεχισε ετσι και σε λιγο καιρο θα δει τη μετοχη στο πατο και μετα θα σας παρει κανας κινεζος και θα γελανε κ τα τσιμεντα

dark_master

@Tom συμφωνω μαζί σου αν κ στη μεγάλη κατηγορία σύμφωνα με μια παλιότερη έρευνα τα κέρδη μειώνονται.(σκέψου πριν λίγα χρόνια με 200€ τι κινητό αγόραζες τότε και τι τώρα).
Για μένα αν ήθελε να προσεγγίσει τις μάζες θα μπορούσε να κατασκευάσει Android One συσκευές. Ναι μεν τα κόστη ειναι σαφώς πολύ λιγότερα αλλά δεν θα χρειαστεί να δαπανήσει λεφτά για διαφήμιση, ενώ σε περίπτωση που το εγχείρημα με τα high end δεν της βγει όπως δεν βγήκε πέρυσι και στην HTC με το ομολογουμένως παρά πολύ καλό One τότε θα έχει μια εναλλακτική πηγη εσόδων.

Tom

Δεν ξερω πως το σκεφτεται η sony αλλα ετσι ειναι οπως τα λες. Παντως λογικα στις χαμηλοτερες κατηγοριες θα τρωει παρα πολυ ξυλο για αυτο ισως σκεφτεται να τις κοψει τελειως. Ισως θελει να χτισει ονομα πρωτοκλασατης εταιριες κινητων δεν ξερω. Καμια φορα η αγορα δεν λειτουργει ορθολογικα. Παραδειγμα; Apple! Τρεχα γυρευε πως μια εταιρια οπως η apple εχει τα κερδη που εχει. Δεν ξερω γενικα κλασσικες σταθερες αξιες του παρελθοντος οπως sony, microsoft κλπ εχουν χασει λιγο την μπαλα. Η sony στο τελος θα μεινει μονο με το gaming κομματι της, τα τμηματα παραγωγης μουσικης και ταινιων.

Darth

1. 1 ναυαρχίδα του χρόνου (καλή), 1 mid range (της προκοπής) και εν phablet (και κάποιες παραλλαγές αυτών των 3 (dual sim κλπ) (και δεν την σηκώνει να έχει κάποιο λάθος η συσκευές)

2. να φτοιαξει επιτέλους τα μικρά μεν αλλά άπειρα bugs στο λογισμικό της (πάρα πολλοί από αυτό και μόνο φεύγουν)

3. να κάνει μια σωστή προώθηση στης εταιρείες κινητής.

4. σε μερικές χώρες (και Ελλάδα μέσα) να αλλάξει το επίσημο service (ακούει κόσμος Αραβατο και τρέχουν να σωθούν)

αυτά τα 4 θα κάνουν των κόσμο σε μικρο χρονικό διάστημα να προτιμάει την sony………

Alex

Sony άσε τα κινητά στην Apple που ξέρει και τράβα φτιάξε κανένα cybershot και καμία TV

vasilis

Συμφωνώ με τα παραπάνω αν και το z2 αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
Alex είσαι εκτός η Sony έχει κάνει πολύ καλές προσπάθειες και βελτιώσετε πολύ με την πάροδο του χρόνου.
Είμαι κάτοχος s5,z2,5s και γιατί είπες Apple, το z2 το 5s το βάζει κάτω και από ποιότητα και από ευχρηστία και κάμερα, πέρα από αυτά και το 5s είναι πολύ καλό τηλέφωνο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν λες άσε Sony τα κινητά στην Apple.
Στη τελική θα πουλήσω το z2 λόγο μεγέθους και θερμοκρασίας όταν ζορίζεται, και το 5s γιατί είναι πολύ μικρό για browsing και πολύ limited δυνατότητες, θα μείνω με το Samsung αν και η ποιότητα κατασκευής είναι μάπα σε σχέση με τα άλλα 2 είναι το καλύτερο Al around αν είχε και lcd θα ήταν super… Αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα 🙂
Αν έχεις αμφιβολίες για αυτά που λέω Alex στα βγάζω και φώτο να τα δεις, δεν είναι φαν πουθενά πάτα μόνο στην τεχνολογία.

Chris original

@Darth θελεις να εξηγησεις λιγο καλυτερα τι συμβαινει με την Αρβατο? Που αναφερονται τα τοσα αρνητικα σχολια? Προσωπικα ειχα ενα θεμα παλιοτερα με μια συσκευη, την εστειλα μου την φτιαξανε και μου την επεστρεψαν σε 2 εβδομαδες με δικα τους εξοδα (εντος εγγυησης) αθικτη και αναβαθμισμενη κιολας σε νεοτερο λογισμικο. Λες οτι ημουν απλα τυχερος?

vasilis

Ναι Chris ήσουν, εμένα μου φάγανε ναυαρχίδα του 12 το HTC one X, το έστειλα για επισκευή wi fi και μου βάλανε χαλασμένη μητρική που χάνεται τι σήμα gsm και όταν το ξανά έστειλα είπαν πως έχασα την εγγύηση γιατί η οθόνη δεν είναι στο σωστό σημείο… Τι με το καλό τι με βρίσιμο πάλι τα ίδια έλεγαν από ένα τηλέφωνο που αυτοί άνοιξαν και έκλεισαν.
Ήσουν τυχερός.

vasilis

Και απλά για το ιστορικό λέω πως την πατάτα την έκαναν στον μισό χρόνο και το περίμενα πως και πως να έρθει.
Και για να είναι και δίκαιος ίσως να μην φταίει η εταιρία αλλά κάποιος υπάλληλος που έκανε την πατάτα και μετά δεν μπόρεσε να το δικαιολογήσει και την έφαγα εγώ σαν πελάτης.
Όπως και να έχει από τότε αγοράζω ναυαρχίδες όπως έκανα πάντα αλλά σε τηλέφωνα που δεν πάνε αρβατο και αν πάνε τότε ζητάω εγγύηση από το τοπικό κατάστημα αν μου την κάνει πάλι η αρβατο να με καλύψουν τοπικά

Chris original

Καταλαβα. Δυστυχως ειναι αληθεια οτι η πραγματικοτητα απεχει σε σχεση με το πως βλεπουμε τους τεχνικους στις διαφημισεις να εργαζονται σε καθαρα εργαστηρια και με γαντια στα χερια..

