Η Sun Microsystems εξαγοράζει την MySQL AB

Sun MicrosystemsΗ Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της MySQL ΑΒ, της εταιρίας ανάπτυξης μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βάσεις δεδομένων ανοικτού κώδικα στον κόσμο για περίπου ένα (1) δισεκατομμύριο δολλάρια. Η εξαγορά αυτή ενισχύει τη θέση της Sun στην αγορά πληροφορικής των επιχειρήσεων καθώς εισέρχεται δυναμικά στην παγκόσμια αγορά βάσεων δεδομένων αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη θέση της Sun ως ηγετικό προμηθευτή πλατφορμών στον χώρο του διαδικτύου και το ρόλο της ως τον μεγαλύτερο εμπορικό χορηγό ανοικτού κώδικα.

Με εκατομμύρια παγκόσμιων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google, Nokia, Baidu και China Mobile, η MySQL προσφέρει στην Sun συνεργασίες που θα αλλάξουν το τοπίο στη βιομηχανία λογισμικού, συμβάλλοντας στην ακόμα μεγαλύτερη υιοθέτηση της βάσης δεδομένων MySQL σε μεγάλες και παραδοσιακότερες εφαρμογές και επιχειρήσεις. Η ενσωμάτωση της στην Sun προβλέπεται να αυξήσει κατά πολύ την εμπορική ζήτηση των υπηρεσιών της MySQL και θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αξία τους για τους πελάτες, με την προσθήκη των υπηρεσιών της Sun. Η MySQL θα κερδίσει επιπλέον νέα κανάλια διανομής μέσω των υφιστάμενων συνεργασιών της Sun, συμπεριλαμβανομένων των OEM σχέσεών της με τις Intel, ΙΒΜ και Dell.

Η βάση δεδομένων ανοικτού κώδικα της MySQL χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα, τους προμηθευτές υλικού, τις γεωγραφικές περιοχές, τους κλάδους επιχειρήσεων και τα είδη εφαρμογών. Οι συμπληρωματικές σειρές προϊόντων της MySQL σε συνεργασία με την Sun αναμένονται να προσφέρουν νέες αγορές για τα συστήματα πληροφορικής, την τεχνολογία virtualization, το middleware και τις πλατφόρμες αποθήκευσης της Sun.

Η βάση δεδομένων ανοικτού κώδικα της MySQL αποτελεί το «Μ» των αρχικών LAMP – η πλατφόρμα λογισμικού που αποτελείται από τα Linux, Apache, MySQL και PHP/Perl, που έχουν πολλές φορές θεωρηθεί ως η βάση του Διαδικτύου. Η Sun έχει δεσμευθεί στην ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση του LAMP σε GNU/Linux και Microsoft Windows μαζί με το OpenSolaris και το MAC OS Χ. Η βάση δεδομένων από την MySQL, το OpenSolaris και το GlassFish, μαζί με την πλατφόρμα Java της Sun και τις κοινότητες NetBeans, θα αποτελέσει μια ισχυρή πλατφόρμα Web εφαρμογών καλύπτωντας μια μεγάλη γκάμα πελατών που μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντιγράφων της βάσης δεδομένων ανοικτού κώδικα MySQL έχουν ήδη διανεμηθεί από το διαδίκτυο, ενώ επιπλέον 50.000 αντίγραφα της γίνονται download καθημερινά. Αυτή η ευρεία διείσδυση σε συνδυασμό με την ισχύ της MySQL στο Web2.0, το Software as a Service (SaaS), τις επιχειρήσεις, τις τηλεπικοινωνίες και την ενσωματωμένη αγορά ΟΕΜ, την καθιστούν έναν σημαντικό συνδυασμό για την Sun Microsystems. Με την MySQL, η Sun θα έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει τις υπάρχουσες πελατειακές της σχέσεις και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες συνεργασιών με επιχειρήσεις που αναζητούν την ευελιξία και την ευκολία χρήσης των συστημάτων ανοικτού κώδικα.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Sun θα πληρώσει περίπου $800 εκατομμύρια σε μετρητά με αντάλλαγμα όλο το απόθεμα της MySQL και περίπου $200 εκατομμύρια σε stock options. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του λογιστικού έτους 2008 της Sun. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη ρυθμιστική έγκριση και άλλους συνήθεις όρους κλεισίματος. Η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι προσαυξητική στα λειτουργικά έσοδα του λογιστικού έτους 2010 βάσει των προτύπων της GAAP.

Δείτε επίσης:
> Ήχοι του μέλλοντος από το JABRA BT8030
> Παλιές ελληνικές διαφημίσεις τεχνολογίας στο YouTube
> techblog.gr | Διάδωσέ το!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.