Η Sun Microsystems εξαγοράζει την MySQL AB

Sun MicrosystemsΗ Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της MySQL ΑΒ, της εταιρίας ανάπτυξης μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βάσεις δεδομένων ανοικτού κώδικα στον κόσμο για περίπου ένα (1) δισεκατομμύριο δολλάρια. Η εξαγορά αυτή ενισχύει τη θέση της Sun στην αγορά πληροφορικής των επιχειρήσεων καθώς εισέρχεται δυναμικά στην παγκόσμια αγορά βάσεων δεδομένων αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη θέση της Sun ως ηγετικό προμηθευτή πλατφορμών στον χώρο του διαδικτύου και το ρόλο της ως τον μεγαλύτερο εμπορικό χορηγό ανοικτού κώδικα.

Με εκατομμύρια παγκόσμιων εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google, Nokia, Baidu και China Mobile, η MySQL προσφέρει στην Sun συνεργασίες που θα αλλάξουν το τοπίο στη βιομηχανία λογισμικού, συμβάλλοντας στην ακόμα μεγαλύτερη υιοθέτηση της βάσης δεδομένων MySQL σε μεγάλες και παραδοσιακότερες εφαρμογές και επιχειρήσεις. Η ενσωμάτωση της στην Sun προβλέπεται να αυξήσει κατά πολύ την εμπορική ζήτηση των υπηρεσιών της MySQL και θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αξία τους για τους πελάτες, με την προσθήκη των υπηρεσιών της Sun. Η MySQL θα κερδίσει επιπλέον νέα κανάλια διανομής μέσω των υφιστάμενων συνεργασιών της Sun, συμπεριλαμβανομένων των OEM σχέσεών της με τις Intel, ΙΒΜ και Dell.

Η βάση δεδομένων ανοικτού κώδικα της MySQL χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα, τους προμηθευτές υλικού, τις γεωγραφικές περιοχές, τους κλάδους επιχειρήσεων και τα είδη εφαρμογών. Οι συμπληρωματικές σειρές προϊόντων της MySQL σε συνεργασία με την Sun αναμένονται να προσφέρουν νέες αγορές για τα συστήματα πληροφορικής, την τεχνολογία virtualization, το middleware και τις πλατφόρμες αποθήκευσης της Sun.

Η βάση δεδομένων ανοικτού κώδικα της MySQL αποτελεί το «Μ» των αρχικών LAMP – η πλατφόρμα λογισμικού που αποτελείται από τα Linux, Apache, MySQL και PHP/Perl, που έχουν πολλές φορές θεωρηθεί ως η βάση του Διαδικτύου. Η Sun έχει δεσμευθεί στην ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση του LAMP σε GNU/Linux και Microsoft Windows μαζί με το OpenSolaris και το MAC OS Χ. Η βάση δεδομένων από την MySQL, το OpenSolaris και το GlassFish, μαζί με την πλατφόρμα Java της Sun και τις κοινότητες NetBeans, θα αποτελέσει μια ισχυρή πλατφόρμα Web εφαρμογών καλύπτωντας μια μεγάλη γκάμα πελατών που μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντιγράφων της βάσης δεδομένων ανοικτού κώδικα MySQL έχουν ήδη διανεμηθεί από το διαδίκτυο, ενώ επιπλέον 50.000 αντίγραφα της γίνονται download καθημερινά. Αυτή η ευρεία διείσδυση σε συνδυασμό με την ισχύ της MySQL στο Web2.0, το Software as a Service (SaaS), τις επιχειρήσεις, τις τηλεπικοινωνίες και την ενσωματωμένη αγορά ΟΕΜ, την καθιστούν έναν σημαντικό συνδυασμό για την Sun Microsystems. Με την MySQL, η Sun θα έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει τις υπάρχουσες πελατειακές της σχέσεις και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες συνεργασιών με επιχειρήσεις που αναζητούν την ευελιξία και την ευκολία χρήσης των συστημάτων ανοικτού κώδικα.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Sun θα πληρώσει περίπου $800 εκατομμύρια σε μετρητά με αντάλλαγμα όλο το απόθεμα της MySQL και περίπου $200 εκατομμύρια σε stock options. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του λογιστικού έτους 2008 της Sun. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη ρυθμιστική έγκριση και άλλους συνήθεις όρους κλεισίματος. Η διαπραγμάτευση αναμένεται να είναι προσαυξητική στα λειτουργικά έσοδα του λογιστικού έτους 2010 βάσει των προτύπων της GAAP.

Δείτε επίσης:
> Ήχοι του μέλλοντος από το JABRA BT8030
> Παλιές ελληνικές διαφημίσεις τεχνολογίας στο YouTube
> techblog.gr | Διάδωσέ το!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm 5G

To iPhone του 2023 θα έχει 5G modem της Apple

Η Apple φαίνεται ότι θα είναι έτοιμη να απεξαρτηθεί πλήρως από την Qualcomm από το 2023, με το iPhone εκείνης της χρονιάς.

Business Intel TSMC

Σοβαρές οι συνέπειες της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών

Η ζήτηση για επεξεργαστές συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά και οι συνέπειες του φαινομένου δείχνουν ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος τεχνολογία.

Business Apple Netflix

Η Apple προσπάθησε πολύ να κρατήσει κοντά της το Netflix

Η Apple φαίνεται πως έδωσε στο Netflix… γη και ύδωρ προκειμένου να κρατήσει αυτό τις αγορές μέσω της εφαρμογής του.

Business HP

Hewlett Packard Enterprise: Καινοτομίες μετατρέπουν το HPE Storage σε cloud-native, software-defined υπηρεσία δεδομένων

Οι τελευταίες καινοτομίες επιτρέπουν σε νέους και υπάρχοντες πελάτες να μεταβούν σε λειτουργικό μοντέλο cloud για τη διαχείριση δεδομένων και υπηρεσιών υποδομής.