Η SpaceX μας πάει ένα εικονικό ταξίδι στο διάστημα με το Starship

SpaceX, Η SpaceX μας πάει ένα εικονικό ταξίδι στο διάστημα με το Starship

https://www.youtube.com/watch?v=-Oox2w5sMcA

O Elon Musk παρουσίασε ένα εντυπωσιακό animation για την εκτόξευση του Starship της SpaceX δίνοντας πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Το Starship είναι το βασικό όχημα επέκτασης της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.

Το Starship ταξιδεύει πάνω στον πύραυλο Super Heavy, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με 29 κινητήρες Raptor, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να έχει 33 κινητήρες για ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου. Η δεύτερη εκδοχή του κινητήρα Raptor έχει το πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους και της ευκολότερης συντήρησης.

Το σχέδιο του Elon Musk είναι να κοστίζει η κάθε εκτόξευση του Starship λιγότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια. Το σύστημα αυτό μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί κάθε έξι με οχτώ ώρες, για τρεις εκτοξεύσεις την ημέρα. Όπως βλέπουμε και στο σχετικό video animation, η κάθε πτήση των πυραύλων που μεταφέρουν το Starship θα διαρκεί συνολικά 6 λεπτά, δύο λεπτά για την άνοδο και άλλα 4 για την κάθοδο.

Η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των πυραύλων της SpaceX, αποτελεί το κλειδί της διαστημικής εξερεύνησης και της προσπάθειας της ανθρωπότητας να φτάσει σε άλλους πλανήτες.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.