H SpaceX γράφει ιστορία με τον επαναχρησιμοποιημένο Falcon 9

SpaceX falcon 9, H SpaceX γράφει ιστορία με τον επαναχρησιμοποιημένο Falcon 9

Έπειτα από δυο χρόνια έντονης προσπάθειας και αποτυχιών, η SpaceX, η εταιρεία του πολυτάλαντου Elon Musk κατάφερε να γράψει ιστορία. Το όραμα της SpaceX είναι οι πύραυλοι που στέλνονται στο διάστημα, να χρησιμοποιούνται πάνω από μια φορά.

Αυτό κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα καθώς μπόρεσε να εκτοξεύσει με επιτυχία τον επαναχρησιμοποιημένο Falcon 9, αλλάζοντας μια και καλή τα δεδομένα για τέτοιες αποστολές κάθε μια από τις οποίες κοστίζει εκατομμύρια δολάρια.

Η SpaceX ανακοίνωσε την επιτυχία της μέσω του παρακάτω tweet λέγοντας ότι ο πύραυλος προσγειώθηκε στο drone ship ονόματι “Of Course I Still Love You”. Στο εξής η SpaceX θα ξοδεύει πολύ λιγότερα χρήματα με τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων που μετά την πρώτη φορά δεν αχρηστεύονται. Η επιτυχία της SpaceX δεν αποτελεί ορόσημο μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη τη βιομηχανία της αεροδιαστημικής.

Η συγκεκριμένη προσγείωση και απογείωση του επαναχρησιμοποιημένου Falcon 9 ήταν μεν δοκιμαστική, αλλά όχι άδεια.

Η εκτόξευση έλαβε χώρα στο Kennedy Space Center της NASA. Στόχος της SpaceX είναι να πραγματοποιεί νέα αποστολή κάθε δυο με τρεις εβδομάδες, ξεκινώντας σύντομα. Στο σύνολο θέλει να πραγματοποιήσει 70 αποστολές.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκτόξευση. Kατά τη διάρκεια του live stream εμφανίστηκε ο CEO της εταιρείας Elon Musk, λίγο μετά την προσγείωση μιλώντας για επανάσταση στις διαστημικές πτήσεις: “It means you can fly and refly an orbital class booster, which is the most expensive part of the rocket. This is going to be, ultimately, a huge revolution in spaceflight”.

Δείτε το video:

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Την προσγειωση δεν την βλεπουμε ποτε… Αλλα τεσπα…

Μπάμπης

Η προηγούμενη προσγείωση του Falcon 9 που επαναχρησιμοποιήθηκε προχθές : https://youtu.be/RPGUQySBikQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.