SpaceX: Στέλνει δενδρύλλια κάνναβης στο διάστημα

, SpaceX: Στέλνει δενδρύλλια κάνναβης στο διάστημα

Η SpaceX έστειλε τις προηγούμενες ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ένα φορτηγό πλοίο το οποίο περιέχει τα πάντα από προμήθειες και ένα ρομπότ για γενετικά τροποποιημένους ποντικούς. Η επόμενη αποστολή της SpaceX θα γίνει χρησιμοποιώντας την κάψουλα Dragon στην οποία θα φορτωθούν δενδρύλλια κάνναβης.

Τα δενδρύλλια κάνναβης που θα στείλει η εταιρεία του Elon Musk – ο οποίος να υπενθυμίσουμε έχει καπνίσει δημόσια μαριχουάνα – είναι μέρος ενός πειράματος της εταιρείας γεωργικών τεχνολογιών Front Range Biosciences. Η κάνναβη που θα σταλεί στο διάστημα θα ελεγχθεί αν είναι εφικτή η χρήση της ως τρόφιμο, οικοδομικό υλικό ή και βιοκαύσιμο. Η Front Range Biosciences ασχολείται με την παραγωγή νέων ποικιλιών κάνναβης και καφέ και θέλει να μάθει την συμπεριφορά αυτών των φυτών στην μικροβαρύτητα.

Γενικότερα τα φυτά αντιδρούν διαφορετικά στα χαμηλά επίπεδα βαρύτητας και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών στο διάστημα θα βοηθήσει στην δημιουργία βιώσιμης πόλης όπου οι αστροναύτες θα μπορέσουν να απολαύσουν φρέσκα τρόφιμα.

Ο Δρ. Jonathan Vaught, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Front Range Biosciences δήλωσε:

Αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που κάποιος ερευνά τα επίδραση της μικροβαρύτητας και της διαστημικής πτήσης σε καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης και καφέ. Υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει την θεωρεία ότι τα φυτά μεταλλάσσονταιστο διάστημα. Αυτή είναι μία ευκαιρία να δούμε αν αυτές οι μεταλλάξεις παραμένουν όταν ξανά γυρίσουν στην γη τα φυτά και αν υπάρχουν νέες εμπορικές εφαρμογές.

Για την αποστολή των δενδρυλλίων στο διάστημα θα χρησιμοποιηθεί ένας ειδικά σχεδιασμένος χώρος ο οποίος θα φιλοξενήσει 480 φυτικές κυτταρικές καλλιέργειες διατηρώντας την θερμοκρασία σταθερή. Έπειτα, οι καλλιέργειες θα μείνουν 30 ημέρες στο διάστημα επιδρώντας πάνω τους η μικροβαρύτητα και θα γυρίσουν στην Γη, ενώ η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών θα γίνει εξ αποστάσεως. Οι ερευνητές στην Γη θα εξετάσουν πως επηρεάστηκε το DNA από την μικροβαρύτητα και την κοσμική ακτινοβολία. Οι καλλιέργειες θα κάνουν το ταξίδι τους στην πτήση SpaceX CRS-20 η οποία θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.