Συναγερμός στη Google: Η Samsung σκέφτεται να αλλάξει σε Bing

samsung bing, Συναγερμός στη Google: Η Samsung σκέφτεται να αλλάξει σε Bing

Σε συναγερμό βρίσκεται η Google μετά από την ιδέα της Samsung να αλλάξει τα smartphone της από την Αναζήτηση Google στο Bing. Αυτό αναφέρει εκτενές δημοσίευμα των New York Times.

Μετά από πολλά χρόνια που οι δύο μηχανές αναζήτησης δεν συγκρίνονταν καν, πλέον το Bing είναι μεγάλη απειλή χάρη στη συμφωνία της Microsoft με το OpenAI και την ενσωμάτωση του ChatGPT Generative AI.

Η Google πληρώνει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε δημοφιλή προϊόντα με προσφορές που πλαισιώνονται είτε ως “διαμερισμός εσόδων” είτε ως “τέλη απόκτησης κίνησης”. Η Google φέρεται να πληρώνει έως και 3,5 δισ. δολάρια ετησίως για να είναι η προεπιλεγμένη αναζήτηση στα τηλέφωνα Samsung, ενώ πληρώνει στην Apple 20 δισ. δολάρια ετησίως για να είναι η προεπιλεγμένη αναζήτηση σε iOS και macOS. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η σύμβαση αναζήτησης Samsung/Google “είναι υπό διαπραγμάτευση και η Samsung θα μπορούσε να παραμείνει με την Google”.

Aυτό θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική κίνηση από μεριάς Κορέας που, εκμεταλλευόμενη την αμφισβητούμενη κυριαρχία της Google, επιδιώκει μια καλύτερη συμφωνία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Σιγαααα. Σε λίγες εβδομάδες έρχεται μπαράζ ψιθύρων , αρθρογραφίας , φημών κ διαρροών για το πόσο τέλεια και buttery search engine + AI θα μπορούσε να έχει η ΘΕΑΡΑ μας ΑΝ δε λυπόταν τους παραθυράκηδες κ τους ρομποτάκηδες. Μέγα Έλεος κ φιλεσπλαχνία δείχνουμε. Να χουν κ αυτοί κάτι να τρώνε…
ΑΛΛΙΩΣ ξέρετε πιστοί μου!\ ΒΕΝΤΟΥΖΑ θα τους είχαμε!!
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ!!

Δημητρης

Εγώ θα τονίσω από το άρθρο τη δυναμική της Apple σε σύγκριση με Sammy (20 vs 3.5 δις αντιστοιχα)

CRAZY PIG

BING! BANG! BONG! 😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.