Steve Jobs: Συζητούσε το Apple Car από το 2008

Το λεγόμενο Apple Car περιμένουμε να είναι το “next big thing” της Apple, με τις φήμες και τις ενδείξεις να γίνονται όλο και πιο έντονες. Ωστόσο, η ιδέα ενός αυτοκινήτου με σήμα κατατεθέν το δαγκωμένο μήλο, δεν είναι καινούρια, αλλά την σκεφτόταν και ο ίδιος ο Steve Jobs από το 2008.

Οι πληροφορίες έρχονται από τον CEO της Nest, Tony Fadell και πρώην στέλεχος της Apple, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg είπε ότι ο Jobs συζήτησε πολλές φορές την ιδέα της δημιουργίας ενός αυτοκινήτου.

“Συζητήσαμε αρκετές φορές το 2008, το αν κατασκευάζαμε ένα αυτοκίνητο, πως θα ήταν; Πως θα ήταν το ταμπλό, τα καθίσματα και τι καύσιμα ή ενέργεια θα χρησιμοποιούσαμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Fadell.

Η ιδέα υπήρχε, αλλά εκείνη την εποχή η Apple ήταν πολύ απασχολημένη με το iPhone που ήταν ακόμη στην αρχή του και δεν ήθελε να διαθέσει τις απαραίτητες πηγές (μηχανικούς, κεφάλαια, κλπ.) σε ένα τέτοιο project. Ο Fadell θεωρεί ότι η Apple μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο, διότι πολλά από τα στοιχεία του iPhone, αν χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη κλίμακα, μπορούν να δώσουν στην Apple τα εργαλεία που χρειάζεται.

Ωστόσο, όπως είχε πει ο CEO της Tesla, Elon Musk η δημιουργία ενός αυτοκινήτου, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και είναι πολύ πιο περίπλοκη από το να αναθέσεις σε μια εταιρεία όπως Foxconn και να της πεις “φτιάξε μου ένα αυτοκίνητο”.

Steve Jobs: Συζητούσε το Apple Car από το 2008, Steve Jobs: Συζητούσε το Apple Car από το 2008

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Διορατικος ο Steve ( και δεν το εννοω οπως το λενε στο σποτ του Αδωνη ). Πιο ευκολη ειναι ομως μια συνεργασια με μια απο τις μεγαλες εταιρειες του χωρου παρα μια αποκλειστικη κατασκευη εξ αρχης με το εμβλημα του μηλου πανω ( αντι πχ του αστερα της Mercedes ). Πιστευω πως δυσκολα θα εμπιστευτει ενας αγοραστης μια google , μια apple , μια samsung στην αγορα του αυτοκινητου του, ειδικα οταν θα εχει να σκασει τουλαχιστον πανω απο 40χιλιαρικα ( κ ισως να λεω και λιγα ) για ενα αυτοκινητο απο μια εταιρεια που εκανε μολις τα baby steps της σ αυτον τον χωρο, γιατι πλεον δεν μιλαμε για ενα απλο gadget εδω που θα παιζεις angry birds για να περναει η ωρα σου. Σωστος ο Elon Musk. Για να δουμε τι θα φερει το αμεσο μελλον λοιπον….

Agnostos13

Αν φτασει ποτε να κατασκευαζει αμαξια θα παει αναγκαστικα σε ιδιοκτητα εργοστασια… Το μοντελο φασον δεν μπορει να δουλεψει εκει! Πραγμα που κανει ηδη με τα Mac Pro της. Μια εξαγορα καποιας αυτοκινητοβιομηχανιας φανταζει πολυ πιθανη σε αυτο το σεναριο για να μην ξεκινησει απο το μηδεν. Διαφορετικα η συνεργασια με καποιο μεγαλο ονομα για απο κοινου παραγωγη ενος apple car ειναι μονοδρομος…

flash

Ο Musk θεωρεί ότι αυτό η Apple δεν το γνωρίζει? Ή μήπως περίμενε από εκείνον να της το επισημάνει? Ή μήπως θα βγάλει ένα αυτοκίνητο ”πρόχειρο” εκμεταλλευόμενη το ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά brands παγκοσμίως ”παίζοντας” με την ασφάλεια ανθρώπων και διακινδυνεύοντας το κύρος της και την εμβέλεια της. Οι φήμες για συνεργασία αναφέρονται στη Bmw και συγκεκριμένα στη σειρά iBMW. Ο Musk λέει τα αυτονόητα τα όποια γνωρίζει και η ίδια η Apple! Το γιατί έχει αγχωθεί τόσο πολύ για το τι θα κάνει η apple αυτό το ξέρει εκείνος!

