Μετά τη Samsung και η Sony μειώνει τα μοντέλα smartphones

Sony και Samsung είναι δυο τεράστια ονόματα στην αγορά των smartphones αλλά οι πωλήσεις και τα οικονομικά τους τον τελευταίο καιρό δεν είναι αυτά που είχαν προβλέψει. Η Samsung θα προχωρήσει στην μείωση του αριθμού των συσκευών της κατά 25%-30% ενώ η Sony έχει προχωρήσει ήδη στην αντικατάσταση του πρόεδρου και CEO της Sony Mobile Communications, Kunimasa Suzuki με τον Hiroki Totoki.

Οι αλλαγές σε επίπεδο κεφαλής όμως δεν είναι οι μόνες που θα γίνουν, καθώς ακολουθώντας το παράδειγμα της Samsung θα μειώσει και τον αριθμό των smartphones της ο οποίος φυσικά είναι πολύ μικρότερος από εκείνον της Samsung. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να μειωθεί η χασούρα η οποία για το οικονομικό έτος του 2014 προβλέπεται στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, δεν θα είναι μόνο ο αριθμός των smartphones που θα μειωθεί, αλλά και οι τηλεοράσεις. Η Sony θα στηριχθεί κυρίως στα πολλά εκατομμύρια που της αποφέρει το PlayStation 4 και στην κατασκευή αισθητήρων για κάμερες σε smartphones, για τα επόμενα τρια χρόνια. Στο γενικό πλαίσιο των περικοπών, η Sony λέγεται ότι του χρόνου δεν θα είναι χορηγός της FIFA.

Στόχος της είναι να επιστρέψει στα κέρδη ακόμη και αν οι πωλήσεις είναι 30% κάτω. Όπως αναφέρει ο νέος επικεφαλής του τμήματος mobile Hiroki Totoki, “We’re not aiming for size or market share but better profits”. Τα Xperia smartphones που δεν τα πηγαίνουν καλά στις πωλήσεις, έχουν κοστίσει πολλά στη Sony.

Το νέο τριετές πλάνο, στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων στο τμήμα videogames με το ποσό των πωλήσεων να αγγίζει τα 13.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ στο τμήμα με τους αισθητήρες, αναμένεται έως και 70% αύξηση πωλήσεων, άλλωστε οι πωλήσεις των αιθητήρων τα πηγαίνουν ήδη πολύ καλά με την Apple και πληθώρα Κινέζων κατασκευαστών να τους ενσωματώνουν στις συσκευές τους.

sony reduces smartphones, Μετά τη Samsung και η Sony μειώνει τα μοντέλα smartphones

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geoerge E.

Και πολύ καλά θα κάνει… Η επικέντρωση της σε λίγα και καλά smartphones θα ευνοήσει και εμάς σαν καταναλωτές πιστεύω.

nikmour

Όλες οι εταιρίες πρέπει να κάνουν το ίδιο. Δείτε την apple λίγες συσκευές, ώστε να επικεντρωθούν καλύτερα σες αυτές. Αν και τώρα και αυτή τα κάνει μαντάρα με τα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν

Rizo

Αισθητήρες Sony υπάρχουν και στα G2,G3,Note 4… Απο αυτά και μόνο μιλάμε για πόσα εκατομμύρια κομμάτια..
Πάντως τρομερή συσκευή το Z3..
Αυτή τη στιγμή κατέχει θέση στο βάθρο των smartphones.
Μακάρι να τα πάει καλα για να μην δούμε τίποτα σκηνικά αλα Nokia..

Panos7GR

Φυσικά και να τα μειώσει. Η Sony κατέληξε έτσι από τα απαίσια low-end smartphones της και τα κακά μεγάλα software updates της στη mid-end κατηγορία. Οι περισσότεροι που είχαν τέτοια Sony smartphones είτε συχαθηκαν γενικά το Android, νομίζοντας πως φταίει αυτό, ειτε δεν αγόρασαν ξανά άλλο Sony μοντέλο.

Η καλύτερη λύση είναι αλά Motorola με τη σειρά Moto. 3 μοντέλα τη χρόνια, ένα low-end (Moto E), ένα mid-end (Moto G) και ένα hi-end (Moto X). Έτσι και ποιοτικότερα μοντέλα, τόσο από κατασκευή όσο και software, θα έχει και καλύτερα θα παίζει με τις τιμες τους.

Αποστόλης Ρόδος

Συμφωνω με τους προλαλησαντες…. λιγα μοντελα και καλά.

Batel

Σιγά σιγά θα έχει την τύχη της Nokia και αυτή , εκτός από το Z3 όλα τα άλλα τηλέφωνα που βγάζει είναι μέτρια ή ακριβά για την κατηγορία τους. Άσε τον σχεδιασμό που είναι χάλια εδώ και χρόνια. Αλλά με Xiaomi , Lenovo , One Plus κτλ. να βγάζουν τόσο καλές συσκευές δεν θα μας λείψει κιόλας.

