Συνεργασία Public με Media Media Markt, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Public Media Markt, Συνεργασία Public με Media Media Markt, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το Public και η Media Markt δημιουργούν μια ισχυρή εταιρεία λιανικής πώλησης, οικιακών/καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο

Τα δίκτυα καταστημάτων και των 2 εταιριών, Public και MediaMarkt, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά κάτω από τα δύο brands, διασφαλίζοντας όλες τις εγγυήσεις και τις υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές

Ο Όμιλος Olympia, μέτοχος της εταιρείας Public σε Ελλάδα και Κύπρο και η Media-Saturn-Holding GmbH (MSH), μέτοχος της εταιρείας Media Markt Ελλάδας, προχωρούν στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας, δυναμικής εταιρείας λιανικής πώλησης. Η συμφωνία-ορόσημο για την εγχώρια λιανική αγορά οικιακών/καταναλωτικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών συνιστά μια μοναδική πρόταση για τους καταναλωτές αλλά και για τους προμηθευτές, καθώς θα προσφέρει την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών σε αυτές τις κατηγορίες.

Η αξιοποίηση της συμπληρωματικότητας των χαρτοφυλακίων των δύο brands θα δημιουργήσει το πλέον ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην αγορά, προσφέροντας ποικιλία επιλογών και προηγμένες υπηρεσίες, ικανές να καλύψουν κάθε καταναλωτική ανάγκη.

Public Media Markt, Συνεργασία Public με Media Media Markt, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των δύο εταιρειών, τα δίκτυα καταστημάτων καθώς και τα δύο brands παραμένουν ως έχουν, λειτουργώντας απολύτως συμπληρωματικά, με 67 φυσικά και 3 ηλεκτρονικά καταστήματα σε δύο χώρες. Το δίκτυο περιλαμβάνει διαφορετικά formats καταστημάτων, η επιφάνεια των οποίων ποικίλει από 100τ.μ. έως και 4.000τ.μ., και θα δίνει έμφαση στο ολοκληρωμένο πολυκαναλικό εμπόριο. Η ενοποιημένη βάση των πελατών του θα αριθμεί 100 εκατ. επισκέπτες. Επιπρόσθετα, οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε μια πληθώρα επιλογών σε προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, μέσω μιας πραγματικά πολυκαναλικής εμπειρίας που συμπεριλαμβάνει και το νεοεισαχθέν στην αγορά, Public marketplace. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η νέα εταιρεία θα εξετάσει περαιτέρω ευκαιρίες επέκτασης σε Ελλάδα και Κύπρο.

O Όμιλος Olympia (μέτοχος της εταιρίας Public) θα έχει πλειοψηφική συμμετοχή ελέγχοντας το 75%, ενώ ο Όμιλος MediaMarktSaturn (μέτοχος της Media Markt) θα ελέγχει το 25%.

Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση των αρχών της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εκτιμάται χρονικά στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Χρήστος Καλογεράκης, CEO των Public, θα αναλάβει τη θέση του CEO στη νέα εταιρεία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Ίσως η χειρότερη εταιρία από πλευράς εξυπηρέτησης πελατών, η Public, ενώνεται με τη Media Markt η οποία ήθελε να φύγει εδώ και χρόνια από την Ελλάδα γιατί δεν έβγαζε κέρδος. Μια φορά παρήγγειλα από Public βιβλία, έκαναν να έρθουν 3 μήνες γιατί τους είχε καθυστερήσει υποτίθεται ο προμηθευτής τους και τελικά την ακύρωσα. Και από φίλους και γνωστούς μου έχω ακούσει ιστορίες για αγρίους για αναμονές μηνών σε παραγγελίες κινητών, βιβλίων κτλ κτλ..

nikos2015

Εγώ ξέρω ότι όποτε έχω κάνει παραγγελία από public βιβλία εξωτερικού (3 ή 4 φορές) χωρίς διαθεσιμότητα,, αυτά τα είχα στα χέρια μου μετά από δυο το πολύ βδομάδες.

Όσον αφορά τα Mediamarkt, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα προϊόντα και το service τους. Έχω σκάσει χοντρά λεφτά για 75αρα samsung και μόλις έκατσε η κακιά η στιγμή και είχα κάποιο πρόβλημα με εξυπηρέτησαν και μάλιστα μεσολάβησαν για την πιο γρήγορη διεκπεραίωση από τη samsung hellas.

Γενικά και οι δύο εταιρείες έχουν τα καλά τους και τα κακά τους, απλά βλέπω να συρρικνώνεται ο ανταγωνισμός και δεν ξέρω τί αντίκτυπο θα έχει αυτό στις (ήδη ψηλές σε σχέση με την υπόλοιπη ευρώπη) τιμές.

Nikos

Μάλλον θα είσαι πολύ τυχερός όσον αφορά τα Public…ειδικά για βιβλία μεγάλες καθυστερήσεις και φθηνές δικαιολογίες όταν ήταν να τους πάρω τηλέφωνο…τύπου φταίει ο προμηθευτής μας και όχι εμείς..Για τα Media Markt δεν είπα κάτι αρνητικό, είπα απλά ότι ήθελαν να φύγουν και βρήκαν τον τρόπο..Το αρνητικό είναι σίγουρα για τους καταναλωτές γιατί δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου και φυσικά για τους εργαζομένους των δύο εταιριών..μια συγχώνευση ποτέ δεν είναι καλή…γιατί συνήθως η μια από τις δύο εταιρίες θέλει να δραπετεύσει από οικονομικά προβλήματα ή από μια αδιάφορη για αυτήν αγορά όπως η ελληνική

Greg

Με απλά λόγια η Media Markt που ήθελε να φύγει φεύγει χωρίς να χάσει μιας και κράτησε ποσοστό και τα Public βρήκαν τον τρόπο να μεγαλώσουν το μερίδιο τους απλά παίρνοντας το από αυτόν που ήθελε να φύγει, σε μερικούς ίσως ακούγεται ευχάριστο, σε άλλους αδιάφορο, σε εμένα όμως που έχω εργαστεί σε τέτοιους είδους κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών απλά με φοβίζει για το που θα φτάσουν η ήδη υψηλές τιμές μιας και δημιουργείται ενός είδους μονοπώλιο πλέον με 2-3 πολυεθνικές να ελέγχουν ολόκληρη την αγορά ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα.

Makis

Γιατί αγοράζεις από αυτούς; Σπανίως το κάνω όταν παίζει πραγματικά άτοκο με πολλές δόσεις. Ειδάλως πηγαίνω, βλέπω και παραγγέλνω από ιντερνετομάγαζα. Δεν είναι ηθικό αλλά δεν θα δεχτώ καπέλο 30% παραπάνω. Και γω σε ιδιωτική δουλεύω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.