SpaceX: Στέλνει δενδρύλλια κάνναβης στο διάστημα

Η SpaceX έστειλε τις προηγούμενες ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ένα φορτηγό πλοίο το οποίο περιέχει τα πάντα από προμήθειες και ένα ρομπότ για γενετικά τροποποιημένους ποντικούς. Η επόμενη αποστολή της SpaceX θα γίνει χρησιμοποιώντας την κάψουλα Dragon στην οποία θα φορτωθούν δενδρύλλια κάνναβης.

Τα δενδρύλλια κάνναβης που θα στείλει η εταιρεία του Elon Musk – ο οποίος να υπενθυμίσουμε έχει καπνίσει δημόσια μαριχουάνα – είναι μέρος ενός πειράματος της εταιρείας γεωργικών τεχνολογιών Front Range Biosciences. Η κάνναβη που θα σταλεί στο διάστημα θα ελεγχθεί αν είναι εφικτή η χρήση της ως τρόφιμο, οικοδομικό υλικό ή και βιοκαύσιμο. Η Front Range Biosciences ασχολείται με την παραγωγή νέων ποικιλιών κάνναβης και καφέ και θέλει να μάθει την συμπεριφορά αυτών των φυτών στην μικροβαρύτητα.

Γενικότερα τα φυτά αντιδρούν διαφορετικά στα χαμηλά επίπεδα βαρύτητας και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Ο τρόπος ανάπτυξης των φυτών στο διάστημα θα βοηθήσει στην δημιουργία βιώσιμης πόλης όπου οι αστροναύτες θα μπορέσουν να απολαύσουν φρέσκα τρόφιμα.

Ο Δρ. Jonathan Vaught, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Front Range Biosciences δήλωσε:

Αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που κάποιος ερευνά τα επίδραση της μικροβαρύτητας και της διαστημικής πτήσης σε καλλιέργειες δενδρυλλίων κάνναβης και καφέ. Υπάρχει επιστήμη για να υποστηρίξει την θεωρεία ότι τα φυτά μεταλλάσσονταιστο διάστημα. Αυτή είναι μία ευκαιρία να δούμε αν αυτές οι μεταλλάξεις παραμένουν όταν ξανά γυρίσουν στην γη τα φυτά και αν υπάρχουν νέες εμπορικές εφαρμογές.

Για την αποστολή των δενδρυλλίων στο διάστημα θα χρησιμοποιηθεί ένας ειδικά σχεδιασμένος χώρος ο οποίος θα φιλοξενήσει 480 φυτικές κυτταρικές καλλιέργειες διατηρώντας την θερμοκρασία σταθερή. Έπειτα, οι καλλιέργειες θα μείνουν 30 ημέρες στο διάστημα επιδρώντας πάνω τους η μικροβαρύτητα και θα γυρίσουν στην Γη, ενώ η παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών θα γίνει εξ αποστάσεως. Οι ερευνητές στην Γη θα εξετάσουν πως επηρεάστηκε το DNA από την μικροβαρύτητα και την κοσμική ακτινοβολία. Οι καλλιέργειες θα κάνουν το ταξίδι τους στην πτήση SpaceX CRS-20 η οποία θα γίνει τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX

DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.

Business China

O Jack Ma χάνει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα

Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.

Business Amazon

H Amazon αλλάζει το εικονίδιο της εφαρμογής για τις iOS και Android συσκευές

Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.

Business Cisco

Cisco Digital Talks: Διάλλογοι στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.