Ιωάννης jb

Μετά την samsung μειώνει και η sony τα μοντέλα λέει ο τίτλος! Εγω θα πω κάτι άλλο το θέμα δεν είναι τα μοντέλα!!! Δε καταλαβαίνεται ότι όσο περισσοτερα μοντέλα κυκλοφορεί μια εταιρία τόσο το καλύτερο για την ίδια διοτι δίνει πολλές επιλογές στους καταναλωτές??? Και φυσικά θα την προτιμήσουν!!!!! αυτός δεν είναι και ο λόγος που η samsung ανεβηκε στην κορυφή? Αυτος δεν είναι και ο λόγος που η lenovo είναι τόσο ψηλά στις πωλήσεις? δειτε λίγο ποσα μοντέλα εχουν κυκλοφορήσει αυτες οι εταιρίες και μετά σχολιάστε για τα μοντέλα τις sony τα οποία δεν είναι και πολλά! Το εχω ξαναπει και σε άλλο post αυτην τη στιγμή η sony σε όλες τις κατηγορίες προσφέρει καταπληκτικές συσκευες ψαχτήτε λίγο και μετά μιλάτε!! Χιλιες φορες να δώσω 50 ευρω παραπάνω να πάρω ενα sony κινητό παρά lenovo!!! είναι διαφορά κλάσης απλά τα πράγματα!!!! για τους άπιστους…. Lenovo A328 vs xperia e3 Lenovo A536 vs xperia m2 και πολλά ακόμα υπάρχουν που μπορειται να βρείτε οπου η διαφορά στις τιμές τους είναι ελάχιστη ε όχι εγώ προσωπικά θα δώσω ένα 20αρικο παραπάνω και θα πάρω sony εσεις κάντε ότι γουστάρετε αλλά μη λέμε και κουραφέξαλα δήθεν ότι τα lenovo xiami και δε… Συνέχεια »

dimitris

To xperia E3 είναι σχετικά γρήγορο και οικονομικό και αξίζει πολύ περισσότερο από το Α328 της lenovo

Γιώργος

Γίνεται σύγκριση κινητού που έχει 199 ευρώ (xperia E3) με το Lenovo A328 που έχει τα μισά λεφτά? Αν κάποιος είναι άσχετος όλα γίνονται…. Είναι προσβολή για την Lenovo να την συγκρίνουμε με πρώην εταιρείες όπως η Sony. Εκτός και έχετε μείνει στην εποχή των Trinitron.

Ιωάννης jb

Γιώργος σου θίξαμε την εταιρία και νευρίασες?
προσβολή για την lenovo?? πρώην εταιρία η sony??
α μερικοι δε πάτε καθόλου καλά! οτι να ναι λέτε
Ποια μισά λεφτά??
οταν εγραψα το σχόλιο περιπου τα ιδια λεφτά ειχαν στο skroutz και μόνο ο κοτσοβολος μάλλον σε προσφορά το είχε 99 ευρώ!
Και να σου πω και κάτι τελευταίο εξυπνάκια αν κάτσεις και δεις τα χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια είδα και περιπου παρόμοιες τιμές και έβγαλα κάποια συμπεράσματα δεν έκατσα να το ξεψαχνίσω και να σκεφτώ τα 199 ευρώ που το φέρνουν και το πουλάν κάποιοι κλέφτες στη χώρα μας! θα δεις ότι σε λίγο καιρό (1-2 μήνες) στο skroutz η μέση τιμή πωλησης του e3 θα είναι 120 με 130 ευρώ και με αυτά σκεπτόμενος έβγαλα το συμπέρασμα καλύτερα λίγα παραπάνω και sony παρά lenovo
εσυ θεωρείς καλύτερα τα lenovo εγώ τα sony γούστα είναι αυτά
Αλλά να προσέχεις πως με αποκαλείς γιατί δε θα ήθελες να σε αποκαλέσω έτσι και εγώ

Batel

Lenovo 328 έχει 99 ευρώ στον Κωτσόβολο , το Ε3 έχει 199 ευρώ στο Public. To A536 επίσης 149 ευρώ Public ενώ το Μ2 έχει 239 στο ίδιο κατάστημα. Οι συγκρίσεις είναι τελείως άστοχες. Επίσης άστοχη η σύγκριση Lenovo (τρίτη στον κόσμο μετά την εξαγορά της Motorola) και Xiaomi (4η στον κόσμο) με την Sony που ούτε και ξέρω σε ποια θέση έχει πέσει.

Ιωάννης jb

Batel απο πότε οι θέσεις στο κόσμο με βάση τις πωλήσεις που κάνουν αποτελεί αξιόπιστο στοιχείο για να βγάλουμε συμπεράσματα στο ποιό προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης και γενικότερα περισσότερα πράγματα στον καταναλωτή?? παραβλέπεις σημαντικά θεματάκια όπως το ότι η κίνα στην οποία απευθύνονται αυτες οι δυο εταιρίες κατα κύριο λόγο είναι τεράστια αγορά και εκει οι υπόλοιπες δε μπορουν να τις συναγωνιστούν.
Επισης μου είπες ότι στα public το 536 έχει 149 και το m2 239
Δεν αναρωτήθηκες όμως γιατί το ένα το βρίσκεις το πολύ μέχρι 10 ευρώ πιο κάτω στα υπόλοιπα μαγαζιά, ενω το sony το βρίσκεις μέχρι και 70!!!!! αμα βρεις την απάντηση στο ερώτημα μου θα καταλάβεις

mixalis

Η sony έχει ρίξει τις τιμές αρκετά . Το Ε3 έχει σχεδίαση Ζ και ειναι σε καλή τιμή και όταν κυκλοφόρησε το Ζ3 το είχε 50 ευρώ πιο φθηνά από όταν είχε κυκλοφορήσει το Ζ2 και αυτό είναι καλό να πέφτουν οι τιμές στα κινητά γιατί είχαν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.