Συνέντευξη με την Karen Chupka Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της έκθεσης τεχνολογίας CES

, Συνέντευξη με την Karen Chupka Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της έκθεσης τεχνολογίας CES

Κατά την διάρκεια του ευρωπαϊκού event CES Unveiled Paris που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου είχαμε την χαρά να συζητήσουμε με την κ. Karen Chupka, Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της έκθεσης τεχνολογίας CES και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της. Η κ. Chupka διατηρεί αυτή τη θέση από το 2000 και κατά τη διάρκεια της θητείας σε αυτή τη θέση, η έκθεση CES στο Λας Βέγκας έχει ανακηρυχθεί ως το μεγαλύτερο ετήσιο event της Βορείου Αμερικής.

Η έκθεση CES 2019 συγκέντρωσε περισσότερους από 4500 εκθέτες και πάνω από 175.000 επισκέπτες από 160 διαφορετικές χώρες και περιοχές. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και το Techblog.gr. Η ομάδα του Techblog επισκέπτεται την έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας τα τελευταία 5 χρόνια και θα βρίσκεται 5-10 Ιανουαρίου 2020 και στην επόμενη διοργάνωση. Μάθε περισσότερα για την έκθεση τεχνολογίας CES.

Κώστας Βλαχάκης: Σας αρέσει αυτό με το οποίο ασχολείστε;

Karen Chupka: Πραγματικά μου αρέσει μιας και είχα μέχρι τώρα την ευκαιρία να δω τόσους πολλούς τομείς της τεχνολογίας που έχουν αλλάξει τόσο πολύ με την πάροδο των χρόνων και αισθάνομαι τυχερή για αυτό.

Κώστας Βλαχάκης: Ποιές τεχνολογίες του σήμερα είχατε δει να ξεκινούν να αλλάζουν αρκετά χρόνια πριν;

Karen Chupka: Μπορώ να σας πω ορισμένα παραδείγματα αυτών των τεχνολογιών, όπως για παράδειγμα οι 4Κ τηλεοράσεις, όπου ήταν κάτι πολύ νέο που εμφανίστηκε αρκετά χρόνια πριν, με τους καταναλωτές να μπορούν αυτή τη στιγμή να τις αγοράσουν πολύ εύκολα από τα μαγαζιά. Αυτό που θα δούμε στη φετινή CES 2020 είναι οι 8Κ τηλεοράσεις και όπως πριν 4-5 χρόνια οι καταναλωτές είδαν τις πρώτες 4Κ τηλεοράσεις, έτσι και φέτος θα δούν τις νέες με ανάλυση 8Κ.

Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι οι τεχνολογίες που βρίσκουμε στις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπου μερικά χρόνια πριν, τα πρώτα οχήματα που μπορούσαν να παρκάρουν μόνα τους και ήταν κάτι πραγματικά νέο για τους καταναλωτές, και τώρα πολλά είναι τα αυτοκίνητα που μπορούν και παρκάρουν μόνα τους, και μάλιστα πωλούνται σε χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τα πρώτα χρόνια όπου η τεχνολογία ήταν νέα και πιο ακριβή.

Αυτά είναι τα δύο παραδείγματα τεχνολογίας που μπορούμε να πούμε ότι εμφανίστηκαν μερικά χρόνια πριν, στις εκθέσεις της CES και πλέον το να τις βρίσκουμε διαθέσιμες στις μέρες μας είναι κάτι το συνηθισμένο.

, Συνέντευξη με την Karen Chupka Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της έκθεσης τεχνολογίας CES

Κώστας Βλαχάκης: Στην επερχόμενη έκθεση CES 2020 ποιες τεχνολογίες θα δούμε που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας στο άμεσο μέλλον;

Karen Chupka: Πιστεύω πως οι δύο τεχνολογίες που θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή μας είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το 5G, το οποίο θα κάνει τη σύνδεσή μας στο internet αλλά και κάθε τι που κάνουμε σε αυτό, με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και με ομαλή ροή χωρίς διακοπές, κάτι το οποίο θα ενδυναμώσει την παραγωγή αυτόνομων οχημάτων, τα οποία για να αναγνωρίζουν ότι το μπροστινό όχημα έχει σταματήσει, θα πρέπει να είναι συνεχώς συνδεδεμένα στο internet και να υπάρχει συνεχόμενη επικοινωνία, και η τεχνολογία του 5G θα κάνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

Πιστεύω πως το 5G θα αλλάξει τα πάντα, από τις μεταφορές μέχρι και τον τομέα της υγείας μιας και οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα σε πραγματικό χρόνο και απομακρυσμένα, κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή με χαμηλότερες ταχύτητες δεδομένων από αυτές των 5G δικτύων.

