H Sony ακούγεται ότι θα πουλήσει το τμήμα VAIO υπολογιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η Sony ετοιμάζεται να πουλήσει το τμήμα με τους υπολογιστές VAIO σε μια ιαπωνική κοινοπραξία εταιρειών κρατόντας ένα μικρό ποσοστό και αποσύροντας εντελώς το brand από χώρες που δεν έχει καταφέρει να γίνει γνωστό. Η Sony έχει ενημερωθεί αλλά δεν θέλησε να αρνηθεί ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.

Το deal ακούγεται ότι δεν έχει κλείσει ακόμα με το τίμημα αυτής της πώλησες να εκτιμάται στα 391 με 489 εκατομύρια δολάρια. Η Sony θέλει να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των smartphones.

Η Sony ξεκίνησε να πουλάει υπολογιστές με τον brand name VAIO το 2006 και σήμερα απασχολεί περίπου 1000 εργαζόμενους στο τμήμα αυτό.

Sony VAIO, H Sony ακούγεται ότι θα πουλήσει το τμήμα VAIO υπολογιστών

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos K

Αντε να το πάρει καμια εταιρία που δεν θα υπερχρεώνει και δεν θα έχει custom drivers.

Timotheos

Επειδή εγώ έχω Sony Vaio θεωρώ ότι έχουν ποιότητα και είναι καλά και προσεγμένα laptop, αυτή η είδηση δεν μου ακούγεται και πολύ καλή εξέλιξη.

makismali7

Ελπίζωνα μην επιβεβαιωθεί η είδηση…βγάζει πολύ ποιοτικά λαπ τοπ η σονυ

Darth

Αφού τα έχει κάνει μαντάρα η Sony σε αυτό των τομέα ειδικά custom drivers πουππροκαλούσαν πονοκέφαλο σε όλους και λάθος εσωτερική κατασκευή σκελετού ήταν το σήμα κατατεθέν της

KostasMD

Απο τα πιο overpriced laptops, έχω ταλαιπωρηθει αρκετά για να τα επισκευασω!

bobo1704

Ό,τι VAIO έχει πέσει στα χέρια μου, όλα ήταν απο κάκιστα έως απίστευτα χάλια… Πανάκριβα, με ανταλλακτικά που αν δεν είναι ντε και καλά γνήσια χρειάζονται χίλια δυο για να δουλέψουν σωστά και drivers ό,τι να’ναι στην κυριολεξία… Μακάρι να πάρει το brand άλλη εταιρία της προκοπής…

ΛΠ

Πολύ καλοί υπολογιστές και κρίμα να φύγουν απο τη σονυ . Εγώ και φιλοι μου που ειχουμε λειτουργούν απροβλημάτιστα χρόνια και χωρίς κολλήματα. Είναι λάθος για τη σονυ γιατί χαλάει το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει και θα υπολείπεται των αντιπάλων πχ Samsung, apple

Alex

Έχω VAIO εδώ και 4 χρόνια και από τον πρώτο χρόνο είχε προβλήματα τα οποία συνεχίζονται μέχρι και τώρα. Τα custom drivers όπως προαναφέρθηκε ήταν απαράδεκτα και το κόστος που έχουν τα λαπτοπ είναι ανάξιο της αποτελεσματικότητάς τους. Πληρώνεις (τουλάχιστον όταν το πήρα πλήρωνες) την “οθόνη” του λάπτοπ ενώ σε όλα τα υπόλοιπα υστερούσε αισθητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.