Το πρώτο Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Τοπικής Πρόσβασης στην Ελλάδα

, Το πρώτο Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Τοπικής Πρόσβασης στην ΕλλάδαΗ SyNET Α.Ε.Β.Ε. ολοκλήρωσε με επιτυχία στο Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας, το πρώτο Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Τοπικής Πρόσβασης στην Ελλάδα. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” (Μέτρο 4.3, πρόσκληση 105), που αφορά Ασύρματα Ευρυζωνικά Δίκτυα Τοπικής Πρόσβασης Δήμων ή ΤΕΔΚ. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 71.200 ευρώ.

Το έργο αφορά την ασύρματη διασύνδεση 12 σημείων δημόσιων φορέων, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Αμυνταίου, με το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”. Μέσω του έργου, το σύνολο των φορέων του Δήμου Αμυνταίου συνδέονται με το δίκτυο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ”, καλύπτοντας ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία με Τηλεφωνία (τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς), Δεδομένα (επικοινωνία υπολογιστών – Internet) και Video (τηλεδιάσκεψη, τηλε-εκπαίδευση), καθώς και με οργανισμούς και φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, με την αναβάθμιση της μεταξύ τους επικοινωνίας μέσω της παροχής προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος και η εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς το χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το Δημόσιο Τομέα. Τα οφέλη από τη δημιουργία της ασύρματης ευρυζωνικής υποδομής θα επιδράσουν στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας, και ειδικότερα στον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών υπηρεσιών, καθώς και στον αριθμό και στην ποιότητα των λαμβανόμενων υπηρεσιών από τους πολίτες και δημότες, στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στους εργαζόμενους.

Η εταιρία SyNET A.E.B.E., ως ανάδοχος, σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, υλοποίησε το συγκεκριμένο έργο άμεσα και με επιτυχία σε χρονικό διάστημα μόλις τριών μηνών, βασιζόμενη στο σωστό προγραμματισμό και την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτει σε παρόμοια έργα. Η SyNET Α.Ε.ΒΕ. εστιάζεται στις διαδικασίες που προωθούν την Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά σε δημόσιες διαβουλεύσεις και διαγωνισμούς με αντίστοιχο αντικείμενο. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η ανάθεση ήδη 15 έργων σε όλη την Ελλάδα συνολικού προϋπολογισμού 1.305.122 ευρώ.

Δείτε επίσης:
> Οικιακό φωτογραφικό στούντιο
> MICROTEK ArtixScan F1: Η Formula 1 των scanners
> Sony BRAVIA THEATRE DAV-X10 εξαιρετικής μινιμαλ σχεδίασης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.