Paul

Το άτομο ειταν 100 χρόνια μπροστά

Παναγιώτης

Από όνειρα κάνω και εγώ πολλά… στην πράξη τι κάνουμε;0
Λές και μόνο αυτος ειχε σκεφτει κατι τετοιο… ολοι οι αλλοι δεν αξιζουν, μονο ο τζομπς…

Theo

@Παναγιώτης Πόσο συμφωνώ μαζί σου!! Από όνειρα, χορτάσαμε. Από πράξεις όμως; Δηλαδή οι άλλες εταιρίεα δεν σκέφτηκαν ποτέ τίποτα; Εγώ βλέπω μία apple να έχει επαναπαυτεί, τα media να την θεοποιούν μονίμως λες και κάνει τίποτα το συνταρακτικό πλέον. Εάν έβγαζε η apple το s6 edge θα γινόταν χαμός και όλοι οι iphonaκηδες θα το έλαγαν ξανά και ξανά. Και εμείς ασχολούμαστε με το 6s. Αν είναι δυνατόν.

Kateriniotis

Τι apple car και θεωρίες!!
Απλά δεν υπάρχει αυτό και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ κατι τέτοιο!!

Bloodmaster

Μου φαίνεται θα παιχτει το εξης.Θα βγαλει μια βλακεια η apple θα σκοτωθει κοσμος και θα χασει και την αξιοπιστία της

Nick

Λίγος σεβασμός στον άνθρωπο αυτόν δεν βλάπτει. Αν έχουμε smartphones και tablet την σημερινή μέρα όλοι μας το οφείλουμε στον jobs οποίος δεν γνωρίζει την ιστορία καλύτερα μην γράφει ακόμα και τους υπολογιστές το ίδιο ο bill Gates εργαζόταν για τον jobs κάποτε…και εγώ που γράφω πότε μου δεν έχω πάρει τίποτα από apple αλλά γνωρίζω και σέβομαι το έργο που άφησε πίσω αυτός ο μεγάλος οραματιστής.

John1

Όλοι οραματιστές είμαστε.Όλοι έχουμε δώσει ως άνθρωποι και κάτι στον κόσμο όπως και δίνουμε κάθε μέρα.(μικρό μεγάλο όλα κάνουν την διαφορά).Τί σχέση έχουν όλα αυτά με την πετριά του καθενός;τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ως ιδέα και ως επιθυμία τα βλέπαμε σε ταινίες ΕΦ πριν ο Jobs πάει σχολείο.Καλός χρυσός,ένας απλός άνθρωπος ήταν που στο κάτω κάτω για ότι έκανε αμοίφθηκε αναλόγως και αυτός και οι μεταγανέστερες γενιές και μάλιστα αν κρίνουμε απο τις τιμές των apple συσκευών…χρυσάφι.Δεν παρέμειναν όλα εκεί που τα άφησε αλλά αντιθέτως εξελίχθηκαν σε πολλά επίπεδα απο άλλους με πολύ πιο καινοτόμο τρόπο.
Εδώ μιλάει το άρθρο για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και όχι για τα smartphones.