Κώστας Βλαχάκης: Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τις τεχνολογίες blockchain;

Karen Chupka: Τα κρυπτονομίσματα είναι και αυτά ένα κομμάτι της τεχνολογίας που θα αλλάξει μελλοντικά μιας και θα υπάρχουν περισσότεροι τρόποι ανταλλαγής χρήματος, ενώ αυτό που θα αλλάξει πολλά στη ζωή μας είναι το blockchain, όπου στην έκθεση CES 2019 είδαμε την IBM να αναλύει το πως συνεργάζεται με τα Walmart για να καταγράφει από που προέρχονται τα προϊόντα. Το παράδειγμα της IBM ήταν η χρήση του blockchain για να εντοπίσουν από που προέρχονται τα μαρούλια και το ποιά είναι η πηγή που τα προμηθεύει έτσι ώστε αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα για την υγεία των πελατών, να καταγραφεί επί τόπου και να σταματήσει η παραγωγή έτσι ώστε να προφυλαχτούν οι καταναλωτές, αντί να ξοδεύουν εβδομάδες για να πραγματοποιήσουν τη σχετική καταγραφή ενός τέτοιου συμβάντος.

Κώστας Βλαχάκης: Τι να περιμένουμε από την έκθεση CES 2020;

Karen Chupka: Θα έχουμε πάνω από 4500 εκθέτες από όλο τον κόσμο αλλά και crowdfunders και startups που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον με τα νέα προϊόντα τους να αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό της έκθεσης, με την ελπίδα ότι θα βρουν χρηματοδότες έτσι ώστε να φέρουν τα προϊόντα τους στην παραγωγή.

Θα έχουμε εκθέτες τους οποίους ο κόσμος περιμένει, όπως η Samsung και η Sony αλλά και εταιρείες που δεν περιμένει να δει κανείς, όπως η Delta Airlines, η οποία θα βρίσκεται για πρώτη φορά στη CES για να δείξει το πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει την εμπειρία του ταξιδιού.

Θα υπάρχουν εταιρείες όπως η Audi, Mercedes-Benz αλλά και εταιρείες από το χώρο της υγείας όπως η Johnson & Johnson, Procter & Gamble αλλά και κάθε μεγάλη εταιρεία που σχετίζεται με την τεχνολογία θα βρίσκεται στην έκθεση CES 2020.

Θα σας πω και ένα μυστικό, το οποίο έχει να κάνει με εταιρείες που θα κάνουν επίσημες παρουσιάσεις στη CES 2020 και θα σας ενδιαφέρει σχετικά με το Autonomous.gr, όπως και εταιρείες που θα αποκαλύψουν τα πρώτα ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα είναι το επόμενο βήμα στις μετακινήσεις, και πιστεύω πως θα είναι κάτι το πολύ σημαντικό και συναρπαστικό για τη νέα σας ιστοσελίδα, δίνοντάς σας ακόμα πιο νέες ιδέες!

Κώστας Βλαχάκης: Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μας διαθέσατε και σας ευχόμαστε μια υπέροχη έκθεση τον Ιανουάριο του 2020.

Karen Chupka: Και εγώ σας ευχαριστώ, τα λέμε στο Las Vegas!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Με το Πλαίσιο στο Λας Βέγκας για την έκθεση CES 2020 [video]

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Techblog βρέθηκε στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσει την CES 2020, την μεγαλύτρη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured

CES 2020: Αυτά είναι τα Top 5 Trends που αναδείχθηκαν στο Λας Βέγκας

Η CES 2020 ολοκληρώθηκε και αυτά είναι τα top 5 trends που παρουσιάστηκαν στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas. Το Techblog ήταν εκεί!

Smartphones CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas featured Samsung

Samsung Galaxy Bloom: Αυτό είναι το επίσημο όνομα του Galaxy Fold 2 [CES 2020]

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε η εταιρεία αποκάλυψε τα ονόματα των τεσσάρων επερχόμενων flagships της, τα τρία Galaxy S20 και το Samsung Galaxy Bloom.

Gear CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas Samsung

Samsung Ballie: AI μπάλα ρομπότ που κάνει τη ζωή πιο εύκολη [CES 2020]

Ένα από τα καλύτερα gadgets που είδαμε στην έκθεση CES 2020 είναι το Samsung Ballie, ένα έξυπνο ρομπότ σε σχήμα σφαίρας που στόχο έχει να βοηθά τον χρήστη.