Μα αυτο ακριβως ειναι δυνατον να μετακινησες εσυ την οθονη απο μονος σου? Και δεν το περασαν απο ελεγχο οτι λειτουργει σωστα πριν το στειλουν πισω? Εξαλλου ησουν εντος εγγυησης, επρεπε να σε καλυψουν χωρις δευτερη κουβεντα. Μιλαμε για συσκευες εκατονταδων ευρω και απαιτεις την αναλογη σοβαροτητα και υπευθυνοτητα στο χερισμο τους. Στην τελικη εισαι πελατης και πρεπει να μενεις ευχαριστημενος. Σε γενικες ομως γραμμες ναι πρεπει να σκεφτεσαι οτι συνηθως ενας τεχνικος μαλλον δεν εκανε σωστα τη δουλεια του και οτι δεν φταιει μια ολοκληρη εταιρεια. Παντως και εδω κολλαει το “μη σου βγει το ονομα” απ’οτι βλεπω. Κατι μαθαμε και αποψε. Στα υποψιν λοιπον!

vasilis

Έλα ντε αυτό προσπαθούσα να τους πω, πως δεν είμαι ελέφαντας… Τους έλεγα να σας δώσω και την κοπέλα από την Vodafone να σας πει και η ίδια πως μόλις το πήρα αμέσως το γύρισα στη μισή ώρα αλλά σιγά μην ήθελαν να ακούσουν, αυτοί ήξεραν καλύτερα από εμένα τι είχαν κάνει.
Δεν ξέρω για τον Darth αλλά εγώ έφαγα μεγάλη πίκρα.
Το έχω από τον έκτο μήνα tablet για τα παιδιά, είναι σαν να παίρνεις τώρα το note 4 η iPhone 6 και να το στέλνεις εκεί και να σου λένε “λυπάμαι η οθόνη δεν είναι στο σωστό σημείο “. Πως?… Χάχα τέλος πάντων.

GiorgosM

Άρε Sony, με την 4.4.4. πάει αέρας το Ζ,τρομερή απόκριση, πολύ σημαντικό μετά από ενάμιση περίπου χρόνο παρουσίασης να του έχει δώσει όλες τις αναβαθμίσεις από την 4.1 μέχρι την τωρινή kit kat 4.4.4.δεν το συζητώ η δε μπαταρία 🔋 τρομερή βελτίωση, μακάρι να στραφεί -επικεντρωθεί στις high end συσκευές και τρελάνει κόσμο. Άλλο κινητό 📱 το Ζ με την 4.4.4 εστίασε σε όλα τα αρνητικά του τηλεφώνου, μπράβο Σονυ να λέμε και τα καλά όχι μόνον τα στραβά..

παναγιωτης

και νομιζω ερχεται η σειρα της samsung.
sony,samsung,htc κτλ πρεπει να καταλάβετε οτι αν δεν δίνετε αναβαθμισεις θα πατωσετε…και καλα να πάθετε.δεν θα βαζουμε ολο cyanogen. βαρεθήκαμε

giannis

Γενικότερα προσέχει πολύ τις ναυαρχίδες τις η sony αφού το xperia Z μετά την αναβάθνιση 4.4.4 είναι τελείως άλλο κινητό πολύ καλύτερο από αυτό που είχε πρωτοκυκλοφορήσει και δεν έχει αφήσει καμία ναυαρχίδα η sony που να μην παίρνει αναβάθμιση

GiorgosM.

@giannis έτσι σωστός.!

vasilis

Εμένα στο z2 δεν ήρθε ενημέρωση για 4.4.4 είναι ακόμα στην 4.4.2.

GiorgosM

@vasilis εσείς οι κάτοχοι Ζ2 θα πάρετε και την L σίγουρα! πάντως στο Ζ μου έχει κάτσει τέλεια η 4.4.4.

Ιωάννης jb

Eχετε σκεφτεί να στείλετε μερικοί εδω μέσα βιογραφικό στην sony??
Αφήστε τους ειδικούς να ξέρουν κάτι παραπάνω… Κινήσεις κάνουν, άλλες φορές τους βγαίνουν άλλες όχι, λογικό πράγμα σε μια παγκόσμια αγορά που ακόμα και ειδικοί πέφτουν πολλές φορές έξω σε εκτιμήσεις

mixalis

H sony τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολλές θέσεις στην κατηγορία των smartphones και αυτό φαίνεται και από το Ζ2 αλλά και Ζ3 Ζ3c

klimas

Στις high-end συσκεύες έχει παρουσιάσει πολύ καλά στοιχεία το τελευταίο με εξάμηνο με Ζ2,Ζ3 , Ζ3 compact . Αν συνεχίσει έτσι κάποια στιγμή θα παρουσιάσει και κέρδη

giota

To Z3 compact σε χρώμα τιρκουάζ είναι πανέμορφο και περιμένω να έρθει και Ελλάδα που λογικά θα το προτιμήσουν πολλοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.