Agnostos13

Βαση λογικης δεν εχει λογο η Apple να παραξει ενα συμβατικο αυτοκινητο. Πιστευω αυτο που θελει να καταφερει ειναι να ταραξει τις υπαρχουσες ισορροπιες της αυτοκινητοβιομηχανιας μεταξυ υπολογιστη και ανθρωπου. Αυτη τη στιγμη ο χειριστης ειναι ο ανθρωπος και ο υπολογιστης ασκει τυπικες και βοηθητικες εργασιες (πχ ενημερωσης του χειριστη). Η Apple πιστευω εχει την τεχνογνωσια (στο ηλεκτρονικο κομματι) να αντιστρεψει τους ρολους κανοντας τον υπολογιστη χειριστη και τον ανθρωπο να ασκει τις βοηθητικες εργασιες (πχ να φορτιζει τις μπαταριες, να αλλαζει ενα σκασμενο λαστιχο κλπ). Ετσι-και εκμεταλευομενη την χαρτογραφηση που εχει ηδη κανει-ο υπολογιστης θα γνωριζει ολες τις διαδρομες (που ο ανθρωπος δεν γνωριζει) για να εξυπηρετησει τους επιβατες του. Ετσι θα μπορεις να επιλεγεις απο το applewatch σου “αναχωρηση”…αυτο θα σου εμφανιζει “5′ για επιβιβαση”…θα ξεπαρκαρει το αμαξι και σε 5 λεπτα θα ειναι απ εξω και θα σου κορναρει εμφανιζοντας ενδειξη “ετοιμοι για αναχωρηση”. Μετα θα μπαινεις…θα λες “Ε Syri, πεταξε με αεροδρομιο” και δειξε μου το χθεσινο ματς Μπαρτσελονα-Ρεαλ”. Εσυ θα χαζευεις αγωνα και το αυτοκινητο θα σε πηγαινει αεροδρομιο. Με το που φτανεις θα λες “Siri γυρνα πισω στο σπιτι” (γιατι ενδεχομενως θα το χρειαστει και καποιος αλλος απο το σπιτι οσο θα λειπεις ταξιδι).… Συνέχεια »

NZ

Πολλά είχε πει ο Steve Jobs τα οποία ήταν κατακριτέα από τη μεγαλύτερη μερίδα των Super Genius και τώρα τα λούζονται στην πραγματικότητα.
Τέσπα. Ο άνθρωπος δεν είναι στη ζωή, οπότε εγώ δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να κρίνω κάτι στο οποίο είπε ή συζητούσε ή σκεφτόταν, από τη στιγμή που όταν αυτό που είπε-συζητούσε-σκεφτόταν, γίνει πραγματικότητα, δε θα είναι ο ίδιος παρών!
Οπότε καλό θα είναι να κρίνουμε το μελλοντικό αυτοκίνητο της Apple, όταν αυτό παρουσιαστεί από τη ίδια την εταιρία και όταν αυτό βγει στους δρόμους.

Panos7GR

Ως πότε θα χρησημοποιεί η Apple το όνομα “Steve Jobs” για marketing;; Βάζω στοίχημα και το 2030 για μια νέα κατηγορία προϊόντων της ΚΑΙ αυτή ο Jobs την είχε προτείνει / σχεδιάσει / την είχε δει στον ύπνο του κτλ. Ελεος! Δεν είμαστε όλοι πάνω στη Γη αμερικανάκια… Ελεος!

Σχετικά με τον φίλο Kateriniotis, εγώ πάντως πιστεύω πως θα υπάρξει Apple Car. Η Αμερικανική Αυτοκινητοβιομηχανία δε περπατάει, ούτε καν στην ίδια την Αμερική, συνεπώς ένα brand όπως της Apple θα την σηκώσει.
Παρεπιπτόντως να μου το θυμηθείτε πως πίσω από την απάτη με τους ρύπους της VW κρύβεται η Apple. Δεν είναι περίεργο που η αποκάλυψη έγινε στην Αμερική και πως η Apple είχε ήδη προσλάβει σε καίριες θέσεις πρώην στελέχη του ομίλου VW; Για να βγεις πρώτος πρέπει να ξεπαστρέψεις τον ανταγωνισμό και ο μεγαλύτερος παίχτης ποιός είναι; Η VW! Και ποιά χώρα είναι κυρίαρχη στην αγορά; Η Γερμανία. Τι αποκαλύφθηκε από το σκάνδαλο; Πως η γερμανική Κυβέρνηση γνώριζε. Αρα με ένα σμπάρο δυό τριγόνια. Χτύπησε όλη τη Γερμανική Αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i