Πάνω από τους μισούς πρώην εργαζόμενους παραδέχονται ότι έχουν κλέψει εταιρικά δεδομένα

Η Symantec και το Ινστιτούτο Ponemon ανακοίνωσαν τα ευρήματα μιας κοινής έρευνας με τη συμμετοχή εργαζομένων που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους μέσα στο 2008, σύμφωνα με την οποία το 59% των πρώην εργαζομένων παραδέχτηκαν ότι έκλεψαν εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρείας, όπως λίστες επικοινωνίας με πελάτες. Από αυτούς που παραδέχτηκαν ότι απέσπασαν εταιρικά δεδομένα, το 61% ανέφερε επίσης ότι δεν είχε καλή γνώμη για τον πρώην εργοδότη του.

Τα αρχεία που αποτέλεσαν αντικείμενο κλοπής ήταν κυρίως λίστες e-mail, αρχεία εργαζομένων, πληροφορίες πελατών συμπεριλαμβανομένων λιστών επαφών, και πληροφορίες μη οικονομικού περιεχομένου. Παρότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα προέρχονταν από πολλούς διαφορετικούς κλάδους, το υψηλότερο ποσοστό απαντήσεων ήταν από τον κλάδο τον οικονομικών υπηρεσιών.

Ευρήματα έρευνας
53% των ερωτηθέντων κατέβασαν πληροφορίες σε CD ή DVD, 42% σε USB και 38% τις έστειλαν ως συνημμένα σε προσωπικούς λογαριασμούς e-mail.
79% των ερωτηθέντων πήραν τα στοιχεία χωρίς την άδεια του εργοδότη τους.
82% των ερωτηθέντων είπαν πως οι εργοδότες τους δεν πραγματοποίησαν έλεγχο προσβασης σε έντυπα και ηλεκτρονικά έγγραφα πριν ο εργαζόμενος αφήσει τη δουλειά του.
24 από τους ερωτηθέντες είχαν πρόσβαση στο σύστημα IT ή το δίκτυο του εργοδότη τους μετά την αποχώρηση τους από την εταιρεία.

Το Ινστιτούτο Ponemon διενήργησε την έρευνα που βασίστηκε στο Διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2009, με δείγμα περίπου 1.000 ενήλικες που διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και άφησαν τη δουλειά τους μέσα στους 12 τελευταίους μήνες.

Σχετικά με το Ινστιτούτο Ponemon
Το Ινστιτούτο Ponemon δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη έγκυρων πληροφοριών και πρακτικών διαχείρισης απορρήτου στις επιχειρήσεις και στο Δημόσιο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Ινστιτούτο διενεργεί ανεξάρτητες έρευνες, εκπαιδεύει επικεφαλής από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και επικυρώνει πρακτικές προφύλαξης του απορρήτου και των εμπιστευτικών πληροφοριών σε επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azaas

twra tha tin pw tin kakioula mou… ypirxe kanenas pou na amfevale to ginotane ayto to pragma stin symantec??? Eidika gia tis listes me ta mail evaza kai bet!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».